Ердоган погна наш дипломат, съди го заради референдума

Георги Димов казал, че няма как вече властта в Анкара да бъде свалена
27 апр 2017 09:07,
116
Ердоган погна наш дипломат, съди го заради референдума
Снимка: Reuters, архив

Турция ще съди бившия генерален консул на България в Одрин Георги Димов, съобщиха от посолството на южната ни съседка.

Причината за турския реваншизъм са изказвания на дипломата, направени на 25 април пред агенция "Фокус". Те са свързани с посочване на проблемни места при референдума в Турция за конституционни промени. По мнението на Димов той е нелегитимен.

Още по темата

Нашият дипломат твърди и че няма възможност за отстраняване от власт на турския президент със законни средства.

"Не съществуват други възможности освен гражданска война и преврат за сваляне от власт на турския президент", е още едно изказване на Димов, което го е направило неудобен от гледна точка на турската страна.

"Пред властите на Република България са направени официални постъпки с искане за правно разследване", пише в прессъобщението от консулството.

"Заедно с това Република Турция ще предприеме и други законови мерки спрямо гореспоменатото лице", се съобщава в писмото.

На референдума преди десетина дни мнозинството от избирателите в южната ни съседка подкрепиха предложенията за изменения в конституцията, които дават повече власт на президента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
8
 
4
 
! Отговори
Bai Hoi преди 6 години
До Българин от ГерманияДо Българин от Германия"Г-н Димов ( не действащ дипломат ) е изказал своето виждане и това е нормално в една демократична държава."... Бивши дипломати няма... - както няма и бивши кyрви !!!...Друга бира е въпроса да си пратил за посланик в съседна страна, човек който мрази и ненавижда народа й !!!Типично ганьовска работа !!!
49
4
 
12
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 6 години
Наглецът Мадърфакър докога ще се заяжда с България !!!
48
12
 
6
 
! Отговори
**** преди 6 години
Сега е момент,България да скъса фипломатическите връзки с Турция,да отзове всички наши дипломати,да игони турските,и затваряне на границата .
47
2
 
6
 
! Отговори
Все тая брат преди 6 години
Ако Ердоганата влезе в ЕС, то ще е кат Троянски кон за него. И без туй края на ЕС е предрешен. Терорягите ще го сринат а и не само.
46
3
 
15
 
! Отговори
Боил преди 6 години
До SOFIQNEC ***,научи Български Език и тогава пиши, Г-н Димов е бивш дипломат и като свободен гражданин на България и демократична Европа може да изразява собствено мнение,а ти опитай да направиш това в любимата ти "демократична "Турция
45
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Матр'ялните дипломати са така. Виж, Гьокче е друга бира. Класата си личи. Матр'яла е друг.
44
5
 
9
 
! Отговори
Мавърският конник преди 6 години
В Турция не може да има гражданска война по простата причина че там всички са диви анадолски селяни. Така че будте спокойни дорогие таварищи.
43
1
 
9
 
! Отговори
Кретен преди 6 години
Къде са тези където му ръкопляскаха за простотиите в Давос и "Флотата на свободата"? Много хора не правят разлика между безцеремонно и независимо поведение. Между свобода и свободия. Между либерализъм и либерастия.
42
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега кой ще защити този човек Георги Димов , нашите политици къде са ?
41
2
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
ето още едно доказателство че султанатьт няма работа в ес докато ердоган е навласт мир в турция няма да има и няма какво да обвинява чужди граждани за вси1коса си виновни тьпите необразовани турци които не знаят за какво гласуват
40
1
 
17
 
! Отговори
х преди 6 години
ако някой не е разбрал ние сме демократична държава и всеки има право да казва каквото мисли. Да си гледат техните поданници.
39
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
AKO BALGARITE SI IMAHA UMNI I KADARNI POLITICI I DIPLOMATI KATO TURCITE SEGA NQMA6E DA SA NA VTORA SKOROST TAKA KAKTO GO OCENQVAT I ZAPADNQCITE.Q VIJDE KAKVO STAVA OT DVA DENA V SIRIQ. TURCIQ UNI6TOJI AMERIKANSKI SKLADOVE ZA BOEPRIPASI, UNI6TOJI DESETKI LAGERI NA PYD. VIE ZNAETE LI KAKVO ZNA4I TOVA !!?? A STE TRAGNALI DA KOMENTIRATE EDIN IZKUKURIGAL BIV6 DIPLOMAT.
38
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този консул наистина е мноого ***...Даже не трябва да чакат Ердоан да го гони, трябва вееднага да го отзоват, за да не ни излага.
37
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ot dva dena turskata armiq bombardira baz, na pyd-podkrepeni ot amerika i rusiq, cql svqt mal4i. Zaa4i Turci si pravi kakvoto si iska a na6 ganyo neznam za6to se buta mejdu 6amarite s golqm zor.a i za6to nqma novina za taq bombardirovka koqto uni6toji i amerikanski skladove za boepripasi.qvno na6te medii 4akat da prepi6at ot nqkade
36
1
 
22
 
! Отговори
гертруда преди 6 години
Четете внимателно бе *** :) Дипломата е Бивш, съответно е частно лице и изказва Лично мнение :)
35
3
 
34
 
! Отговори
Българин от Германия преди 6 години
Поредното доказателство, че Ердоган не търпи критика и други мнения. Г-н Димов ( не действащ дипломат ) е изказал своето виждане и това е нормално в една демократична държава. Явно Турция се движи с бърза скорост кън еднолична диктатура. Жалко, че някои от коментарите по-долу не защитават г н Димов , а диктатора, арестувал sамо вчера над 1000 души, голяма част от тях полицаи.
34
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
SOFIQNEC ти *** ли си? Човека коментира предложението за промени в турската конституция - дава оценка какви рискове има ПРЕД българска медия, в БЪЛГАРИЯ, без въобще да агитира някого как да гласува. Ако така процедират с дипломати от ЕС, представям си какво би се случило с обикновен турски журналист решил да изкаже мнение различно от официалната власт.България трябва здраво да се стяга, защото ни предстоят тежки времена с подобен съсед.
33
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя психар както е тръгнал напред с рогите ще яде калъчката най-накрая.
32
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гонете турския посланик веднага! След него руския! Писна ни Турция и Русия да се месят в България!
31
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доколкото разбирам ключовата дума е 'бивш'. Като такъв г-н Димов вече не представлява държавата и може да изрази собственото си мнение без да ангажира никого освен себе си. Да го включат в списъка им персона нон грата и толкова.