Ученик от Смолян дава нощни смени, от две години се труди

Да си вадиш хляба от малък, да се грижиш за семейството си...
Обновена: 25 апр 2017 11:34 | 25 апр 2017 11:15, Камелия Цветанова
79
Ученик от Смолян дава нощни смени, от две години се труди
Снимка: Дарик

Ученик в Смолян работи нощно време в хлебопекарна, за да издържа себе си и семейството си. Момчето учи в Професионалната гимназия по техника и технологии в Смолян, родом  е от рудоземско село. Хусни Моллов тази година е абитуриент. 

Преди две години започва да работи, за да помага на семейството си, след като баща му починал.

"Имам по-малка сестра, за която най-вече се боря. Работя от близо 2 години. Доста добро възнаграждение получавам, успявам да се издържам и гледам колкото мога да помагам и на семейството ми в това отношение. Като цяло семейството е най-важната част за мен, за която съм длъжен да дам опора, защото все пак родителите са ми дали живот“, разказва Хусни пред Дарик радио.

Работата не пречи на момчето в училище.Той дори  е приет в университет в Габрово.

"Познавам го като много добро, сърдечно и възпитано момче.Отдаден е изцяло, както на ученето, така и на работата. Винаги  е в помощ, в подкрепа на совите съученици, в подкрепа на нас колектива.Той бе капитан на отбора, който зае престижното място на регионалното състезание за най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“, разказва за момчето класният ръководител Петър Славов.

Хусни работи през нощта в хлебопекарна.Преди това е работил в цех за производство на народни носии. Ученикът членува  в Клуб "Милосърдие".

Преди време мъж дарил нови маркови обувки за него, но той сметнал, че друг негов съученик се нуждае повече от тях.

Вече на 19 години има цел в живота - да отвори собствен  автосервиз, за да осигури препитание на себе си и семейството си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво дами и господа управляващи! До там докарахте народа, че 15-26 годишни деца са принудени да работят и то нощем за да оцелеят! Корграчулейшън!
40
11
 
3
 
! Отговори
Стефан преди 6 години
В Смолян отдавна има работа само за помаци, защото българчетата с висше образование са или в София, или зад граница...
39
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
дай боже повече такива млади хора ,браво !
38
2
 
26
 
! Отговори
az преди 6 години
Браво на момчето, а 90% са лигльовци, ревящи за новия iPhone.
37
0
 
8
 
! Отговори
Деян преди 6 години
До До ДеянИ като не вскчико е пари, защо работим? Защото неистово имаме нужда да сис създаваме неудобства? Ако човек обича работата си, няма да има нито един работен ден в живота си, без значение в коя точка на света е. Нихилизмът е това, което убива, не работата. Ако наистина не всичко е пари как тогава да си купиш дрехи, храна, ток, вода, лекарства. Много лошо се е отразила тази мантра, че не всичко е пари на много поколения. Ако не вискчо е пари, защо момчето работи? Каква му е целта?
36
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До УМЕНИ аз имам особено отношение към хора с никове от сорта на "Умен"...;)
35
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще проработи, ще проработи и както разбере, че само си работи, ще хване самолета и хайде за същата работа 4 пъти повече кинти.
34
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво общо имат тука насила Християнизираните Роми дошли през 11 век. по Време на Византия , интересно какво се мешат в неща на чужди Държави особено тука с некви коментари
33
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това изобщо не ни интересува! Пишете повече за Бойко!
32
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Младото поколение вместо цял ден да седи пред компютьра и да философства че това момче на екрана вреди на общноста като се сьгласява да работи за жьлти стотинки, по добре да спреднат рькави да измият някоя дискотечна тоалетна срещу 50 или 60лв!
31
39
 
4
 
! Отговори
УМЕН преди 6 години
Не бих хапнал хляб ако знам че това го е докосвало
30
4
 
23
 
! Отговори
ДОБЪР ЧОВЕК! преди 6 години
ДОБЪР ЧОВЕК! А НЕ КАТО ВАС МИЗЕРНИЦИ ЗЛОБАРИ
29
2
 
4
 
! Отговори
Loxim преди 6 години
Survivor
28
0
 
6
 
! Отговори
маке преди 6 години
до 46 парета сър не робияа иначе е супер жалко на тия години да се лиши юнушество първи гаджета първи много неща
27
0
 
14
 
! Отговори
az tam преди 6 години
Нашата държава вадеща очи вместо да изписва вежди ще започне да рови легално ли е работило момчето под 18 и да реди крокодилски сълзи.Терминалът е решение, но докато не се започне да се беси всеки ден по 1 корумпиран (те са повече от 240) няма оправия.
26
11
 
8
 
! Отговори
Деян преди 6 години
До До ДеянИ какво няма там, където отиваш, след като самолетът се отлепи от пистата? Престъпност, наркотици, убийства, грабежи, насилие, корупция? Кое от тези благинки е присъщо само за България? Кое от тях е измислено тук? Не виждам защо да бягат децата и да робуват на вън, вместо да работят тук? Какво ще получат повече там, в странство?
25
1
 
7
 
! Отговори
Горан преди 6 години
Ееее, автосалон... Автосервиз... Разлика не правите ли?
24
1
 
29
 
! Отговори
Браво и от мен2 преди 6 години
Въпреки трудностите, днес съм 40 годишен реализиран инженер с добро заплащане, жена и двама прекрасни сина. Всичко съм постигнал с бакане и развитие и помощ от приятели, които са повярвали в желанието ми да се развивам. Пожелавам на това момче да движи само нагоре! Въпреки всичко все пак все още се цени честноста, трудолюбието и желанието за развитие
23
5
 
24
 
! Отговори
Горан преди 6 години
Момчето иска да си отвори автосервиз, а не да робува на някой! Ще работи за себе си, и за близките си! Дано успее!
22
4
 
20
 
! Отговори
Браво и от мен преди 6 години
Животът го е поставил в трудно положение и той се опитва да изплува и да си живее живота.На мен също баща ми почина докато бях още малък, а той носеше парите вкъщи и ми се наложи да работя за да има хляб. В такъв момент можеш да действаш или да хипарееш като някои по-долу и да обясняваш, че това е капитализма, робство и т.н. С драпане нагоре и бачкане е ясно, че няма да се качи на джип за 200 000, но може да си изживее достойно живота и да си осигури семейството.