Борисов: Патриотизъм е да накараме хората да вярват!

Вместо да броим джамии, да строим и градим, призова лидерът на ГЕРБ
30 апр 2017 13:28,
286
Борисов: Патриотизъм е да накараме хората да вярват!
Снимка: архив Булфото

Патриотизъм е да накараме хората да вярват в Господ, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който присъства на освещаването на новата катедрала в Ловеч "Св. Св. Кирил и Методий".

Още по темата

От църковното настоятелство припомниха, че партията дари 100 000 лв. от субсидията си за изграждането на храма, а правителството "Борисов" отпусна още 500 000 лв.

"Има притчи, които казват, че няма значение кой какво е дарил, а да е от сърце", коментира експремиерът. Според него откриването на храма е добър знак за цялото православие, предаде "Дарик".

"Колкото повече църкви и манастири има, толкова по-добре. Това е патриотизмът - да накараме хората да вярват в Господ, да се уповават на него. Това ни е поддържало през вековете", посочи Борисов.

Той съобщи, че миналата седмица е била открита нова църква в Ямбол, а след броени дни нов храм ще отвори врати и в Сливен.

"Вместо да броим джамии, да се правят някои на големи герои, истината е в толерантността. Да се строи и гради", каза още Бойко Борисов, който не пожела да коментира въпроси за бъдещото правителство.

"Както е казано в Евангелието, без Господа нищо не може да се направи. Бог пред нас, ние след него. България винаги ще е добре", каза още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
0
 
7
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
До: М, да ... (номер 188)Абсолютно си прав, даже имаше филм със Стефан Данаилов в главната роля. Това отделно от учебниците де, в които пишеше същото.Всяка религия се налага с кръв, поне при абрахамските (или авраамските?) религии е така.Виж, за будизма и сродните източни религии не знам, но при тях изобщо няма бог а те са по-скоро философия.Възмутен съм от това, стига с тия религии бе! България не беше ли светска държава? Или е теократична, като Иран?
156
1
 
17
 
! Отговори
Шефа преди 6 години
Като гледам снимката и втренчения поглед на Борисов , разбирам защо се събраха с Волен Сидеров!Просто тия дренки са от един и същи дол!
155
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В какво да вярваме,в това че много крадете ли.Тези милионери и милиардери у нас да не са спечелили от тотото като Гошкаот Испания.Всичко е на гърба на народа.След 1989г.всичко държавно от което печелеше държавата отиде в ръцете на някой хора.Всички ги знаете кои са.
154
2
 
8
 
! Отговори
М, да ... преди 6 години
да накараме хората да вярват в Господ, да се уповават на него. Това ни е поддържало през вековете", посочи Борисов.-------------------------при покръстването на България са изклали елита на нацията! Те така са ги накарали да вярват в Господ!
153
20
 
1
 
! Отговори
Иван Иванов преди 6 години
Бойко Борисов е единствният истински патриот.Умните хора разбират за какво говоря.
152
1
 
16
 
! Отговори
Патриотизъм! преди 6 години
Патриотизъм е доброволно да напуснеш политиката!
151
0
 
12
 
! Отговори
/БЪЛГАРИН преди 6 години
АЗ ДЪЛБОКО ВЯРВАМ ЧЕ АКО ЛИКВИДАТОРИТЕ ГЕРБ ОП---ОЩЕ ПАРИ И НЕВОЛЯ ЗАПОЧНАТ ОТНОВО ДА НИ УПРАВЛЯВАТ ТО СЛЕД 2 ГОДИНИ ДЪЛГЪТ ЩЕ Е 47 000 000 000 И БОРИСОВ ЩЕ ПОДАДЕ ОСТАВКА ПАК С ДУМИТЕ---ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО ИЗЧЕРПА СВОИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ ЗАТОВА НА 4 ***Ѝ ПРЕД НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ И ДА НЕ ДАДЕМ НА ТЕЗИ ЛИКВИДАТОРИ ДА ВЛЕЗНАТ В НС МАКЕТАТА ПОКАЗАХА КАК
150
0
 
