Радев след сблъсъците в Скопие: Няма рискове за страната ни!

Демокрацията е пътят за излизане от кризата, настоя президентът
28 апр 2017 10:00,
55
Радев след сблъсъците в Скопие: Няма  рискове за страната ни!
Снимка: БТА

Изразявам дълбоко безпокойство от създаденото напрежение в Република Македония и сблъсъците от вчерашната нощ в парламента, довели до няколко десетки ранени, сред които и депутати, заяви президентът Румен Радев.
 
Той призова партиите в Македония да уважават демократичния процес и да пристъпят към диалог.

"Демокрацията и правовия ред са пътя за излизане от кризата. Вярвам, че Република Македония няма да се отклони от eвропейските ценности", посочи Радев.

Още по темата

Той призова и българите да запазят спокойствие. 

"Снощи под ръководство на вицепремиера Стефан Янев беше проведено спешно заседание с министъра на вътрешните работи  и компетентните служби, на което бе направен анализ на обстановката и бе констатирано, че няма непосредствени рискове за страната ни", съобщиха от пресцентъра на президенството.

Над 70 души бяха ранени снощи при сблъсъците в македонския парламент, избухнали след избирането на етнически албанец за председател на най-висшия законодателен орган в Македония.

Талат Джафери е първият етнически албанец, който става председател на парламента в Македония, откакто малката балканска страна стана независима през 1991 г.

Македония бе на ръба на гражданската война по време на бунт на албанското малцинство през 2001 г., преди международно посредничество да успокои ситуацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо никъде в този сайт не се споменава истинската причина за нахлуването в македонския парламент? Предстадателят е изнесъл първата си реч на албански, докато някои от депутатите са пяли албанския химн. Това защо не го пишете????
44
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"" Радев след сблъсъците в Скопие: Няма рискове за страната ни! ""..................за съжаление рискове ИМА и са непосредствени рискове, другарю Радев.
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хасковлии за да избиват комлекси постоянно им се набиваше, че те са много велики; ето вижте ги простите турци, та за това другаря Радев си мисли че живее още по време на комунизама.
42
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С човек като Радев скоро и вие ще сте така.
41
2
 
4
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Така ли казаха руските ни братя,че проблемите са за Македония .
40
4
 
4
 
! Отговори
ss преди 6 години
..... след избирането на етнически албанец за председател на най-висшия законодателен орган в Македония. ТОВА Е НАПРАВЕНО ОТ ***. ВСЕ ЕДНО В турски ПАРЛАМЕНТ ДА ИЗБЕРЕШ ГРЪК ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ.
39
4
 
3
 
! Отговори
Идиот преди 6 години
Радев и Борисов, Единия го засяга как ще е за Българите, другиа лиже *** .Ура за Президента!
38
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не мога да повярвам, че макетата са българи. Българите никога няма да го направят това. Вдигат ни парното с 30% а пред КЕВР има 30 човека...хахахах
37
2
 
5
 
! Отговори
Велик пълководец преди 6 години
А Божо Димитров вече завзема позиции около масата нахлупил е и камуфлажна шапка с Перушинана първо място ще е Веждичакта да чукат наздравици
36
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Също като при нас-змиите са им в пазвата....
35
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Винаги съм се плашил от думите, "Няма страшно, спокойно, всичко е под контрол". Опасност за нас няма освен ако се сбият албанци и македонци. Последните плюят по нас от години, реки от помия изляха. И защо не ми е ясно! Еднороден език и култура, но управниците им ги помпат, че са велика нация и от тях е тръгнал света. Като влизате в Македония те проверяват есе едно идваш от Афганистан. Важни едни а гольовци като нас. Объркани са, крадат ги и ги лъжат като наш Бочко. Най-много да бягат у нас.
34
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Македония свята земя,Унея место за шптари нема!
33
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рамадане откога предичането на коли е разрешено до раифазен банк на цяла линия а
32
1
 
7
 
! Отговори
до Рали преди 6 години
Рали, прегръщам те . И аз съм на твоята вълна и обичам Македония и слушам Гоце Арнаудов.
31
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А соц. *** Радеф говорил ли е с Решетников преди тази позиция? За един копейкаджия питам.
30
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Солзи сами капат , прости митежки се како твоите планиниплаче сърце от три странищо кървави много години Има само една истина има само една Македония делете я, парчете я пак ке биде наша най мила ... "
29
2
 
7
 
! Отговори
Да подава оставка преди 6 години
Талат Джафери не е етнически албанец. Искайте сведения за Джафери от Турските спец служби..НАй добре е да подаде веднага оставка ..АКо за един Талатчо подпалят НАшта МАкедония КОфти..
28
1
 
1
 
! Отговори
У София папаТ ЯКО преди 6 години
У София както се видя най зле отровени са Ген. Радев,Бойко БОрисов,Цветан Цветанов,Марешки и други с цел никакви реакции на нагли грабежи на десетки милиарди заложени в нагло престъпни КОрупционни оперативни програмки
27
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От това няма страшно ме е най-страх.За КТБ казваха няма страшно, банка на годината, няколко години подред. За Морбилите също няма страшно, пламна еоидемия в Пловдивско.За урана в Хасковска същата работа, нямало страшно, после измериха силно завишени норми и забраниха ползването на вода.
26
11
 
7
 
! Отговори
Вова преди 6 години
До Другарю Радев,Заплахата от етнически сблъсъци, ги създава ей този *** Радев, който няма никой под шапката и постоянно прави изказвания срещу турското малцинство. Да не си играе с огъня, че тогава и братската му Русия не може да го спаси!