Енергийният министър увери: НЕК съдейства на прокуратурата

Николай Павлов иска да се изясни истината по случая
Обновена: 27 апр 2017 15:48 | 27 апр 2017 13:30, Веселина Йорданова
8
Енергийният министър увери: НЕК съдейства на прокуратурата
Снимка: БТА, архив

НЕК оказва пълно съдействие на прокуратурата по въпросите и документацията, които са изисквани, увери на пресконференция служебният министър на енергетиката Николай Павлов.

Още по темата

Разследващите работят по дело за безстопанственост срещу неизвестен извършител.

Павлов заяви, че е важно да се изясни истината такава, каквато е, и допълни, че ако се изисква допълнителна информация от енергийното министерство и БЕХ, такава ще бъде предоставена своевременно. 

Основната задача на екипа ни беше финансова стабилност, спокойствие в сектора, централите да работят спокойно, да са обезпечени. Това беше постигнато, каза още министърът, цитиран от БТА.
 
Той съобщи, че финансовото състояние на дружествата от електроенергийния сектор е значително по-добро спрямо предходната година. 
 
Общо подобреното финансово състояние на четирите дружества - НЕК, ЕСО, АЕЦ "Козлодуй" и ТЕЦ "Марица Изток"2, е в размер на 84 млн. лева за първото тримесечие на тази година спрямо същия период на предходната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
БЬЛГАРИН преди 6 години
А ЧИЯЕПРОКУРАТУРАТА БРЕ СЕЛЯНИ СМОТАНИ---БОРБАТА Е МЕЖДУ НОВИТЕ НАСЛЕДНИЦИ НА КЛАНОВЕТЕ НА 6--ТЕ МАФИИ ЗНАЕТЕ ГИ Е ЧАКАЍТЕ ЗА УВЕЛИЧЕНИЕ НА КИРЛИВИТЕ ВИ ПЕНСИЍКИ С 10--20 ЛЕВА ЗАГУБЕНЯЦИ НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ ЧЕ ЗА ДА ЖИВЕЕТЕ ДОБРЕ ТРЯБВА---БОРБА СЕГА СРЕЩУ ПРЕДАТЕЛИТЕ НА БЪЛГАРИЯ НА 4 05 ВСЕНАРОДЕН ПРОТЕСТ СРЕЩУ НОВИТЕ ---СТАРИ КРЪВОПИЍЦИ СТИГА СТЕ СПАЛИ
6
0
 
7
 
! Отговори
Паричният Фронт? преди 6 години
А оградата на границата, възложена без обществена поръчка на фирмите на Валери Симеонов? 250 000 при Орешарски, 1 милион при Валери. Прокуратурата спи ли?! А договорите на ТЕЦ 1 и 3 - 1 милиард и половина за ремонт, за същия ремонт ТЕЦ 2 - 500 милиона. А гарантираното изкупуване на тока с печалба. Фотоволтоици 400 - 800 лв за мегават, АЕЦ - 180 лв. мегават. А телевизия 24 на Каракачанов. Съпругата на Р. Овчаров била ли е акционер в ел. дружества. ВИК 54% загуби плащаме.Далавераджии са всички.
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На този само заради физиономията, бих му дал 5год....
4
1
 
7
 
! Отговори
zeus преди 6 години
До AerusМиналата година сме дължали 3 милиарда лева неустойки по договорите с американските централи, сам може да проверите факта!
3
5
 
2
 
! Отговори
Aerus преди 6 години
До zeus Пълни глупости говорите
2
1
 
10
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Най-фрапиращото нещо са договорите с американските централи, гарантирана завишена печалба, милиарди от джоба на българите!
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"безстопанственост срещу неизвестен извършител".А бе Цаца, ти акъл имаш ли. на всички ни е ясно КОЙ е, само на твоята тиква не.Защо отклоняваш вниманието на хората от твоята величава особа. Ти си затънал в *** до ушите, а търсиш под вола теле.Имай поне грам човешко достойнство и върви да пасеш патки някъде където не минават хора за да те пцуят.