КАТ сгащили 13 000 нарушители за седмица, 400 от тях – без книжки

Регистрирани са и случаи на каране с 250 км/ч на магистрала
26 апр 2017 15:45,
9
КАТ сгащили 13 000 нарушители за седмица, 400 от тях – без книжки
Снимка: архив, Bulphoto

400 шофьори с отнети книжки са хванали за една седмица от отдел "Пътна полиция", съобщи комисар Бойко Рановски.

От влизането в сила на по-строгите санкции за нарушителите на пътя са отнети регистрациите на над 1800. 13 хиляди са установените нарушения за превишена скорост по време на проведената акция за контрол на скоростта.

През предстоящата серия почивни дни допълнителни патрули ще следят за правилата по основните пътни артерии.

68 са установените нарушения за превишение на скоростта над 50 км/ч в населено място. Извън населените места основните рекордьори са по автомагистралите, но там има мобилни камери, които контролират движението.

От "Пътна полиция" са установили скорост над 200-250 км/ч на магистрали. "Това е убийствена скорост и при най-малка грешка последствията ще са фатални или ще загинат невинни хора, които пътуват по магистралата по това време", посочи Рановски пред БНТ.

"На нашите магистрали има участъци, които не позволяват развиване на такава скорост. Има и участъци, в които разрешената скорост за автомагистрали от 140 km/h е намалена до 120, на места и до 100 km/h, тъй като има неравности по пътното", припомни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
2
 
! Отговори
Aнонимен преди 6 години
Перфектни магистрали за 250 км/h, по нашите пътища 130км/h са много. Ама джигити колкото искаш, не мислят ако стане инцидент какво следва. Още повече автомобилите с които развиват такива скорости са на 10+ години.
5
0
 
1
 
! Отговори
Горд Селтак преди 6 години
След присаждане на чисто нов мотор на 22 годишната ми бангия развих 220+ по километраж с ударен прекъсвач на пета! Нека бараките да не вдигат над 200. По ГПС беше 210+.
4
2
 
2
 
! Отговори
й преди 6 години
Тези типове- без книжки,пияни и дрогирани,безусловно трябва да се съдят като престъпници и правилната наказателна практика би трябвало да ги праща в панделата поне за година-реално,ефективнода търпят наказанието-"лежане в затвора" не е правилен израз.
3
5
 
2
 
! Отговори
До 2 преди 6 години
Барака явно караш ти и си мислиш, че и другите са като теб.В България 20% от регистрираните коли са на възраст до 10 години и това са колите, които най-много се движат по пътищата. С други думи, ако за един ден колите в България за изминали 100 милиона километра, то примерно 50-70% от тези километри са изминати от коли на до 10 години. Нищо технически не пречи с почти всички от тези коли да се вдигнат 200-250 км/час и няам никакво значение дали за волана си ти или някой друг.
2
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А кои са тези които са развили 200 250 км в час? Тези с бараките на 15 20 години ли? Не се сещам за такъв автомобил притежаван от простолюдието който да развие 250 км в час. Тази скорост може да я вдигне само някоя мутра с ново порше бентли бмв или ферари. Всички останали автомобили и да искат немогат да вдигнат тази скорост. Най много до 180 преко сили но при тази скорост бараките ще почнат да се разпадат по пътищата.
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"На нашите магистрали има участъци, които не позволяват развиване на такава скорост.Ч трябва да се чете "На нашите магистрали няма участъци, които позволяват развиване на такава скорост"