Битка "държава – олигархия" с една цел – дестабилизация!

Ясен Тодоров: Христо Иванов има влияние над членовете на ВСС
26 апр 2017 10:00,
24

Битката е между държавата и олигархията. Олигархията се чувства застрашена и затова атакува главния прокурор. Първата цел е удар по главния прокурор, следващата е инсталирането на удобни хора във ВСС и последната е да няма стабилно правителство. Разиграва се сценарий за дестабилизация на държавата.

Това заяви пред Bulgaria ON AIR председателят на Етичната комисия на прокурорската колегия към ВСС Ясен Тодоров във връзка със скандала "Цацаров - Дончев".

Той обвини директно "Да, България" и нейния лидер Христо Иванов в опит да дестабилизират държавата.

"Христо Иванов има силно влияние върху поне един от членовете на ВСС. ВСС е безвъзвратно разделен. Другата цел е да се замитат следи - икономически престъпления да не бъдат разкрити", каза още гостът в "България сутрин".

Според Ясен Тодоров поведението на  Сашо Дончев, който по думите му е един от най-влиятелните хора в държавата, е очудващо, защото е трябвало да направи своето оплакване към компетентните органи по каналния ред, ако вижда нещо нередно.

"Оказа се, че не е вярно, че той е написал оплакване до президента, а искане за среща без никаква конкретика", подчерта Тодоров в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев.

Вчера председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов поиска главният прокурор Сотир Цацаров да бъде изслушан от ВСС и да разкаже за срещата си с директора на "Овергаз". В тази връзка Ясен Тодоров поиска оставката на Панов от председателското място във ВКС, ако му е останала капка достойнство.

"Станал си председател на ВКС с гласовете на тези хора. Ако се разграничаваш от тях, подаваш си оставката. Попитайте какви са му обвързаностите с Христо Иванов и Иво Прокопиев. Редно ли е един от тримата големи да се забърква в политически игри? Лозан Панов се опитва да влияе силово на вота на магистратите по места", обясни Тодоров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Така така преди 6 години
Горе-долу последните дни става точно товаХората над и зад Пеевски вкараха в "престрелка" хората на Гергов и Овчарова господин Бойко го играе честния частник.Нищо повече не е се е случило и е хубаво все пак като крадат да помнят че не са едноа всеки краде за себе си и всеки е срещу всеки.А че всичко в България е червиво и гнило го знаят всички,като знаят и че всичко тръгва от номенклатурата старата и червено-синъо-лилавата във всичко от МВР до съдебната система.Нищо ново и сложно няма.
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Втриса ме от ГЕРБ в лицето на ББ и ЦЦ, но пък щатните протестъри или т.нар. "Агнешки главички" създават чувство за окончателен крах на държавата! И аз смятам, че съдебна реформа е небходима, но не са тези хората, на които мога да повярвам. Всичко, за което се захванат е за пари, а не в интерес ннебългарите! Около тях мирише на Шорош, Костов, ИвоП и все такива гниещи субИвоП!
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И този пакячо ме кара да се срамувам, че съм българин и все още живея в България. Каква битка Боже, всичкото е олигархия, гнусна, алчна, долна, купила и такива като този лъжец заедно с ВСС. Да ми каже това недоразумение, кои са държавата? Системата сама себе си не миже да застраши. Тиквара ги е напазарувал, купил и командава, кой да се удари, кой да се предупреди, за трети делата да се спрат. Само Революция и Народен съд може да ни даде шанс да заживеем нормално!
19
0
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Този ВСС основен координатор на корупцията в България, трябва да бъде разтурен и изграден по нови прозрачни правила! Всеки член трябва да представи имотно-финансова декларация за себе си и членовете на семейството! Ако е укрива или е "забравил небрежно" някои имотче или влог автоматичски да бъде освобождаван! А Цацаров, просто трябва да бъде незабавно освободен за "Костинбродската афера", както и за постоянната му силова намеса в политическия живот! Просто е директно за затвор!
18
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Олигарсите в БГ са станали такива чрез приватизация ( ограбване ) на държавно имущество. Всичко тяхно имущество трябва да се конфискува в полза на държавата а те в затвора с диживотна присъда.
17
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тази свинска главичка изказа за 10 минути толкова лъжи, колкото за цяла година пеевските вестници не могат да публикуват.
16
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Почистване на *** от БГ.
15
0
 
15
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Чудя се от кое ме е повече срам. Че този е толкова невероятно нагъл да лъже по такъв абсурден начин, или че има балъци, които му вярват и наистина смятат, че Христо Иванов е виновен за проблемите на съда, а без него всичко ще е 6. Хорската простотия придобива отчайващи нива.
14
12
 
3
 
! Отговори
Петров преди 6 години
много жалко , че има хора вкл. и от ВСС , които все още се връзват на Христо Иванов - това е индиция , че наистина ги свързват някакви скрити за обществеността интереси , които само те си знаят.... тежко ни ....а говорят за прозрачност , за честност , за борба с корупцията - не на нас тези господа - достатъчно сме лъгани , за да ви вярваме
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
очудващо???
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей тоя Ямбол много народ от там тоя дончев руски възпитаник, както и пудела шлифероф
11
2
 
18
 
! Отговори
Aнонимен преди 6 години
Национален ПРОТЕСТ срещу безобразиата в България 04.05.2017г.ТИ РЕШАВАШ
10
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма по-долна изтривалка от това нищ0жно мазно човече Ясен Тодоров. Всеки път, когато има ситуация, в която могат да пострадат любимите му Цацата и Дебелото, се хвърля като един същински Матросов върху амбразурата. Повръща ми се само като го видя колко самодоволно говори, като човек, който знае чий човек е и че има здрав финансов гръб зад себе си. Но и тия ще се наиграят. А, както нагло са тръгнали да ровят в живота на хората, може и да се наживеят доста скоро.
9
0
 
16
 
! Отговори
Попов преди 6 години
Хубава страна но жалко че е обитавана!!!
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи Иванов иска да седне на мястото му понеже може да си спи като преди се е спало на това местенце.
7
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма битка "държава - олигархия", защото няма държава.Има обаче битка "олигархия А - олигархия Б".
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Jasene ti zazarov milionerkata jena mu notsrksta ot plovdiv kakvi dte boris vel4ev milionera tn mnoho ste v sada mnogo no vadchia red sa proverks schte doide
5
1
 
28
 
! Отговори
до 2 преди 6 години
Да те коригирам - от 28 години. Вече две поколения израстнаха в безнадежден батак
4
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съвсем психясаха с тая "дестабилизация".По-страшна дума за управляващите няма. Сакън да не се дестабилизира държавата, че губят властта. А това, че Герб " стабилизира" всичко в името на собственото си оцеляване? Това се вижда от цял народ.сега вече не само ще "стабилизират" управлението си, ами се канят да го бетонират
3
0
 
29
 
! Отговори
Циник до 3 преди 6 години
Олигархията .....е истинското име на държавата!Останалото са глупости за наивници!