Родни ученици смайват с технологични постижения

Вижте идеите на децата от Технологично училище "Електронни системи"
Обновена: 23 апр 2017 09:30 | 23 апр 2017 07:40, Красимир Ангелов
31

Електронни игри, приложения и роботи, създадени от ученици, бяха представени в Деня на отворени врати в Технологично училище "Електронни системи" към Техническия университет.

В демонстрациите участваха ученици и екипи, завоювали призови места в състезания по компютърни мрежи, вградени микрокомпютърни системи и роботика.

През септември ТУЕС ще приеме ученици в три паралелки специалност "Системно програмиране" и в една паралелка специалност "Компютърни мрежи". А междувременно идеите и постиженията на учениците в училището препускат със скорост по-висока и от тази, която развива болидът Стела - кръстен на директора на ТУЕС.

Ива Григорова и операторът Тодор Тодоров ни разказват за интересните идеи на учениците в следващия репортаж.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такива новини обичм и българче гордо се наричам!
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 26Чужда пропагандна глупост ли?Не ти ли идва наум, че са живи и здрави много от хората, които са се мъчили с правешки компютри?
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
винаги в България е имало и ще има хора който изобретяват и откриват нови неща но няма кой да ги оцени и така напускат държавата след време , имаше даже човек който откри лекарство срещу рака но разбира се нашите не го одобриха защото фармацевтите ще фалират , лекарството е от билка което щеше да струва няколко лева и за две седмици лекува всички тумори , но идеята е не да се лекува ме а да ни затрият а до тогава да плащаме безбожни пари за лекарства
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 24 Тези играчки се програмират с език за програмиране С/С++ python , такова е обучението във всички водещи университети точно с играчки .. даже и дипломни работи с играчки се взима университска степен.. Тънкоста е точно в програмирането да програмираш разпознаване на образ , движения механика.
23
2
 
2
 
! Отговори
До 26 преди 6 години
Трябва да научиш повече за Правец преди да си позволиш да повтаряш чуждата пропагандна глупост.
22
1
 
3
 
! Отговори
До 25 преди 6 години
А спомняш ли си, че прословутите правешки компютри се ползваха с прозвището "Зеленото чудовище"?Питай някой компютърен специалист как са били разположени неговите платки и как се е практикувало това по света, по същото време?Не се съмнявам, че имаме отлични специалисти и че е възможно да постигнем много в тази област.Но винаги ще ставаме за смях пред света, ако начело на всяко изобретение бива поставян партийният секретар на низовата организация и шефът, одобрен от ОК (ГК или ЦК) на БКП/БСП.
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
искам да видя българска компютърна техника отново както беше при соца. много технологична нация сме по принцип. но тиквата няма да позволи това защото сащ и германия не искат истинско развитие в България.
20
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Направо се смаях,тези играчки ги продават в почти всеки хоби магазин и се сглобяват съвсем елементарно,например тази количка е със сензор да не излиза от черното кръгче,ама нали бат ти *** трябва да преувеличава всичко.
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво ! Дано ги подкрепи държавата и оцени бизнеса, иначе ще ги открият престъпниците !
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сладури..
17
1
 
2
 
! Отговори
рес еоод преди 6 години
създадено през социализма
16
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и 10 хиляди лева заплата да им даватстига да намерят баллъци да им купуват китайските глупости.На това се казва start-up компания
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До neo5 Има инжнери електроника и автоматика които завършват и не могат да програмират нищо.. затова бачкат за 1300лв. в така прехвалената промишлена зона в Пловдив , като отверкаджии и настройчици в Либхер, Костал , Шнайдер дори в Сензата не могат да вземат 2000лв. колко тези деца.. Затова зависта на негодяите е голяма..
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до neo5.Не са жълти стотинки платката заедно със сензорите , задвижванията са 1000лв .. колко твоя евтин лаптоп..
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До neo5Малко логика а? Ако всички ползват "кодът на китаеца" шансът да спечели опира просто до късмет. Ти ако ще си оставаш късмета, а не способностите ти да ти ръководят бъдещето, продавай компютъра и панелката и си копувай билети за лотарията
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не толкова лесно програмира се на С/С++ , в СУ-ФМИ никога не са виждали платка .. ако ги питаш само тяхното програмиране за ЕРП системи за банки и мошеници е трудно..
11
1
 
13
 
! Отговори
DreamTheater преди 6 години
Браво!Тези деца ще имат добро бъдеще.Повече такива деца и по малко чалгари-това е рецептата.
10
2
 
7
 
! Отговори
пфффффффффф преди 6 години
До 3въпросните "роботчета" и ти можеш да си купиш и направиш - до колкото видях (не съм експерт в областта) ползват arduino. Не там е работата и ако беше слушал малко децата го казаха - почти всеки ползва един и същ хардуер, но кода сам трябва да си го напишеш и този с най-добрия - печели. Днес се учат да пишат кодове за роботи, утре ще пишат например кодове за автомобили без шофьори.
9
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой не ходи в Чужбина да уча тези деца са доволни от образованието си остават в България.. В чужбина ходят на богаташите децата да учат икономика да стават шефове.. тези от ТУЕС имат друга ценността система..
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има доста фирми които програмират за вградени системи в София.. И децата взимат пари повече от Германия.. Миналата година 2-*** искара инженерната академия на Вистеон и бяха от 4-мата най-добри.. започнаха работа.. над 2000лв. В Германия като студенти ще взимат същите пари.. работят по-малко часове за тези пари но имат 2часа път .. Стажантите в Сименс взимат макс. 1200 евро това е в големите фирми другите за 700-800евро. искат да си последна година ..