ЧЕЗ и УНСС ще си сътрудничат за подготовка на кадри за енергийния сектор

Споразумението бе подписано за церемония в университета
23 апр 2017 12:15, Красимир Ангелов
8
ЧЕЗ и УНСС ще си сътрудничат за подготовка на кадри за енергийния сектор
Снимка: ЧЕЗ

"ЧЕЗ България" и Университетът за национално и световно стопанство (УНСС) ще работят в сътрудничество за подготовка на кадри за българския енергиен сектор, съобщиха от дружеството.

На церемония в УНСС регионалният мениджър на ЧЕЗ за България Карел Крал и ректорът на УНСС проф. Стати Статев са подписали споразумение за стратегическо партньорство. Документът предвижда подобряване на достъпа до висше образование по специалности в областта на енергетиката чрез популяризиране и начало в кариерата, стажантски програми в дружествата от ЧЕЗ в България, оптимизиране на качеството на обучение чрез лектори, които са доказани професионалисти в реалния сектор, повишаване на знанията и квалификацията на специалистите от ЧЕЗ чрез обучение по бакалавърски, магистърски и докторантски програми в УНСС.

"Като социално отговорна компания, за нас е изключително важно да работим в посока създаване на качествени кадри в българската енергетика и развиването на образованието и учебните програми в тази сфера", каза Карел Крал.

Програмата за съвместната дейност между УНСС и ЧЕЗ включва изготвяне на учебен план и програма на специалността "Икономика на транспорта и енергетиката", ОКС "бакалавър", развитие на магистърската програма "Енергиен мениджмънт", осигуряване на квоти за стажанти от икономически специалности по европейски проекти на ЧЕЗ.

От дружеството отчитат, че осъществяват дългосрочна политика за сътрудничество и подкрепа на българските учебни заведения. През 2012 г. беше сключен договор за партньорство с Техническия университет в София за реализацията на талантливи млади хора в българската енергетика. Сред резултатите от сътрудничеството е проектът за актуализиране на учебните програми по 4 електротехнически специалности в Техническия университет - София, в съответствие с изискванията на бизнеса. Създадена беше и магистратура в Стопанския факултет на Техническия университет по специалността "Икономика на транспорта и енергетиката".

ЧЕЗ успешно сътрудничи и с 22 професионални гимназии от Западна България при осъществяването на конкурса "Стани стипендиант на ЧЕЗ". От миналата година компанията участва и в първите две паралелки за дуално обучение по електротехника в България - едната в София, а другата в Плевен, отчитат от дружеството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: унссЧЕЗ България
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Водехме доста добре на какво са научили възпитаниците си ВИИ Карл Маркс. Примери безброй на техни възпитаници довели народа до просешка тояга.
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Икономиката не е наука , а ционистка религия за грабеж..Лакомите за шефове , най накрая работят магазинери..Лакомията е лош порок за бедните , стават по-бедни
6
2
 
1
 
! Отговори
Aнонимен преди 6 години
Национален ПРОТЕСТ срещу безобразиата в България Да пратим измамниците където им е мястото! 04.05.2017г.ТИ РЕШАВАШ!
5
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на ЧЕЗ. Осигуряват работа на над 7 бил българи. При това плащат доста над средното за страната.
4
1
 
8
 
! Отговори
АTAKICT преди 6 години
До Анонимен8 ОФЕРТИ ИМА ДО СЕГА И ТЕ СА НА ДЕПУТАТСКИ ЛИЦА ---ПОЗНАИ КОИ СА
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЧЕ НАЛИ ЧЕЗ ЩЕ ГО КУПУВА ФОТОВОЛТАИЧНАТА МАФИЯ НА ГЕРБ?
2
2
 
4
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 6 години
До АнонименКАК СКАКВО СА СВЪРЗАНИ---С НОВАТА ЕЛ МАФИЯ НАЛИ ЧЕЗ СЕ ПРОДАВА
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УНСС какво общо има с енергийния сектор? То не всичко е купуване и продаване, маркетинг и замазване на очите. По-добре да си бяха сътрудничели с ТУ или друго У с по-адекватни специалности.