Джипита се оплакват: Антиваксъри ги изнудват за бележки

Ваксинираните деца са по-малко, отколкото се знае
Обновена: 25 апр 2017 10:09 | 25 апр 2017 07:45,
133
Джипита се оплакват: Антиваксъри ги изнудват за бележки
Снимка: Reuters, архив

Част от личните лекари в страната съобщават, че под натиск и заплахи от страна на родители са принудени да издават бележки за имунизация на децата им, без реално такава да е направена. С това на практика реално ваксинираните са по-малко от действителния им брой.

Министерството на здравеопазването не разполага обаче с данни за броя на тези случаи.

В европейската седмица на имунопрофилактиката специалисти и педиатри подчертаха, че ваксините могат да предпазят нашите деца от 26 инфекциозни заболявания, които причиняват смърт или тежки увреждания.

Въпросните болести все още са заплаха и епидемията от морбили, която бушува у нас и в Европа, е пример в това отношение, пише "Труд".

Съвременният имунизационeн календар в България включва задължителни имунизации в детската възраст срещу 11 заразни болести – туберкулоза, хепатит Б, дифтерия, тетанус, коклюш, полиомиелит, хемофилус инфлуенце тип Б инфекции и пневмококови инфекции, морбили, рубеола и паротит. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
7
 
19
 
! Отговори
Man United преди 6 години
Най-страшната болест в днешно време е НЕВЕЖЕСТВОТО!Именно то е причината за явления, като "анти-ваксъри", Вегани, Био-глупации тн.Много са модерните течения в това отношение. В общи линии всичките се свеждат до невежество и отричане на научни факти, за сметка на някой "лечител" или "учител" обикновенно подвизаващ се в интернет. Успех да излекувате бактериална инфекция(представете си те наистина съществуват, за разлика от разни енергии и божества) без антибиотик! Пък нека да са вредни!
67
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Швейцария ваксините не са задължителни. Швейцария явно е по долна държава от балгария. Хората са прости, затова НЕ ваксинират!
66
8
 
26
 
! Отговори
2013 преди 6 години
Движението антиваксини е за съжаление поредната проява на шестващо невежество, което наблюдаваме по цял свят.
65
0
 
14
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Що е то антиваксър и има ли почва у нас? В дебелите книги и в тълкувания речник не пише, затова питам хем иронично, хем риторично.
64
7
 
15
 
! Отговори
24 часа преди 6 години
Да питам какво налага да се бият две ваксини веднага след раждането на детето в БГ. Мисля че това го няма никъде. Идеята на ваксините е добра. Но както и всичко друго превърне ли се в бизнес става страшно. Тогава вече правила няма и единствено е важно да има печалба. Има ли странични ефекти... Има! Може ли да се минимизират-може! Трябва многооо тестове и контрол преди да се пуснат за употреба. В БГ сме тестовите мишки-справка 6 валентните ваксини които на запад не се ползват,първо тук-защо ли
63
5
 
10
 
! Отговори
АнтиАнтиваксър преди 6 години
До Антиваксър..Не е трябвало да създаваш деца!
62
7
 
30
 
! Отговори
Чумен бацил преди 6 години
Медицината е велика наука, изискваща огромни познания. Недейте заради д-р Илия да намразвате св. Илия! Само антибиотиците що деца, що народ са спасили! Ами хининът! Ами хапчетата за кръвно! Ами витамините! Спрейовете за астма и т.н. За хирургията пък да не говорим! Същото се отнася и за ваксините, благодарение на тях живеят милиони деца, които иначе биха измрели от гадни болести, например от тетанус! Така че неуките фанатици да замълчат, а джипитата да не се поддават на рекета на тъпанарите!
61
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да ваксините сега са бизнес, но не са измислени с цел бизнес. Поинтересувайте се какво се случва в страни без ваксинация преди да пишете истерични коментари. Прочетете малко история и вижте статистика за средната придължителност на живота и детската смъртност в миналото.
60
25
 
9
 
! Отговори
83444 преди 6 години
Ваксините се използват, като средство за мозъчен контрол, чрез травма. Всеки, който е чел за МК Ултра ще направи връзка, аутиззъъмм ефектът е всъщност търсен. Надявам се да пуснете тема Педиатри притиснати да покриват увреждания причинени от ваксини.
59
21
 
