Джипита се оплакват: Антиваксъри ги изнудват за бележки

Ваксинираните деца са по-малко, отколкото се знае
Обновена: 25 апр 2017 10:09 | 25 апр 2017 07:45,
133
Джипита се оплакват: Антиваксъри ги изнудват за бележки
Снимка: Reuters, архив

Част от личните лекари в страната съобщават, че под натиск и заплахи от страна на родители са принудени да издават бележки за имунизация на децата им, без реално такава да е направена. С това на практика реално ваксинираните са по-малко от действителния им брой.

Министерството на здравеопазването не разполага обаче с данни за броя на тези случаи.

В европейската седмица на имунопрофилактиката специалисти и педиатри подчертаха, че ваксините могат да предпазят нашите деца от 26 инфекциозни заболявания, които причиняват смърт или тежки увреждания.

Въпросните болести все още са заплаха и епидемията от морбили, която бушува у нас и в Европа, е пример в това отношение, пише "Труд".

Съвременният имунизационeн календар в България включва задължителни имунизации в детската възраст срещу 11 заразни болести – туберкулоза, хепатит Б, дифтерия, тетанус, коклюш, полиомиелит, хемофилус инфлуенце тип Б инфекции и пневмококови инфекции, морбили, рубеола и паротит. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
24
 
17
 
! Отговори
Антиваксър.. преди 6 години
Детето ми не е ваксинирано и НИКОГА И НИЩО НЕ МОЖЕ ДА МЕ ПРИНУДИ да му слагам отрови,от който "хора"печелят.Който иска да поема този риск и ме боли фара за "колективния имунитет" на много жалващите се...
47
17
 
13
 
! Отговори
до 52 преди 6 години
Аха! Ваксините са неефективни затова в Европа където мнозинството ваксинира гъмжи от болести, смъртоносни бактерии и вируси, деца са инвалидизирани, умират от гърчове и висока температура, майки раждат по 8 деца и 1-2 оцеляват, а в Африка където не се ваксинира са здрави и никой не се разболява !?!?!
46
6
 
20
 
! Отговори
do 52 преди 6 години
За пореден път доказвате, че сте зле информирани. Ваксината не дава 100% гаранция, че ще се изгради достатъчен имунитет срещу даден болест. И когато това се случи, даже ваксиниран човек се разболява. Обаче ваксинациите в едно общество прекъсват епидемията. Няма я тази лавинност на случаите, защото вместо да заразиш 10 околни, които не са ваксинирани, ще заразиш 1 или в най-добрия случай 0. Лежите на отговорните хора, които ваксинират. В Африка е резултатът на 100% неваксиниране
45
31
 
21
 
! Отговори
Do Lora преди 6 години
Към всички подкрепящи ваксините! Абе хора, не мислите рационално! Ако сте ваксинирани от какво се страхувате тогава!??? Как така неваксинираните ви застрашават! Ами нали уж имате този имунитет, привнесен ви с ваксините?! Хайде не плямпайте глупости и мислете преди да плашите, че неваксинираните ви застрашават! Оставете всеки да решава съдбата на децата си! А вие бъдете щастливи морски експериментални прасенца...или не, плъхове! Защото ваксините са ДОКАЗАНО неефективни! Промити мозъци!
44
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Педи два дни даваха документален филм за борбата на Пакистан с полиомиелита. Не си измисляйте, не живейте в балони, гледайте изпатилите. Хората се борят да затрият болестта от 10 години, имат "временни" пунктове за имунизации, броят е драстично намалял, но все още има дечица, които се разболяват. Показаха немалко хора, жертви на болестта...Отворете си очите, да не ревете после, че е било предотвратимо.. Апропо, от същите тези райони хора си кръстосват Европа необезпокоявани от няколо години ..
43
16
 
22
 
! Отговори
Anti-vaxxed преди 6 години
За каква 'бушуваща епидамия' бълнувате бе!? На по-малко от 30 случая в страната епидемия ли му викате? И колко са умрелите деца от това морбили? Не знаете, защото няма такива! Стига сте промивали мозъците на хората с тези ваксини! Оставете хората да вземат своя избор- по-добре естествен имунитет, отколкото дете аутист или увредено от живака и алуминия в тия ваксини! Демократично е всеки да има избор как ще отглежда децата си!
42
19
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки да решава за себе си дали да се ваксинира.Защо се карат насила хората да се ваксинират?
41
21
 
