Вместо червени яйца – кръшни кючеци навръх Великден... В Трън

На забавата имало и съревнование - най-добър кючекчия и кючекчиня
Обновена: 21 апр 2017 09:56 | 21 апр 2017 09:46,
50

Как се отбелязва Великден? С агнета, козунаци и червени яйца, може би ще кажете вие. В Трън имат друга идея. Алкохол, кръшни кючеци и ориенталски ритми.

Видео от забавлението на площада до читалището в Трън обикаля в социалните мрежи. На фона на картина от Христовото въскресение се въртят ханшове под ритъма на кючеци.

В малкия град, оказва се, подобни гледки са чести. Жители на града признават, че именно заради това не идват в центъра на Трън навръх празника.

Кой е организаторът? "Кой - кметът. За циганите веселба, за да може да има на изборите глас за него, естествено", разказа жена от Трън пред bTV.

В близката пивница изпуснали веселбата, но гледката била нормална за града. Смятат, че е нормално "да има емоция".

За участниците, празникът е минал добре – даже в този вид, даже на Великден: "Не е прилично, ама като имаш пари у джоба, кючеци всеки ден има".

На забавата има и съревнование - най-добър кючекчия и кючекиня.

От общината обясниха ситуацията простичко - било грешка. Зам.-кметът Цветислава Цветкова твърди, че танцуващият кючеци от скандалния клип е бил свален веднага от сцената.

Кючеци имало, но били за малко: "Това нещо продължи точно 15 минути докато успеем само да направим смяната, защото иначе щеше да се получи една дупка в програмата".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още по темата: ВеликденкючециТрън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
24
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Така се празнува Великден по евроатлантически !Това с яйцата и козунаците е остаряло ... :)
4
0
 
42
 
! Отговори
щщд преди 6 години
Трън е представителна картина на цигaнизиpaнeтo на чисто български някога градове.Боли ме сърцето,като знам че там където моите предци (дядо ми - грънчар от Бусинци и баба ми от Бераинци) са се държали за тази бедна,но красива земя днес тъпчат кючекчии-пришълци .
3
1
 
30
 
! Отговори
смЕх преди 6 години
За сега в Трън, а след време и пред Александър Невски точно в това се състои Си.гани.зацията на това което е останало на тази територия.
2
1
 
29
 
! Отговори
Д преди 6 години
срам на този ден , без коментар за кмета
1
0
 
29
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
какьв кмет са си избрали в трьн бута деца с джипа си сега негови гласоподавателивместо да учат се кьлчат като маимуни и изпрати зам кмета да говори глупостипред телевизията