Джипита се оплакват: Антиваксъри ги изнудват за бележки

Ваксинираните деца са по-малко, отколкото се знае
Обновена: 25 апр 2017 10:09 | 25 апр 2017 07:45,
133
Джипита се оплакват: Антиваксъри ги изнудват за бележки
Снимка: Reuters, архив

Част от личните лекари в страната съобщават, че под натиск и заплахи от страна на родители са принудени да издават бележки за имунизация на децата им, без реално такава да е направена. С това на практика реално ваксинираните са по-малко от действителния им брой.

Министерството на здравеопазването не разполага обаче с данни за броя на тези случаи.

В европейската седмица на имунопрофилактиката специалисти и педиатри подчертаха, че ваксините могат да предпазят нашите деца от 26 инфекциозни заболявания, които причиняват смърт или тежки увреждания.

Въпросните болести все още са заплаха и епидемията от морбили, която бушува у нас и в Европа, е пример в това отношение, пише "Труд".

Съвременният имунизационeн календар в България включва задължителни имунизации в детската възраст срещу 11 заразни болести – туберкулоза, хепатит Б, дифтерия, тетанус, коклюш, полиомиелит, хемофилус инфлуенце тип Б инфекции и пневмококови инфекции, морбили, рубеола и паротит. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Медицината много напредна и ние не знаем какво е детска смъртност. Само до преди 100 години една трета от децата са умирали. Почти не е имало семейство, в което да не е починало дете.
7
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде сега, хрисими и мили лекари! Не спомагате ли активно за провала на училището, като ежедневно давате фалшиви бележки на ученици? Те с какво ви изнудват? Че са ви бройка.
6
11
 
51
 
! Отговори
Чудни чудеса... преди 6 години
Как един родител ще се чувства невинен ако детето му заболее, не дай си , почине от някаква нелепа зараза, защото е решил, че не му е нужна имунизация?!? Спестявайки си ваксини в детска възраст се носи риск за цял живот за напред, но и да вземеш неистински документ за неизвършена имунизация е направо престъпление, в глобалния свят, в който живеем.
5
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Аз 7-----------------------------Ама защо заплашваш ЛЛ. Какво е виновен той!Заплашвай държавата! Подпиши една декларация,че се отказваш от ваксини и от безплатно здравеопазване и си готов!
4
63
 
17
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Държавата не дава друг избор на родителите, много ясно, че ще заплашват ЛЛ, след като това е единственият избор. Моето дете също не е ваксинирано.
3
8
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 1 Рядко се появяват болестите, защото има ваксини!Ако те барне хепатит Б и след това хронифицира, ще те питам каква песен ще пееш.
2
6
 
9
 
! Отговори
Коко преди 6 години
До ГалинТи ваксиниран ли си ?
1
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"С това на практика реално ваксинираните са по-малко от действителния им брой."Къртите мивки с езиковите си умения просто :D