Царски трепети за 80-те. Симеон II кани крале и принцове

Чарлз, Фелипе VI и Рания са с покани за тържеството през юни
28 апр 2017 09:30,
66
Царски трепети за 80-те. Симеон II кани крале и принцове
Снимка: архив, Булфото

Представители на кралски родове събира за 80-ия си рожден ден Симеон II. Царят е роден на 16 юни 1937 година и смята да празнува в резиденция "Врана".

Сред поканените на тържеството са британският престолонаследник принц Чарлз, кралят на Испания Фелипе VI, съпругата на краля на Йордания Рания ал-Ясин, кралят на Мароко Мохамед VI, както и още много хора със синя кръв от Европа и света.

Монарси, изпълняващи функции на премиери или държавни глави, няма да могат да засвидетелстват уважението си лично заради протоколна спънка. За такава визита у нас трябва да има официална покана на държавническо ниво, което вече е функция на официалните власти.

При принц Чарлз този проблем не е на дневен ред, тъй като майка му Елизабет II все още е на трона.

Сред поканените аристократи повечето са роднини на Симеон II, които също са част от династии със синя кръв.

Организаторите на рождения ден и домакините се надяват на хубаво време, за да може бляскавото тържество да се състои на открито в парк "Врана".

"Труд" твърди, че в момента в резиденцията тече усилен ремонт – основната й сграда ще бъде превърната в музей на Третото българско царство. Царят от години събира артефакти, свързани с управлението на неговия баща Борис III и дядо му Фердинанд.

Последните вещи, които е донесъл от дома си в Испания, е траурна лента от погребението на баща му, а другата е с тежка сантиментална стойност – българският паспорт, с който 7-годишният престолонаследник е напуснал България при прокуждането на семейството му в изгнание.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
2
 
3
 
! Отговори
царедворец преди 6 години
До К. Т.то самия цар е обграден от ченгета на бившата ДС и затова е другаря цар - мухал - срам за България
51
1
 
4
 
! Отговори
Бокича, преди 6 години
да си го назначи за секретарка,тъкмо човекът има добри обноски и предлага перфектно обслужване,нищо,че е на 80!
50
3
 
4
 
! Отговори
Ала_Бала преди 6 години
***!
49
3
 
3
 
! Отговори
до 34 преди 6 години
Във всяко стадо има и ***.
48
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този от нафталина защо още не е депортиран? Повръща ми се от царедворци!
47
4
 
12
 
! Отговори
С. Хасан Маймуньос преди 6 години
Фалиралият испански пенсионер Симо-2 едно време дойде да си вземе имотите, Бай *** му подари държавата.След това се чудим що нашия президент го стяга фуражката. Ами пак ние сме си го избрали бе!
46
11
 
17
 
! Отговори
нормално преди 6 години
Нормално е мнозинството в България да не харесва и да не разбира Царя.Все пак мнозинството в България харесва Боко Тиквата, Слави и Динко.Не можем да искаме от мнозинството на България да харесва джаз и класическа музика, след като то си слуша мазната чалга.Интелигентните винаги са малцинство в България, та затова тя е на това дередже, защото мнозинството я води. А на мнозинството като му кажеш да си смени чипа-крещи задъхано, че не иска. Добре му е в тинята, примирява се...
45
4
 
7
 
! Отговори
К. Т. преди 6 години
Хайде сега....царят пречи.....Аман от болшевики.....в БГ.
44
6
 
11
 
! Отговори
one преди 6 години
браво на царяжалко, че тук както винаги има основно отрицателни постове. няма как да се развиваме като общество с толкова комплексирани злобни завиждащи хораа да обикновено такива хора ако им се отдаде власт ставт най-корумпираните
43
14
 
18
 
! Отговори
ник преди 6 години
Сакскобурготски - нагло и мръсно ченге - кремълска ***.........Този мадридски нечленоразделник е може би най-големият лъжец в най-новата българска история.
42
3
 
4
 
! Отговори
Elbanis преди 6 години
A, frenskite, turskite i nemskite krale kade sa, sto taka gi nema hich sred pokanenite komshii?!
41
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 37 Това,че почитаме историята си,не означава,че трябва да се връщаме времето обратно.България е парламентарна република,а царят",е част от българската история.Честит юбилей!
40
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АНОНИМЕН 40 Ако сме имали 50 години комунизъм и комунистите,заедно с руснаците,заличиха българската държавност и царско минало,това не означава,че не помним историята си.БГ е била парламентарна монархия,каквито са днес монархиите в ЕС.Да му е честит рожденият ден и повече да не помисля,да се поставя в услуга на ДС/БКП/БСП,на "царя"!Виж,руснаците не помнят своя цар,цащото го убиха,заедно с цялото му семейство и от монархизма скочиха в комунизма.
39
14
 
19
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 6 години
Какво разбра България от тези царски запознанства? Дори един Жорж Ганчев , ако бе станал президент с неговите контакти щеше да има голяма полза за България. Тоя *** се довлече да си прибере Враня и царските имоти . От неговите юпита нищо също не стана само провали. Това да си учил на запад с връзки не те прави голям политик.
38
17
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
такова нахално човече не сьм виждала за какво стои в бьлгария какво чаканито е бьлгарин нито е допринесьл с нещо напротив 1945 г бьлгария е111 ооо кв км и 7 милиона блаягодарение на тези измислени царе
37
14
 
17
 
! Отговори
читател преди 6 години
***, него никой не го кани никъде, интересно той кого ще покани.За цялото им "царуване" нито една известна фамилия не е посетила България, никой никога не ги е именувал "царе" - четете пресата от Европа.Обикновена парцалива фамилия, натрапена ни от немай къде, но тук се понаграбиха, всички до един, особено от военните поръчки, за което откровено си признават в кореспонденцията.България стана държава позната на Европа само при Стамболов,и преди и след него са мижитурки, боси, гладни...
36
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
К'ви царе и принцове са тия аре бегайте да им миете краката и да ги носите на носилка може и да им слугувате безплатно щом смятате, че са нещо повече от вас. Aз царе нямам и не признавам, вие като ги признавате вземайте се и си нAправете царство някъде, не намесвайте нормалните хора които са имали честа да се освободят от тиранията на тия. Колкото Асад е цар толкова е цар и тоя дъртак.
35
8
 
6
 
! Отговори
Данко преди 6 години
Ей *** ! Прокелт да си !
34
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до плювачитеА от къде има Милен Велчев милионите? Къде работеше таткото?Ха-ха-ха невиждани професионалисти, невиждани бандити, същите като окъсаните селяци и мутри, начело с потъналия в дългове картаджия, чийто семейство редовно съдят тук таме. Изсече гората на Рила, гладен като *** от маалата...
33
9
 
14
 
! Отговори
до плювачите преди 6 години
Разликата е, че Милен Велчев и Николай Василев бяха милионери по данъчни декларации и професионалисти, които привлякоха невиждани чужди инвестиции (които и до ден днешен не могат да бъдат надминати). А мутрите-милиционери бяха окъсани ***, които станаха милионери от заграбени еврофондове. Осъдиха ли тъщата на Цветанов за 6-те апартамента (щото нали, той не бил крадец, въпреки, че не може да докаже произхода на парите за тях)? Къде е Фидосова? Къде е Филип Златанов?Роднините на Делян Добрев?