Царски трепети за 80-те. Симеон II кани крале и принцове

Чарлз, Фелипе VI и Рания са с покани за тържеството през юни
28 апр 2017 09:30,
66
Царски трепети за 80-те. Симеон II кани крале и принцове
Снимка: архив, Булфото

Представители на кралски родове събира за 80-ия си рожден ден Симеон II. Царят е роден на 16 юни 1937 година и смята да празнува в резиденция "Врана".

Сред поканените на тържеството са британският престолонаследник принц Чарлз, кралят на Испания Фелипе VI, съпругата на краля на Йордания Рания ал-Ясин, кралят на Мароко Мохамед VI, както и още много хора със синя кръв от Европа и света.

Монарси, изпълняващи функции на премиери или държавни глави, няма да могат да засвидетелстват уважението си лично заради протоколна спънка. За такава визита у нас трябва да има официална покана на държавническо ниво, което вече е функция на официалните власти.

При принц Чарлз този проблем не е на дневен ред, тъй като майка му Елизабет II все още е на трона.

Сред поканените аристократи повечето са роднини на Симеон II, които също са част от династии със синя кръв.

Организаторите на рождения ден и домакините се надяват на хубаво време, за да може бляскавото тържество да се състои на открито в парк "Врана".

"Труд" твърди, че в момента в резиденцията тече усилен ремонт – основната й сграда ще бъде превърната в музей на Третото българско царство. Царят от години събира артефакти, свързани с управлението на неговия баща Борис III и дядо му Фердинанд.

Последните вещи, които е донесъл от дома си в Испания, е траурна лента от погребението на баща му, а другата е с тежка сантиментална стойност – българският паспорт, с който 7-годишният престолонаследник е напуснал България при прокуждането на семейството му в изгнание.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
6
 
4
 
! Отговори
аз преди 6 години
До до свидетел--------------------------И на референдума да гласуваш отново да сме към изостаналата Русия и в Евразийския съюз,а ?
31
3
 
21
 
! Отговори
до свидетел преди 6 години
Кога съкратиха реакторите на АЕЦ - а , не неше ли Кунева по царско , а Милен Велев комисии прегърна от чужбина за да делят проценти, не беше ли Кирил съветник на Милен? И без царя щяхме да сме в ЕС.И защо не се проведе референдум по въпроса заЕС и НАТО ,пак по Царево време. А Що дървесина изнесоха по него време.Кой е с къса памет , а ?
30
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крадец
29
5
 
5
 
! Отговори
Pemnkcho преди 6 години
I kakvo ne mu haresvahte na sultana?! Zle li vi beshe 500 godini?! Evropa beshe bez granitsi po vreme na sultana, koi kadeto iska si patuva i si raznasia razsada za krastavichki i domati, barutite, pushkite, sabite, sireneto, agnetata, portselanite, staklata, platovete, kojite, zlatata, srebrata, magaretata, samarite, faitonite, trenovete, bayratsite, uchilistata, cherkvite, krastovete.....?!
28
9
 
9
 
! Отговори
До 28-ми преди 6 години
Най-лошите години за България са от 1913-1925 - много загинали по фронтовете без смисъл и белия терор - началото на гражданската война, която продължава и днес. Но за това са виновни комунистите, които за 45 години на направиха една война, когато имахме много силна армия!
27
9
 
11
 
! Отговори
до републиканеца преди 6 години
Харесва ти републиката? Кога сме били в най-добро икономическо състояние и най-висок търговски подем? Кога сме били нормална държава и то наричана икономическото чудо на Европа (заедно с Дания)? Е, не е било, когато сме били република де...всъщност след турското робство, точно републиканските времена на България са най-черните и тежки години...И последно за домашно-кои са страните с най-висок стандарт в Европа?Швеция, Дания, Монако, Лихтенщайн, Люксембург.Белгия, Холандия, UKКакви са те?
26
10
 
13
 
! Отговори
свидетел преди 6 години
И какво за 800-те дни?Кога България е имала повече чужди инвестиции и свобода на частната инициатива?Кога сме имали по-висок ръст на заплатите? Кога освен през управлението на Симеон сме имали по-нормален премиер, от когото да не ни е срам пред света?Май наистина сте с къса памет. Заслужавате си мутрите и милиционерите, които ви управляват сега.
25
17
 
13
 
! Отговори
Историчка преди 6 години
Добре, че беше проведен референдума през 1946 за да сме Република с избиран от народа президент, а не наследници на убийците на българския дух - Фердинанд и неговите послушни и некадърни генерали, загубили всички възможни войни!
24
9
 
17
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 6 години
Ами зетя Муню -не е ли поканен?? Или е потънал някъде с сала Контикирики )) хахаха-- Малкото внуче ХасанАли Мустафа СимеоноБурготски порасна ли ?? - пишете малко и за него--А царедворците от НДСВ няма ли да правят кетъринга на събитието ))
23
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Gerb i patrioti vse komunjagi bogatsdchi stanaha no sa naroda nischto novo i po dobro naroda glasuva saga da se radvat na novite stari v nc komunidti jivkovisti ura ura bedni mi narode spisch li gladen li si vidoki pensii saplati sigurnost medizina ok nauka ok badi dovolen ot isborite bg narode
22
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Da e jiv i sdrav sloba prostaschtina v nego nama da raslika ot vs v nc deputati i ministri ne uspaha da mu ispolsvat vraskite sa blagoto na bg narod i bg 27 g 4engeta agenti mafia korupzia laji sa 300 lv da 1500 saplata tn samo komunjagite da sa pak na vlast sakoni ima no be se spaavat
21
9
 
15
 
! Отговори
до гост -21 преди 6 години
Никой не иска да прогонваме царското семейство , но защо да премълчаваме и нищосвършеното от така любимия ви цар. Базирайте се на фактите .Да не забравяме за 800- те дни и т.н.
20
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той наистина е цар - царят на крадците!
19
5
 
5
 
! Отговори
на какви гъби си ? преди 6 години
До Анонимен15
18
20
 
30
 
! Отговори
какъв цар преди 6 години
какви 5 лв. няма нищо достойно в този човек нищо царско нищо истинско един голям фейк що са цар ще лъже народа си що за цар ще краде от него в един по - добър свят този щеше да търка нара и да троши камъни в някой лагер за да си искара дневната дажба
17
16
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един ден Симеон Сакскобургготски ще остане като много странна фигура в българската история. Цар в изгнание, цар-премиер, обявен от църквата за цар, цар без царство. Нема такъв цар, вервайте ми :)
16
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ах,ах ,Радини вълнения
15
16
 
38
 
! Отговори
хм.... преди 6 години
Симеон Втори е символ на похабените български надежди. Той беше една заблуда в повече. Дойде , взе и нищо ще сътвори. НЕ достойно за уважение.Мое мнение за тази личност
14
41
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да е жив и здрав царя. Въпреки че беше в изгнание от комунистическия режим , кралските семейства са му помагали. Въпреки всичко помогна на България да влезе в ЕС ! Истински Българин с потекло и уважение в цяла Европа.
13
37
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той Гocпoд лека-полека си ги наказва. Нали на дъpтия измaмник му yмpe некъв син, преди това зет, време е и за некоя щерка вече. Най-лошото е да гледаш как ти yмиpaт децата. Не че му го пожелавам, кой каквото е заслужил.