Прокуратурата срещу КЕВР за поскъпването на газа

Според ВАП от регулатора са нарушили правилата при решението си
21 апр 2017 14:07,
14
Прокуратурата срещу КЕВР за поскъпването на газа
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Върховна административна прокуратура протестира решението на Комисията за енергийно и водно регулиране, с което цената на природния газ се повишава с близо 30 на сто, съобщиха от прокуратурата.

От обвинението са установени съществени нарушения на административните правила, тъй като при произнасянето на КЕВР не са отчитани обстоятелства, чието изясняване е дължимо по закон и е счетено за необходимо от самия орган.

Още по темата

Решението е по повод подаденото от "Булгаргаз" ЕАД заявление за утвърждаване на цени за второто тримесечие на тази година.

В началото на месеца стана ясно, че цената на природния газ се увеличава шоково - с 29,6%. Заради увеличението се повишиха цените на парното и топлата вода с между 18 и 38% в цялата страна.

Два дни след решението на КЕВР за поскъпване на газа прогнозираният скок в цената на водата се осъществи в София. Именно с прогнозираните 18%.

Увеличението на газа пък повлече след себе си промяна на цените по цялата верига в енергетиката.

При тока за битовите потребители и малкия бизнес това ще е под 1%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
8
 
! Отговори
Aнонимен преди 6 години
Национален ПРОТЕСТ срещу безобразиата в България 04.05.2017г. Ти решаваш!
9
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поскъпването е заради руснаците. Ама на никой не му стиска да го каже.Нали парите в Русия отиват.
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не бе. Те сега ви вдигат парното с 30%, за да може после бате ви Тиквун да ви го намали с 5% и вие да изпаднете в *** възторг...
7
2
 
5
 
! Отговори
Гешо преди 6 години
Това увеличение не е много голямо и всички са съгласни с него .Не видях на улицата нито един човек да протестира ( само няколко пенсионера се опитаха да протестират, но никой не ги чу и подкрепи ) , на есен е следващото увеличение. Честито
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Правилото на КЕВР е едно - първо и последно -Щом някой иска увеличение ние му го даваме!
5
4
 
8
 
! Отговори
До пейзан лв трактор преди 6 години
Колко хитро ви убеди Ванката Иванов, че плащате парното *** София и другите градове. И нали сте наивници се хванахте веднага. А Ванката се измъкна по терлички, смее се и потрива ръце. Знае се, че цената на газа е с 50% по ниска от години и старчето Ванко излъга. И чета наивните писаници, как в някое далечно село, баба със 150 лева пенсия чрез тока плаща софийското парно.Чичо Ваньо е назначен от Рапоня и изпълнява всичко от него. Рапоня отдавна раздели България и продължава защото остава на власт.
4
4
 
5
 
! Отговори
ЕДИН преди 6 години
До Надя НиколоваА ТЕБ МОГА ЛИ ДА ТЕ ПРАТЯ НА ХЕМУС
3
15
 
8
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Разбира се, че ще поскъпне парното в София, няма провинцията да спонсорира топлото ви, като плаща скъпия ток. Ако не се повиши топлото, трябва да се вдигне тока от ТЕЦ-овете, но няма да е справедливо.
2
0
 
17
 
! Отговори
смЕх преди 6 години
Нещо не съм на ясно ,ако се окаже че правилата са нарушени това от незнание ли е или е в интерес на нЕкой и в такъв случай не трябва ли да се търси някаква друга отговорност или всичко е само за парлама ???
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само прах за отбиване на номера