Омаловажаването на насилието над животни – престъпно

Гаврещите се с животни са три вида, и трите еднакво опасни
Обновена: 26 апр 2017 12:45 | 26 апр 2017 10:37,
63
Омаловажаването на насилието над животни –  престъпно
Снимка: архив, Reuters

Възприемането на насилието над животни като дребен и маловажен проблем е престъпен от страна на разследващите органи, посочи Явор Гечев от Фондация "Четири лапи" пред Bulgaria ON AIR.

Преди дни в социалните мрежи хиляди се възмутиха от поредната проява на насилие над животно. Става въпрос за снимка на коте, пронизано от стрела на арбалет. Тя беше преминала през предната част на гръдния кош на животното, а то като по чудо е оцеляло.

Още по темата

"Жената, която спаси котето, пронизано с арбалет в село Герман, трябваше да чака 4 дни, за да подаде своята жалба срещу нападението", коментира Гечев. Лекярат, спасил котето, кръстено Тигър, пък съобщи, че то ще бъде осиновено.

Психологът Анна Тодорова описа какъв е профилът на агресора над животни. По думите й има три типа насилници: "Първият е човек, който самият той е бил малтретиран и иска да се почувства властен и в контрол чрез насилието. Вторият тип агресори са психопатите или социопатите - на тях им е интересно как животното ще реагира на различните манипулации", описа Тодорова.

И, като трети тип насилници над животни, психологът посочи онези, които имат роднини, в миналото на които културата им е била такава, че животните нямат никаква ценност.

По-късно днес Фондация "Четири лапи" ще проведе среща с полицай в столично Районно управление, който ще приеме жалбата и доказателствения материал - стрелата, която е пронизала котето.

Като основен проблем, който стои пред българите, които не се ангажират да помагат на пострадало животно на улицата и решават да подминат, Теодора Иванова от доброволната група "Бездомните ангели" определи това, че лечението е продължително и скъпо.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре де, а козое-бците от южната ни съседка начело с техния султан кога ще бъдат дадени под съд за насилие над животните си ? БХК отговаря ли за животните ?
27
4
 
0
 
! Отговори
кути-кути преди 6 години
До Анонимен 30Вероятно са ви треперили ръчичките като сте избълвали коментара си, но знайте, че най-често такива неща се случват именно на онзи, който ги желае другиму. А през някои хора трактор вече е минал и то не веднъж.
26
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Търговията с животни да се забрани. Да им се даде право да гласуват. Да си избират Цар на животните.
25
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В магазините продават трупове на животни. Престъпно.
24
6
 
8
 
! Отговори
мда преди 6 години
Встрани от темата е, но не мога да не коментирам изказванията на тия смешници дето с мислят за апогея творението хаахах. Да ви кажа само че всичко което сте е просто набор от биохимични импулси. Великите ви разсъждения са породени от набор електрохимични стимулации с предизвестен край. В уравнението участват генетично заложените ви черти, заобикалящата ви среда и всички свързани с нея стимули. Това е ТОЧНО същото което са и животните. Да изпитваш желание да нараняваш е продиктувано от отклонение
23
6
 
20
 
! Отговори
до 21 преди 6 години
"Човекът е същество социално, волево, притежаващо интелект и разни други работи, които едно животно не притежава."Кое притежава човекът а животното не? Животните ползват оръдия на труда, страдат, обичат, социални са, имат по-силна воля от нашата и няма да те предадат за нищо на света ако си им помигнал. Просто не са подли като хората. Остави едно бебе сред глутница кучета и гледай как ще го обгрижват и за сравнени го остави сред тълпа хора.
22
9
 
13
 
! Отговори
първо причините! преди 6 години
1.Ако всеки собственик на куче, котка им сложи чип с трите си имена, а също и на новородените, НЯМА да се стига до сълзиви класификации по тв.2.Причините за БЛУЖДАЕЩИ по улиците животни е на СОБСТВЕНИЦИТЕ, които искат да бъдат "хитраци, непричем" и калта да се лее по хора, които наиситна са пострадали от БЕЗХАБЕРИЕТО на СОБСТВЕНИЦИТЕ.3.Въпросът ще се разреши, като изоставени се ПРИБИРАТ в ПАНСИОНИ;които имат чип- ПЛАЩА собственикът!След 2 седмици( платени!) и неприбрани,се УМЪРТВЯВАТ.ОТГОВорн
21
25
 