25
 
! Отговори
друга гледна точка преди 6 години
Лекари изнудват родители да ваксинират децата си..
40
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Антиваксъри са хора, които не ползват вакса....
39
1
 
22
 
! Отговори
Сандокан преди 6 години
"Да пишеш по теми, от които абсолютно нищичко не разбираш, е професионална необходимост за журналиста."- Джеръм К. Джеръм, който между другото малко е работил и като журналист през живота си
38
2
 
31
 
! Отговори
Shark преди 6 години
Антиваксъри?? Може ли антижурналетата от днес да обяснят етимологията на тази дума. Понеже се съмнявам че знаете какво значи думата "етимология" пишете да ви разясня, журнал-ета.
37
5
 
33
 
! Отговори
123 преди 6 години
Много тъпо е да използвате "антиваксъри"! Според мен, Вие сте "Антижурналисти"!
36
3
 
8
 
! Отговори
Azazelo преди 6 години
До GooseЗапази си искрените пожелания, долен ***! Само една долна твар, като теб, може да кълне по подобен начин!
35
10
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Африка явно са чели много бгмама и не се ваксинират. Затова и 80% страдат я от малария, я от морбили, я от нещо друго.
34
11
 
45
 
! Отговори
Лекари без граници преди 6 години
До Анонимен 35Предлагам ти да се запишеш за участие като доброволец в Лекари без граници например и да посетиш Сомалия, Централна Африканска Република, Южен судан и други и да вдиш как деца страдат от детски паралич, крат от туберкулоза и морбили, жълта треска и какво ли не още. После искам да видя как ще благодариш на Фарма индустрията, че се е погрижила да си предпазен от всичко това.
33
9
 
45
 
! Отговори
до 35 преди 6 години
Защото като не се ваксинираш, увеличаваш риска да пламне епидемия. Ти носиш отговорност за обществото като цяло, тъй като не сме сбор от индивиди, а цяло общество. Ако не си съгласна да се съобразяваш с обществото, върви да си живееш в някоя пещера като отшелник. Не става само да позлваш позитивите на обществото, а да бягаш от задълженията си. Или не изпълняваш и бягаш далеч от нас, за да не ни поставяш в риск, или си налагаш парцалите и си живееш според правилата на обществото.
32
16
 
46
 
! Отговори
Lora преди 6 години
Това е престъпление, както са и престъпници всички родители, които не имунизират децата си. Така поставят в риск както собствените си деца, така и децата на другите. Живеем в свят, в който масови групи от неимунизирани хора преминават през територията ни. Ние пътуваме къде ли не, включително и на места където много от предпотвратимите с ваксини болести съществуват. Върховна простота е да се излагаш на риск, когато има решение.
31
13
 
11
 
! Отговори
Сандокан преди 6 години
Глупости на търкалета. Изнудвали. Скоро ще ги пишат в категория терористи. Ако те изнудват за това подаваш сигнал ВЕДНАГИЧЕСКИ и Фармафия се активизира. Прави национален скандал - виждате ли, антиваксъри изнудват с бухалка този скромен лекар.Този материал малко звучи като новината дето 1 месец ни продънваха ушите - 100 от 8000 деца в Столипоново не са ваксинирани. Трябва да ваксинираме масово, за да покрием минимума от 95% ваксинирани.То хубаво, ама някой не е сметнал, 7900/8000 = 98.75%
30
17
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей, това някои хора са страшна работа. Прочели в бгмама, че ваксините са вредни и решили, че са по-големи разбирачи от лекарите и за тях законите не важат. Напоследък морбили, туберкулоза и други започнаха да се завръщат заради такива урунгели, дето чели-недочели са решили, че знаят всичко, без да имат компетенциите и образованието за това. То ако с прочитането на 2 теми в бгмама се ставаше компетентен, нямаше да има нужда от университети.Отвратих се вече от вегани, антивкасъри и всякакви идио
29
50
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единствената причина за ваксинация е да се пълнят гушите на Фарма индустрията. Законите по "модерният" свят се правят от кукловодите, чети корпоративни интереси. Ако сте толкова образовани ваксинирайте си децата. Защо аз да не мога да реша кое е най добре за моето дете?