Царят за Бойко Борисов: Явление! За Македония – спокойствие

Да пожелаем успех на Борисов, призова Симеон Втори
28 апр 2017 18:36,
101
Царят за Бойко Борисов: Явление! За Македония – спокойствие
Снимка: архив, Reuters

"Интересно е, защото постоянно се говори, че след 1989 г. никой премиер не е повтарял мандата. Така че тук вече има едно много интересно явление. Да му пожелаем успех." Така Симеон Втори коментира третия мандат на ГЕРБ и лидера на партията Бойко Борисов.

Царят обаче отказа да даде оценка на работата на служебния кабинет на проф. Герджиков преди края на мандата му, "за да не изглежда, че е комплимент".

"Тепърва ще се произнесем по тази тема", каза той пред "24 часа".

"Нека сме реалисти и спокойни", каза Сакскобургготски на въпрос за мястото на България в региона в момент, в който в Македония има напрежение, а Турция е след референдум.

"Да не реагираме емоционално, защото има много неща, които в даден момент звучат драматично, а като мине времето, почти човек не обръща внимание на каквото било. Така че трябва най-вече да сме спокойни, но да действаме и да се обръщаме към институциите, които биха имали необходимото влияние", коментира той.

Попитан за албанската платформа и случващото се в Македония, царят каза: "Това са явления, които се наблюдават и в други страни с езиковите теми".

"Трябва да се наблюдава процеса в Македония много внимателно и ролята на Европа, която е ключова, защото Македония нали кандидатства за ЕС, а ние, с нашия относително скромен за момента опит, можем да помогнем също за нещата да се движат по един по-положителен начин", смята Симеон Сакскобургготски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
вие ни базикате яко днеска-васил илиев император, тоя цар.......то ние сме си виновни де да си видиме срама на кого сме се възхищавали.Тоя го посреща цяла София в шпалир, молихме го и него да дойде да ни окраде
10
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не го знам нито на кого е цар, нито кой го е коронясвал, но да си кани гостите в Испания.
9
4
 
27
 
! Отговори
Гошо преди 6 години
България НЯМА царе, династии, благородници и тн от 1396 година.Този крадлив ,изгнил , мухлясъл Кобург е най- жалкото явление в тази държава за последните 30 години.Окраде каквото можа, излъга който можа и си замина за Испания.Стига цитирахте това недоразумение ,никой не се интересува от плюнките му и сенилните му брътвежи.Камък да му пази сянка и на цялата му рода.
8
5
 
23
 
! Отговори
Ала_Бала преди 6 години
Този човек не никакъв цар. Той е срам за баща си - н.в, Цар Борис Трети - Обединител на Отечеството. Колкото до протежето му Бойко Борисов, предпочитам да не коментирам, защото ще ми изтрият коментара!
7
1
 
23
 
! Отговори
АМИ СЕГА... преди 6 години
Румъния - Тя беше 2 пъти по-корумпирана от нас. Но поне почнаха да правят нещо!Гърция - Брутална криза!!!!!! Но най-хубавото море в Света пак ще ги спаси тези мързеливциАлбания - Там подкупваш полицай на улицата и то без да се криеш!Хърватса и Словения са единствения светъл лъч... та така...
6
2
 
25
 
! Отговори
истина е преди 6 години
КРАДЕЦ И РАЗБОЙНИК - ВЗАИМНО СЕ ЧЕТКАТ !!
5
1
 
11
 
! Отговори
АМИ СЕГА... преди 6 години
Нашите съседи :Македонич- Един премиер не дава оставката, дори държавата му да се срине на 2!!! Иначе той обича държавата си де и не е за властта. А, че Македония е изкуствена държава както едно време Югославия е друг въпрос...Турция - Един човек, който реши да стане султан! Политическо насилие над граждани, цензура...Сърбия - Живеят 50г. назад! България - Бойко поне подава оставка при натиск. Но в ДА България го казаха! Не е напълно чист! Ако няма съд, скоро ще има съд за тех!!!!!!!!!!!
4
1
 
10
 
! Отговори
д преди 6 години
Те са на един акъл ........
3
2
 
15
 
! Отговори
WtF преди 6 години
Псевдо мафия , псевдо журналисти , псевдо банкери и псевдо цар ......
2
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изкарахте го от "нафталина"
1
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Надявах се, че е умрял, а той изявления дава.