6
 
! Отговори
76650 преди 6 години
Детските болести са стари, колкото човек ваксините са от скоро. Слледд тяхното появяване сее появиха всички проблеми.
58
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно, как читателите на бг мама отсякоха, че нарастването на броя на аутистите и деца с други увреждания е свързано точно с ваксините, а удобно си забравят, че тия деца ги правят хора с отдавна неследени генетически предразположения, изложени на як стрес, супер кофти храни, реки от лош алкохол и наркотици....
57
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Антиваксърите споделят едно качество, тотално радикални са, необуздано груби към всякакви доводи, заклеймявайки опонентите си с едва ли не светотатство! Ами тя България се обезлюдява, хващайте се в комуна и ходете се лекувайте с хомеопатия, не се ваксинирайте, зареждайте се със слънчева светлина, минавайте на пълно веганство и стойте в поза лотус. Правете каквото си искате! Заради такива като вас, дето все знаят по-добре от останалите, дето са по-умни, по-ерудирани, по-запознати сме светнали
56
15
 
11
 
! Отговори
До 64 преди 6 години
Ама ти си баш от стадото куха лейко,масово лекарите в Бг.знаят какво причинявот ваксините,но ако споменат и те ще се сбогуват с лекарските си права толкова си прос ,че незнам дали ваксините ни са ти дали отражение..
55
1
 
21
 
! Отговори
Лекари без граници преди 6 години
До До 53 и 54Болестите в Европа може да са "ерадикирани" или по/простичко казано на български изкоренени, но в момента в Европа и България има множество хора от страни, в които болестите не са "ерадикирани". Има сомалйци, афганистанци и пакистанци, все представители на държави в които ваксинационниното покритие е минимално. В Сомалия е 8 % за сведение. Вероятността тези хора да пренесат болести е огромна.
54
10
 
9
 
! Отговори
Някой преди 6 години
Аз искам да попитам само защо в Англия не се грижат толкова за децата ни,като направят ваксинирането задължително .Ами дават всичко безплатно очила , лекарства,учебници. Това не са демократи те искат децата да боледуват така ще да е. Нашите мили политици мислят за тези които плащат добре.
53
16
 
16
 
! Отговори
Алекс преди 6 години
А съседната статия в същия сайт е за тревожно нарастващия брой деца-аутисти. Обаче *** връзка между двете неща не прави.И стига с тази "Европа". Никъде в Европа няма такова хитлеристко задължаване да се ваксинират децата под строй с такова огромно количество задължителни ваксини. За сметка на това има държавни фондове за подпомагане на пострадалите от ваксини. Вземете един автобиус и се разходете, вече няма визи. За съжаление на някои хора мислинето им е с визов достъп.
52
3
 
16
 
! Отговори
Buba преди 6 години
Аз пък съм чувала, че си прибират едни парички от това да не ваксинират, а да пишат, че детето е ваксинирано.И много ми е чудно как ги принуждават, с оръжие ли? Никой не може да ги принуди по друг начин, освен с пари. Лично мое мнение.
51
8
 
20
 
! Отговори
зайчето бъни преди 6 години
ВАШЕ ПРАВО Е ДА НЕ ВАКСИНИРАТЕ ДЕЦАТА СИ.САМО,ЧЕ КАТО СЕ РАЗБОЛЕЯТ,БЪДЕТЕ ДОБРИ ДА НЕ СЪБИРАТЕ ПАРИ С SMS,БЪЛГАРСКИ КОЛЕДИ И ПРОЧИЯ МЕРОПРИЯТИЯ.
50
10
 
18
 
! Отговори
До 53 и 54 преди 6 години
Аз съм много по-добре информиран от вас по отношение на ваксините! Болестите в Европа са ерадикирани, не заради ваксините, а поради високата хигиена, добри условия на живот и добро хранене! Стига сте сравнявали Европа с Африка, където хигиената е нула и недохранването- норма! По-добре се задълбочете малко в трудовете на Др. Гентемпо и Уейкфийлд! Изгледайте малко инфо какви вреди причиняват ваксините и тогава ме опровергавайте! Ваксиниран съм, но защо изкарах всички възможни детски болести,а?
49
13
 
17
 
! Отговори
ужас преди 6 години
До АзУважаеми / уважаеми, човечеството е дало милиони жертви преди да открие ваксините. След като си приел си част от едно общество, то ти имаш ЗАДЪЛЖЕНИЯ към него, а именно - ако искаш детето ти да посещава държавни училища и градини, си длъжен да го ваксинираш. Ами ако родителите на ваксинираните деца НЕ ЖЕЛАЯТ те да са подложени на риск учейки заедно с неваксинирани? А? Чест и почитания