Борисов: Патриотизъм е да накараме хората да вярват!

Вместо да броим джамии, да строим и градим, призова лидерът на ГЕРБ
30 апр 2017 13:28,
286
Борисов: Патриотизъм е да накараме хората да вярват!
Снимка: архив Булфото

Патриотизъм е да накараме хората да вярват в Господ, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който присъства на освещаването на новата катедрала в Ловеч "Св. Св. Кирил и Методий".

Още по темата

От църковното настоятелство припомниха, че партията дари 100 000 лв. от субсидията си за изграждането на храма, а правителството "Борисов" отпусна още 500 000 лв.

"Има притчи, които казват, че няма значение кой какво е дарил, а да е от сърце", коментира експремиерът. Според него откриването на храма е добър знак за цялото православие, предаде "Дарик".

"Колкото повече църкви и манастири има, толкова по-добре. Това е патриотизмът - да накараме хората да вярват в Господ, да се уповават на него. Това ни е поддържало през вековете", посочи Борисов.

Той съобщи, че миналата седмица е била открита нова църква в Ямбол, а след броени дни нов храм ще отвори врати и в Сливен.

"Вместо да броим джамии, да се правят някои на големи герои, истината е в толерантността. Да се строи и гради", каза още Бойко Борисов, който не пожела да коментира въпроси за бъдещото правителство.

"Както е казано в Евангелието, без Господа нищо не може да се направи. Бог пред нас, ние след него. България винаги ще е добре", каза още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БожилМНОООГО СИ *** БЕ БАЪО ! ЩОМ ПРАВИШ РАЗЛИКА МЕЖДУ ГЕРБ И БСП ! ЯВНО БЪЛГАРИЯ Е ОБРЕЧЕНА И НАКАЗАНА ДА БЪДЕ УПРАВЛЯВАНА ОТ КОМУНИСТИ ! ЗАТОВА СМЕ НА ТОЗИ ХАЛ !
176
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БожилА ако ти кажа ,че от Герб за мен лично по-лоши са БСП ,защото те са люпилнята и на двете партии какво ще кажеш ? Или който е против Герб непременно е комунист. Не внушавай на народа ,че само Герб и БСП са партиите и няма други.....Явно мнооого си ограничен !
175
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Патриоти са политиците в Словения,където средния доход е 160 евро,а средната пенсия е 500 евро.А вие не сте патриоти,а както е казал поета "Вии,вии сте ***".
174
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Във Германия колко църкви откриват на месец ,я проверете . Знаете ли колко училища,детски градини,фабрики,заводи,болници и какво ли не . Разлика има ли .
173
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Непрекъснато го снимат и го цитират като че ли е класик.Това страх ли е от страна на журналистите или са добре "мотивирани" за хвалебствията?
172
13
 
2
 
! Отговори
Божил преди 6 години
Виждам,че тук има много поддръжници на бабичката Корнелия но това е нормално- те са нагушени с мно-оооооо-го пари,имат възможности да купят и по 40 компютъра на човек,а после да гласуват "правилно" в ДнесБг. Гласуващите за Бойко пък са най-вече бедни и обрани от Партията-бабичка хора: 90% от тях нямат пари дори за един компютър,затова червените гласове в такива статии нерядко са повече от сините.
171
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СКОРО ИДВА ДЕНЯТ В КОЙТО НАРОДЪТ ЩЕ ЗАПОЧНЕ ДА ГЛЕДА ЛОШО....ЩЕ СЕ ОБЪРНАТ НЕЩАТА БАЦЕ ЗНАЙ ГО. ВСЯКО ТЪРПЕНИЕ СИ ИМА ПРЕДЕЛ.....
170
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами няма да се уповаваме на българския бизнес...дето за своята некадърност само народа обвинява...с такива бизнесмени нека Бог да ни е на помощ.
169
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Патриотизъм е да извадиш от джоба си изкаравни с труд пари и да ги дариш на църква.Гавра с църквата е да дадеш 100 000 лв.от партийната субсидия,която е взета от нашия джоб и е позорно висока.
168
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вервайте ми ,и ние му вервахме.Става въпрос за цара.А *** ние и без Симеон си имаме царе колкото искаш.
167
2
 
20
 
! Отговори
Idea преди 6 години
Тая *** Мутра няма ли кой да и запуши наглата уста. С нашите пари пак се прави на суперхиро. Аман
166
1
 
18
 
! Отговори
urhaa преди 6 години
пак започнаха изявите му като вожд на населението и по всички медии и сайтове, от 5 новини на ден 6 са свързани с неговите велики мисли
165
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До НаивенКакви твой пари бе. Нали пожарникаря ти обясни, че той плаща пенции, той плаща заплати, той рине снега, сега сам ще извади урана и.т.н!
164
3
 
14
 
! Отговори
Буда преди 6 години
Страхотен поглед! С този поглед само бабичките от Партията ГЕП ще се подмокрятщом го зърнат.
163
1
 
14
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
Дарение 100 000 лв. от субсидиите (от нашите данъци) и 500 000 лв. от "правителството Борисов". Пак от нашите, на всички българи, данъци. Бойко дано е дал поне два лева за свещи, от собствения си джоб. Дано, ама надали.
162
1
 
9
 
! Отговори
naco преди 6 години
А,как се нарича това,да ги накараме да повярват в "САНИРАНЕТО",примерно?!
161
2
 
16
 
! Отговори
extremist преди 6 години
КВО МЕНТИШ ПАК ТИКВА
160
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бой.ко, като ти връчваха партийната книжка, сподели ли колко силно вярващ си?
159
0
 
7
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
В този ред на мисли (в продължение на последния ми коментар за религиите), всички авраамски религии са се налагали с кръв, а не със смирение и любов към ближния.И при юдаизма, в Стария Завет се казва, че Йехова пошушнал на Иисус Навин, че трябва да обсадят град Йерихон, да сринат градските стени, да нахлуят в него и да избият цялото население, за да живеят евреите на тяхно място. Избили са ги до крак - мъже, жени и деца.Така и с християнството. Да не споменавам кръстоносците. Исляма го знаем.
158
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колата като се обърне ,пътища много.А тя се е обърмала одавна.Нещо от рода на Пиночет може и да промени нещо.