Радев след сблъсъците в Скопие: Няма рискове за страната ни!

Демокрацията е пътят за излизане от кризата, настоя президентът
28 апр 2017 10:00,
55
Радев след сблъсъците в Скопие: Няма  рискове за страната ни!
Снимка: БТА

Изразявам дълбоко безпокойство от създаденото напрежение в Република Македония и сблъсъците от вчерашната нощ в парламента, довели до няколко десетки ранени, сред които и депутати, заяви президентът Румен Радев.
 
Той призова партиите в Македония да уважават демократичния процес и да пристъпят към диалог.

"Демокрацията и правовия ред са пътя за излизане от кризата. Вярвам, че Република Македония няма да се отклони от eвропейските ценности", посочи Радев.

Още по темата

Той призова и българите да запазят спокойствие. 

"Снощи под ръководство на вицепремиера Стефан Янев беше проведено спешно заседание с министъра на вътрешните работи  и компетентните служби, на което бе направен анализ на обстановката и бе констатирано, че няма непосредствени рискове за страната ни", съобщиха от пресцентъра на президенството.

Над 70 души бяха ранени снощи при сблъсъците в македонския парламент, избухнали след избирането на етнически албанец за председател на най-висшия законодателен орган в Македония.

Талат Джафери е първият етнически албанец, който става председател на парламента в Македония, откакто малката балканска страна стана независима през 1991 г.

Македония бе на ръба на гражданската война по време на бунт на албанското малцинство през 2001 г., преди международно посредничество да успокои ситуацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
маке преди 6 години
наздраве
4
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Класи над Плевелчето. И не чете от листчета, написани му от Козяк.
3
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво господин Радев - вие сте истинският президент, българин и патриот.Представям си ако беше оная помашката шушу-мига, сигурно щеше да окаже помощ на братска Албания.
2
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А Борисов си пише любовни писма със Заев, оня с разцепената Тиква, когото народът линчува.
1
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре че е ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ да балансира нещата. Защото ако го нямаше продажните Тикви можеше да ни вкарат и във война с Македония. Те правят каквото Шорош каже. А видяхме какво направи Шорош вчера в Скопие - опит за Майдан.