12
 
! Отговори
Апетитен преди 6 години
Много обичам животните !Пържоли ,сърца,дробчета,шкембета,шишчета,кайма и други вкусотии.Много обичм животните пържени и пекани понакога и сварени с картофи !
20
12
 
7
 
! Отговори
до 17 преди 6 години
Може да не виждате, ама има известна разлика. По определение животно е дишащо живо същество, притежаващо сетивност и възможност за размножаване. Човекът е същество социално, волево, притежаващо интелект и разни други работи, които едно животно не притежава. Е, ако ние хората му ги припишем - може, има кучета на име Бетовен, един познат пък си кръсти котката Айнщан, но това не ги прави гении, не ли?!
19
7
 
17
 
! Отговори
Krom преди 6 години
До Анонимен 12 - а ти си "висшия" вид на планетата, с право дадено ти от Бог? Да наречеш животното "вещ" е признак на цинизъм и духовна нищета. Да се грижиш за животното не значи да го притежаваш. Нямаш монопол и не си Бог. Именно това мислене поражда после ***.ските клипове в ЮТуб. Човешко същество, мъчещо или подминаващо страдащо животно е малодушно и непълноценно създание, изпълнено с комплекси. Нямам думи.
18
5
 
21
 
! Отговори
niki преди 6 години
До до 12Изцяло подкрепям думите Ви, 17! Животните НЕ причиняват зло на хората и имат много силни и ОТКРОВЕНИ чувства към хората. / за разлика от тях!!!!!/
17
9
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
До МечкаАз не ям месо именно заради животните!!!
16
8
 
28
 
! Отговори
до 12 преди 6 години
Не съм съгласен. Аз не виждам разлика между човек и животно. Всъщност виждам, но тя е в полза на животото. Нахрани животно, било то и диво, и ще те помни цял живот. За съжаление не е така с повечето хора.Животните обичат, страдат и се радват по какъв признак ги разделяш от хората? Говорят, но ние не ги разбираме. Те нас обаче ни разбират - е кой е по-умният според теб? Кой е по-агресивен е ясно. Едно време белите не са смятали и цветнокожите за хора.
15
9
 
10
 
! Отговори
4 тия тип са ... преди 6 години
типовете, които яко крадат парите на данъкоплатците, като се представят за животнолюби .... хапват яко пържолки .. а са си откровени лицемери ....
14
6
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Единствено и САМО хората оказват насилие върху ЖИВОТНИТЕ!!! И то много често в бг. ОБРАТНОТО не се случва!!! Животните са ЧАСТ ОТ ПРИРОДАТА! А НИЕ В БГ СМЕ Я У Н И Щ О Ж И Л И !!!!!!!!!!!С *** навсякъде !!!!!!
13
20
 
6
 
! Отговори
Мечка преди 6 години
как може да ревете за кучета и котки, а да ядете свинско.
12
6
 
4
 
! Отговори
гост преди 6 години
В описанието на хората упражняващи насилие над животни около 90% от населението разпознава себе си. След юдеите,няма друга толкова неморална нация.
11
23
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Егати заглавието, омаловажаването било престъпление, ми все още не е. Да, гаврата с животни е показателна за психично отклонение, но и прекаленото им обгрижване е такова. Кучето си е куче, котката - котка, не са хора, а движими вещи, на които по ред етични и хуманни причини, дължим по - специално отношение. Е, някои индивиди стигат до крайности, поставяйки животните редом до хората, това също е отклонение.
10
5
 
28
 
! Отговори
Бау преди 6 години
Всички насилници са за затвора. Независимо дали е над човек или животно.
9
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
насилието над живо същество показва проблеми с пипето !