Българи от Босилеград с нова кръводарителска акция

Това е нашият начин да кажем "Благодаря" на лекарите"
Обновена: 27 апр 2017 12:27 | 27 апр 2017 11:26, Красимир Ангелов
10

Снимка: ВМА

Виж други галерии »

Десетки българи от град Босилеград, Сърбия, организираха поредна кръводарителска кампания в Центъра по трансфузионна хематология на Военномедицинска академия, съобщиха от лечебното заведение.

От години болницата лекува безплатно сънародниците ни от Западните покрайнини и по този начин те виждат възможност да се отблагодарят за грижите на медиците.

Акцията е първата за тази година, а кметът на града Владимир Захариев е категоричен, че инициативата ще бъде продължена и занапред: "Това е нашият начин да кажем "Благодаря" на нашите лекари, които се грижат за всички жители на Босилеград и които винаги са ни подкрепяли", сподели той. Самият Захариев е редовен кръводарител.

"Благодаря ви много за високохуманния жест. Нямам думи, с които да изкажа нашата благодарност. Вие сте големи българи, да сте живи и здрави", обърна се към сънародниците ни началникът на ВМА ген.-майор чл.-кор. проф. Николай Петров, д.м.н..

Своята огромна благодарност към жителите на гр. Босилеград изказа и началникът на Центъра по трансфузионна хематология полк. проф. д-р Румен Попов. "Създаде се една много добра традиция по 2 пъти в годината да бъдат организирани такива кампании. Аз се занимавам с трансфузионна медицина повече от 20 г. и това, което искам да кажа е едно голямо благодаря. Благодарим за това, че дарявайки кръв, нашите сънародници ще спасят страшно много пострадали хора", коментира проф. Попов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Безплатно за всички българи както беше преди 1989 г.
8
3
 
1
 
! Отговори
Мунчо преди 6 години
Аз съм гаден "частник", който си плаща всички дължими данъци и такси , включително и за допълнителното си обучение. Дарявам кръв често, а когато лекувам някого "безплатно " за него, аз плащам всички разходи. Както виждате безплатно означава даряване от себе си. Та моят въпрос е: от кога ВМА е частна болница, че да дарява такова безплатно лечение, за което плащам аз. От друга страна, когато аз влязох в болница трябваше да си плащам нещата , които не се покриват от здравната каса.
7
5
 
3
 
! Отговори
ЗАЩО преди 6 години
трябва да се прекланям пред тези "българи",които по татово време не искаха и да чуят,че са българи,а гордо казваха "Ние сме се югославени"?Ако се лекуват в Босилеград,ще се изръсят доста парички.ВМА ти лекувала безплатно.Аз ,като отида там са плащам като поп,нищо че тук си плащам данъци и осигуровки,а те плащат данъците си в югославенско,а тук ги лекуват за наша сметка.ПИСНА МИ ДА СЛУШАМ"ДАЙТЕ ДА ДАДЕТЕ!"
6
0
 
6
 
! Отговори
До Мунчо преди 6 години
Ех ***, понякога е добре да погледнеш една идея пред носа си.
5
0
 
4
 
! Отговори
Дисциплинатор преди 6 години
#4 ***, ти кога последно ходи да даряваш кръв? Държавата плаща лечението на тези хора и това е нужно за да имаме подкрепата им при бъдещо разширение на държавната граница на запад.
4
6
 
6
 
! Отговори
Мунчо преди 6 години
А всъщност кой плаща "безплатното" лечение? Може би началникът на ВМА.... от заплатата си..., защото безплатно лечение няма . Някой трябва да го плати някъде с данъци например. Или пак " с чужда пита помен..."
3
0
 
13
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
Поклон пред тези българи !
2
0
 
15
 
! Отговори
свинаря преди 6 години
Обичам да чета такива новини
1
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво - добро дело !