20
 
! Отговори
55 преди 6 години
Значи да си патриот е да си вярващ-християнин,ислямист,будист....Другите не са патриоти!?Откога религиите са в национални граници!Поредната простотия на бъдещ премиер.Просто да потънеш в земята о т срам заради този .
149
19
 
1
 
! Отговори
Божил преди 6 години
Ако баба Корнелия си отиде,партията-мафия остава а ако Бойко напусне ГЕРБ,мечтата за демокрация може да приключи с него! Затова бабичката да си заминава,а Бойко да остава- ние Българите мислим да вървим напред,не да се връщаме със 70 години назад!
148
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лицемер! Всички бивши комунисти изведнъж станаха набожни християни, да не повярва човек! А тоя сега и индулгенции купува...с държавни пари! Да се чуди човек да се смее ли да плаче ли? В кой Бог вярва тоя?
147
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е преди - лош матрял,сега - малко вярваме...а утре ще е твърде късно...
146
0
 
12
 
! Отговори
probi преди 6 години
" Борисов: Патриотизъм е да накараме хората да вярват! ".Да вярват на кого? И в какво?
145
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
българските мъже са поплювки - "смели" и "мъжкари" с по-слабите , а иначе мазни нагаждачи и страхливци ,А и предатели ! Лески и Ботев не са били българи - историята го доказва !Може да са били румънци,македонци,сърби,унгарци ,но не и страхливи българи.
144
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И той е *** и ние сме проЗти,ами избрахме го за трети път.
143
1
 
12
 
! Отговори
? преди 6 години
В какво да повярва народа? В това ,че ти си П.ро.ст и той е п.ро.ст ли ?
142
1
 
14
 
! Отговори
УЖАС ТИКВЕНИЙ преди 6 години
УТРЕ ЩЕ КАЖЕ, ЧЕ Е ПАТРИОТИЗЪМ, ЗА ДА НЕ СА БЕДНИ БЕДНИТЕ, ДА СТАНАТ МУТРИ КАТО НЕГО И НАГЛО И БЕЗПАРДОННО ДА ГРАБЯТ ОТ ПО-СЛАБИТЕ И БЕЗЗАЩИТНИ ОТ ТЯХ. ЩО ЗА ПРОСТОТИЯ Е ИЗКАЗВАНЕТО, ЧЕ Е ПАТРИОТИЗЪМ ДА НАКАРАМЕ ХОРАТА ДА ВЯРВАТ. ДА НАКАРАМЕ, ДА ПРИТИСНЕМ , ДА ЗАДЪЛЖИМ - ВСЕ ЕДНО НАСИЛА ДА ВЯРВАТ.
141
2
 
10
 
! Отговори
naco преди 6 години
Но ,другарю Борисов,НИЕ ВЯРВАМЕ! ВЯРВАМЕ в това ,че България в момента има НУЖДА от Вас и другарката Нинова,точно толкова,колкото СУШАТА и МРАКА са НУЖНИ на всяко живо същество! ВЪРВЕТЕ си!!! НАРОДЕ????
140
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В една демократична държава хората трябва да имат право на избор да вярват или не в Бог. Какво означава "да ги накараме"? Един премиер не трябва да взема страна в нещо което е въпрос на личен мироглед. Това "да накараме хората да вярват", е ценност в Ислямска държава - там ги карат да вярват.
139
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Да накараме хората да вярват" означава да излъжем хората - няма нищо общо с никакъв патриотизъм.
138
4
 
19
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 6 години
ПАТРИОТИЗЪМ Е МАФИЯТА ГЕРБ ДА БЪДЕ ИЗРИТАНА ОТ ОБЩЕСТВЕНО-ПОЛИТИЧЕСКИЯ ЖИВОТ В БЪЛГАРИЯ!!!