Лекари – в домовете на недоносените бебета!?

Освен медицинска помощ, ще оказват и емоционална подкрепа
26 апр 2017 08:37, Петя Славова
4
Лекари – в домовете на недоносените бебета!?
Снимка: Bulgaria ON AIR

Едно на 10 бебета се ражда недоносено, сочат данни на водещи български акушери. Въпреки напредването на медицината, броят на децата, които се появяват по-рано от очакваното, не намалява.

Именно поради това от столичната болница "Шейново" започват проект за помагане на семействата и техните деца след като напуснат отделението.

Те ще  посещават в продължение на три години домовете им, за да наблюдават недоносените бебета. Медици обясняват, че така се подпомагат семействата да се адаптират за приемането на недоносеното бебе.

От болницата коментират, че това е повече от наложително, защото в някои случаи някои случаи проявления се появяват месеци след изписването.

"Някои неща се развиват във времето като детската церебрална парализа и аутизъм. Това са неща, които не могат да се прояват след раждането, затова и времето е толкова дълго", заяви лекар от болничното заведение пред Bulgaria ON AIR.

Освен медицинска помощ, родителите ще получават и емоционална подкрепа, тъй като често младите семейства не са подготвени как да гледат бебе. Лекарите обясниха, че са на разположение непрекъснато и то безплатно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Загуба на време! Нали и без това родителите трябва да водят бебетата на контролни прегледи, а при спешен случай- има си бърза помощ! Освен това за неопитните родители ( в което няма нищо лошо) си има специални курсове още преди бебето да се роди.
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 13Надявам се и лекарите като отидат в магазините, сергиите, автосервизите, ателиетата и бензиностанциите на родителите, да им е БЕЗПЛАТНО обслужването.
2
1
 
2
 
! Отговори
13 преди 6 години
СТИГА С ТОЗИ ПЕСИМИЗЪМ!!!НАЛИ ВСЕ ОБВИНЯВАТЕ ЛЕКАРИТЕ, СЕГА ПЪК- ЩЕЛИ ДА ИМ СЕ КАЧАТ НА ГЛАВИТЕ!!!САМО ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИ ПО ЦЯЛ ДЕН!!!ИНИЦИАТИВАТА ИМ Е СТРАХОТНА И ...БЕЗПЛАТНА - В ТАЗИ СКЪПОТИЯ - ТОВА Е ГОЛЯМА ПОЛЗА ЗА РОДИТЕЛИТЕ!!!БРАВО НА ЛЕКАРИТЕ!!!
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига с тези безплатни глупости! Доктори, българинът е неблагодарен, ще ви се качат на главата. Не си слагайте таралеж в гащите!