Ердоган погна наш дипломат, съди го заради референдума

Георги Димов казал, че няма как вече властта в Анкара да бъде свалена
27 апр 2017 09:07,
116
Ердоган погна наш дипломат, съди го заради референдума
Снимка: Reuters, архив

Турция ще съди бившия генерален консул на България в Одрин Георги Димов, съобщиха от посолството на южната ни съседка.

Причината за турския реваншизъм са изказвания на дипломата, направени на 25 април пред агенция "Фокус". Те са свързани с посочване на проблемни места при референдума в Турция за конституционни промени. По мнението на Димов той е нелегитимен.

Още по темата

Нашият дипломат твърди и че няма възможност за отстраняване от власт на турския президент със законни средства.

"Не съществуват други възможности освен гражданска война и преврат за сваляне от власт на турския президент", е още едно изказване на Димов, което го е направило неудобен от гледна точка на турската страна.

"Пред властите на Република България са направени официални постъпки с искане за правно разследване", пише в прессъобщението от консулството.

"Заедно с това Република Турция ще предприеме и други законови мерки спрямо гореспоменатото лице", се съобщава в писмото.

На референдума преди десетина дни мнозинството от избирателите в южната ни съседка подкрепиха предложенията за изменения в конституцията, които дават повече власт на президента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въпросния Митов , с това си изказване сам си е сложил примката около врата.
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ха ха ердостан новото име на турция
8
5
 
22
 
! Отговори
Мда преди 6 години
По времето на соца реакцията щеше да бъде мобилизация и 2000 танка на границата с Турция. Сега...мълчанието на агнетата.
7
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да бъде предаден веднага! Ако турски дипломат открито пропагандира за сваляне на Радев с преврат ние ще направим същото. При нас също няма други механизми Радев или Боко да бъдат свалени.
6
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВСИЧКИ ПРАВА НА ГРАЖДАНИТЕ В ЕРДОУБИЙЛАНДИЯ СА НАПЪЛНО ОТНЕТИ!!!! ОБЯВЯВАТ ТЕ ЗА ГЮЛЕНИСТ И СЛЕДВА ЗАТВОР ИЛИ СМЪРТ!!!!ПРЕДИ ЕГДОХАЛИФАТА ТАМ ИМАШЕ ЖИВОТ СЕГА ВСИЧКО Е МЪРТВО!
5
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А турският посланик продължава съвсем необезпокоявано да се меси в работите на бъдещия турски вилает Bulгаристан и никой не смее да реагира подобаващо.Особено националните ***,разположени по върховете на властта,начело,с главния такъв,който непрекъснато ходи на инструкционен хаджилък в Анкара.
4
3
 
21
 
! Отговори
ББ преди 6 години
Само да каже моят приятел Ердо, изпращам му веднага окован в белезници този бивш дипломат. Не може да се обижда така един верен приятел като Ердо. Толкова пари изкарах с фирмите на сина му.
3
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наш Баце вече му е полегнал в позиция "партер" от страх. Напълнил е гащунките каратиста-футболист, не за България а за властта си. Защото ако лудият Ердоган посегне на България ще трябва да е главнокомандващ. А той не иска да е такъв, защото ще загуби веднага властта си. Както и ще покаже колко е зависим от Ердоган. Тогава народа ще го ликвидира, както се постъпва с предателите във такова време. Ердоган няма да умре в леглото си, колкото и да го пазят. Колко са му набрали само, той си знае.
2
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този диабетик съвсем изперка. Така както го е подкарал ще трябва да съди цял свят. Истината му е казал човека но шалваркото лак да я приеме, истината винаги боли. Вчера арестува отново, днес също. И така до кога? Докато го взривят заедно с цялото му семейство и отиде при любимия си Аллах. Всеки ден в който е жив и лош ден за нормалните държави.
1
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А, Боко вече е напълнил гащите от страх!