Ердоган погна наш дипломат, съди го заради референдума

Георги Димов казал, че няма как вече властта в Анкара да бъде свалена
27 апр 2017 09:07,
116
Ердоган погна наш дипломат, съди го заради референдума
Снимка: Reuters, архив

Турция ще съди бившия генерален консул на България в Одрин Георги Димов, съобщиха от посолството на южната ни съседка.

Причината за турския реваншизъм са изказвания на дипломата, направени на 25 април пред агенция "Фокус". Те са свързани с посочване на проблемни места при референдума в Турция за конституционни промени. По мнението на Димов той е нелегитимен.

Още по темата

Нашият дипломат твърди и че няма възможност за отстраняване от власт на турския президент със законни средства.

"Не съществуват други възможности освен гражданска война и преврат за сваляне от власт на турския президент", е още едно изказване на Димов, което го е направило неудобен от гледна точка на турската страна.

"Пред властите на Република България са направени официални постъпки с искане за правно разследване", пише в прессъобщението от консулството.

"Заедно с това Република Турция ще предприеме и други законови мерки спрямо гореспоменатото лице", се съобщава в писмото.

На референдума преди десетина дни мнозинството от избирателите в южната ни съседка подкрепиха предложенията за изменения в конституцията, които дават повече власт на президента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо не пишете, че преди малко пияните рашки (в Черно море) си праснаха един от техните военни кораби в кораб с крави и си го потопиха. Кораба с кравите и кравите са ОК - не е проблем.
89
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЛюбопитенДано да го мислите на шега, но ако е така не личи от изказването, което издава гну,,сно, долно чуждопоклон..ничество.Онзи горе да се смили над душата ви, аз не бих! И преди да пръскате дребните си елементарни внушения, вероятно се имате за велик манипулатор, имайте предвид, че има хора доста по-интелигентни от вас.
88
2
 
14
 
! Отговори
Krom преди 6 години
Имам само един въпрос: при държава от 80 милиона, това ли е на турския Президент работата? Да търси мъст за изказване по някаква телевизия на съседна страна на бивш дипломат? Или Ердоган е болен на тема честолюбие, или тукашните ДОСТ-аци му правят сводка всеки ден. И в двата случая не кореспондира с приказките на турския посланик от преди ден, че не се намесват никъде. Но пък говори за опасна дребнавост, което само по себе си е страшно.
87
1
 
9
 
! Отговори
Странджата преди 6 години
ДрОгари, опасно е да кажеш истината за един тиранин! ЩЕ ТЕ УХАПЕ ЗАВАЛИЯТА.
86
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че те заплатите, пенсиите пътищата в България са в пъти по- добри от тези в Турция. Ако беше обратното ти нямаше да си в България!...Според сополашката логика, пътищата, заплатите, пенсиите в България са най-добрите в света. Иначе нямаше да сме в България. Това се отнася също така за всички страни по света, иначе никой нямаше да живее в тях. Та та е..а и в простата кратуна
85
3
 
5
 
! Отговори
съндърлъ мъндърлъ преди 6 години
Просто трябва да имаме добри ракетни комплекси, като през соца, другото са глупости.
84
7
 
3
 
! Отговори
Су 34 преди 6 години
Че те заплатите, пенсиите пътищата в България са в пъти по- добри от тези в Турция. Ако беше обратното ти нямаше да си в България!
83
10
 
5
 
! Отговори
Любопитен преди 6 години
Спасението за този наш дипломат Георги Диимов е да се застреля. Няма друг изход. Гепнат ли те Путин и Ердоган си мъртъв.
82
4
 
6
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
"а за България не се грижи ние ще се оправим. "Еми и аз това викам де...Първо вазе оправете и после, коментирайте за назе...Оправете се с заплатите, пенсиите, пътищата, здравеопазването, образованието, развитието, производсвото, безработицата, европейската ви икономика, ало апашите:-):-):-)поне и тогава:-):-):-)
81
3
 
9
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
" И защо не се връщат, питам??? Защо си седят там в га д ната Германия,гласуват за Ердоган, но не се връщат?"Защото вече са си оправили живота там...както и твоите сънародници живущи вече в чужбина, гласуващи на бг изборите ама си седят и те там...я ги попитай и ти тях защо не се връщат в "демократичната" им България:-):-):-):-)там нямате Ердо:-):-):-):-)Относно децата на Ердо...дъщеря и е в Турция...Ти проверяваш ли и за децата на вашете демократи какво правят, къде са и тем подобни и т.н.
80
4
 
6
 
! Отговори
До Анадола преди 6 години
Пише ти бъдещето, като дойдеш при мене (скоро) ще видиш че реджеп води Турция към разделение и ще се вайкаш за детския ти наивитет, а за България не се грижи ние ще се оправим. Остани си със здраве
79
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
де ембарго деее
78
2
 
9
 
! Отговори
РАД преди 6 години
До АнадолскиАнадолски, проверил съм! Не говоря наизуст! Вярно е,че основното преселение на турци в Германия е през 70-те и 80-те, но НЕ Е СПРЯЛО и до днес! И защо не се връщат, питам??? Защо си седят там в га д ната Германия,гласуват за Ердоган, но не се връщат?Децата му не са в Турция!! Просто му ходят на гости от време на време в двореца. Това е !Хайде, свери си часовника и тогава адвокатствай на Реджи (не Ердо, защото Ердоган е фамилия)
77
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ах, гад...ините му, на този човек да се връчи медал и охрана да се назначи, а тур..ците да съдят ако искат и ланшния сняг.
76
8
 
3
 
! Отговори
zulu преди 6 години
До Анонимен-Znaci tsal svat sa glupatsi vie ste nay umnite,turskiat narod bil izbral s mosenicestvo i dalaveri ne spazvane na zakonite taka bese specelen referenduma.Ama znaete che ako pisete istinata ste vi gepnat napravo ste dunate supata v pandiza silivri.
75
8
 
3
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
До РАД..."Защо децата на Ердоган са в чужбина бе?! И то не в матушка Русия, а на Запад!"На Ердо децата са в Турция, но си и пътуват където искат...В матушка Русия отиват вашите патриотчита...на Ердо децата да не са на тяхното ниво:-):-):-)
74
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мачкай Ердо амчъксуратлийте
73
3
 
3
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
До РАДТези 5 млн...провери кога са отишли тами за какво...и колко поколения са там и като са заминавали дали тогава Ердо ги е подкарал там:-):-):-) през 50 те години Ердо не беше на власт:-):-):-):-)А другите 6 хиляди Гюленисти и пкк терористи...Германия ги подкрепя и отваря ръце за терористи...да си ги гледа и храни:-):-):-):-):-)
72
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако почне да се меси и в фудбола начи работата е сериозна!
71
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Конституционните промени са одобрени от турския народ. Въреки жестоката съпротива на кемалистите подкрепяни от терористите, еврогейталаците и прочие еблива, крадлива и лъжлива ***. А този дипломат лъже като ... български дипломат!