Борисов иска министри за ансамбъл: Имам ги в главата си!

Засега обаче: Докато всичко не се договори, нищо не е договорено
Обновена: 27 апр 2017 13:36 | 27 апр 2017 12:19, Веселина Йорданова
72

Снимка: Dnes.bg

Министерствата да работят не поотделно, а като екип и ансамбъл. За това настоя лидерът на ГЕРБ и бъдещ премиер Бойко Борисов, малко след като прие мандата за съставяне на правителство от президента Румен Радев на „Дондуков“ 2.

Преди това в парламента той подписа коалиционно споразумение с лидерите на „Обединените патриоти“ Красимир Каракачанов, Валери Симеонов и Волен Сидеров.

"Опитали сме се да изчистим всички възможни детайли, които да гарантират стабилно управление. Сега имаме няколко дни да го изпълним със съдържание от кадри – експерти, политици, да има баланс в него“, коментира Борисов документа. Според записаното в споразумението вицепремиерите в бъдещия кабинет ще са четирима.
"Сега искаме така да ги подредим, че да могат да действат като един добър ансамбъл“, посочи той.

Още по темата

„Следващите дни ще се занимаем с това най-подходящите, най-подготвените и в същото време във възможност да работят в синхрон хора, защото българските граждани в тази тежка вътрешна и международна обстановка очакват от първия ден да започнат да се случват нещата", коментира още Борисов.

4107 гледания   |  Още видео

Лидерът на ГЕРБ определи отделните теми на министерствата като „клъстери“ и разясни, че за да се реализират етапите в програмата за управление, по няколко министри трябва да работят по една тема. Той даде пример с образованието.

"Децата да учат, да се премахне неграмотността, да не следват парите само ученика, а и качеството на образованието да е добро и съответно там, където е необходимо, родители, които не осигуряват възможността на децата си да учат, да им оказват необходимата принуда“, каза Борисов.

Той допълни и че много се коментира темата за фалшивите инвалидни пенсии. "Има много хора, които имат нужда от подкрепа, но там, където има злоупотреби и буквално корупция, това трябва да бъде премахнато, затова казвам, че трябва да се мобилизират силите на няколко министерства, за да сработи програмата“, настоя той.

По думите му екипност между повече министерства е нужна и за намаляването на административната тежест за бизнеса, за продължаването на съдебната реформа. Той допълни, че в най-кратък срок, след като са готови, партньорите ще информират президента Румен Радев. Бъдещият премиер напомни, че за съставянето на правителството Конституцията дава седем дни и има време "да бъде направено нещо добро".

"Имена мога да напиша днеска, сигурно и Обединените патриоти, на един лист и да ви ги представим, това не е сериозно. Вече имам достатъчно опит и знам, че ако не се подредят така, че да работят в екип, се получават отделни министерства“, каза Борисов. По думите му целта на ГЕРБ и Патриотите, подкрепени от „Воля“, е управлението бързо да даде резултати.

Лидерът на ГЕРБ обясни, че "има в главата си" подходящите енергични хора, но каза, че когато се прави нещо съвместно, се следва европейският принцип – докато всичко не се договори, нищо не е договорено.
 


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ансамбъла с бу.халки ли ще бъде?
62
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
1/6 от народа е подкрепила тая власт, 5/6 не са, не трябва да го забравят.
61
2
 
2
 
! Отговори
Покаяние преди 1 година
До Греховете ни са мног
Че да взмем да се покаем някак за тия грехове, които ни пращат тия злини. Да се самобичуваме ли колективно, да постим ли, знам ли...
60
0
 
4
 
! Отговори
има време преди 1 година
Всичко зависи от разум свише
само от ретроградния меркурии
59
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тиквоча управляваше все едно е на Марс. Излизат и то занижени данни за бедността у нас, все едно се отнася за някоя друга държава. А бедността е ударила над 3 милиона от които поне един са ужасно бедни. А този *** все едно се отнася за Тамбукту. Все едно не са българи и не живеят в България. Да не говорим за миганската престъпност. Те пребиват старите българи за "големите" им пенсии и нищо! Нали му гласуват, как да ги закача. Утре ще го изрита народа и ще трябва отново да има електорат.
58
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има една стара народна приказка, като тръгнеш след бръмбар на ла///но ще те заведе. Това ни чака с този неграмотник. Направили план-програма за 4 години. В никакъв случай по-малко!!! И ще върне старите си министри, изпечени крадци и мошеници които ще продължат гепенето. И той ще ги покрива защото ще му се отчитат чинно. Е, и за тях ще има но тлъстия пай ще е за него, да си хи внася на Вирджинските острови и Оман. А хората у нас ще продължават да живеят бедно и без надежда. До кога?
57
2
 
11
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 1 година
Имаш само далавери в главата,Пожарникарю...
56
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЦАРЯТ-СЛЪНЦЕ -НИЕ СИ ГО ИЗБРАХМЕ СЕГА И ДА ТАНЦУВА ПО ПРОСТИТЕ НИ ГЛАВИ ЩЕ ТЪРПИМ !
55
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
знаем че управлението на тоя е най-вече от гласове в неговото подобие на глава, тук таме хваща и някой сигнал от Сириус
54
3
 
15
 
! Отговори
Греховете ни са мног преди 1 година
Грехове имаме българите и още не сме ги изкупили. Щом Господ ни наказва с чумата ГЕРБ, значи има още много да патим.
53
3
 
10
 
! Отговори
:) преди 1 година
"Имам ги в главата си..."

Нормалните хора имаме мозък в главите си, не министри и първа глава на Винету. Гласувалите за ГЕРБ трябва да умират от срам всеки път, когато видят или чуят това недоразумение.
52
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имаш бръмбари в главата си.Нищо друго.
51
2
 
7
 
! Отговори
Унищожаван българин преди 1 година
Политиците - еничари не трябва да се допускат до власта! Искаме си РЕФЕРЕНДУМА! Гласувайте,приемайте го и се разпускайте еничари недни! Когато в една държава мафията е във власта както в България, всеки глас на разума, ще е обявяван за луд,антидържавен или противозаконен! Ние сме на ръба на тотална диктатура на мафията в лицето на олигархичните партии на ГРОБ,БСП,СДС,ПАТРИДИОТИ,ДУПИСЕ и всички останали! РЕВОЛЮЦИЯ!
50
2
 
11
 
! Отговори
Инвалид преди 1 година
Защо спря помощта от 19,50 лв. за инвалидите, другарю Борисов? Втори месец вече.
Откраднахте ги за да купувате КибапчИта на Хиганията ли?

П.П.

Не е хубаво да се краде от инвалиди да знаеш! Грехота е.
49
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Художествена гимнастика ли ще играят,та му трябват м-ри за ансамбъл.Аз съм ЗА!Но да включат и Цацаров,а свинетка да бъде капитан на отбора.Може и шкембе войвода да участва.Ще бъде голямо шоу.
48
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цацаров няма как да прочете " документи" съставени на Позитано 20.
Сори червени каскети, номерата с позивите от 1925 г. не вървят.
47
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И къде са тези магистрали на Станишев, посочи ми ги?
46
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само че европейската комисия не идва да копае изкопите.
45
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
кКозият рог - министър на туризма, че да си дооправи хотелите.
44
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЧЕ ТОЙ АНСАМБЪЛЪТ Е ИЗВЕСТЕН: свинетки, прасетки, виолетки и пр.