Борисов: Патриотизъм е да накараме хората да вярват!

Вместо да броим джамии, да строим и градим, призова лидерът на ГЕРБ
30 апр 2017 13:28,
286
Борисов: Патриотизъм е да накараме хората да вярват!
Снимка: архив Булфото

Патриотизъм е да накараме хората да вярват в Господ, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който присъства на освещаването на новата катедрала в Ловеч "Св. Св. Кирил и Методий".

Още по темата

От църковното настоятелство припомниха, че партията дари 100 000 лв. от субсидията си за изграждането на храма, а правителството "Борисов" отпусна още 500 000 лв.

"Има притчи, които казват, че няма значение кой какво е дарил, а да е от сърце", коментира експремиерът. Според него откриването на храма е добър знак за цялото православие, предаде "Дарик".

"Колкото повече църкви и манастири има, толкова по-добре. Това е патриотизмът - да накараме хората да вярват в Господ, да се уповават на него. Това ни е поддържало през вековете", посочи Борисов.

Той съобщи, че миналата седмица е била открита нова църква в Ямбол, а след броени дни нов храм ще отвори врати и в Сливен.

"Вместо да броим джамии, да се правят някои на големи герои, истината е в толерантността. Да се строи и гради", каза още Бойко Борисов, който не пожела да коментира въпроси за бъдещото правителство.

"Както е казано в Евангелието, без Господа нищо не може да се направи. Бог пред нас, ние след него. България винаги ще е добре", каза още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
1
 
9
 
! Отговори
Солженицин преди 6 години
"Отчаянието е майка на смелостта.А те не бяха просто отчаяни-бяха гладни."Из"Архипелаг Г.У.Л.А.Г"
136
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Патриотизъм е да накараш хората да действат, а не да ги успиваш с приказки.Всички велики дела на БГ народ за извършени от водачи, след които е тръгвал народът, т.е. заедно с народа.Прочети за цар Симеон 1 и ще разбереш къде е разликата, всяка спечелена битка е печелена заедно-цар и народ, а не с предателство към народа за да се пълни касичката на Сулю и Пулю.
135
27
 
1
 
! Отговори
Само ГЕРБ преди 6 години
Щом толкова ритате значи Борисов си върши работата.Тя и Нинова много се хвърляше преди изборите, ама сега хапе собствената си партия.
134
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е срамно да вярваш в бог, срамно е да вярваш на гепаджии!
133
0
 
14
 
! Отговори
Тиквун Ефенди преди 6 години
Е сега, за да докажа, че съм толерантен ше бутна Александър Невски и на негово место ше построя една джамия с пари на ГЕРБ! Да видите, че ГЕРБ е толерантна партия!
132
1
 
6
 
! Отговори
WtF преди 6 години
Мутрата свърши парите , имаме новина ................О тигре тигре нямаш ли пари тогава старата руска Крантта Коби лкина ездби .
131
0
 
25
 
! Отговори
Мръсник Гаден преди 6 години
Бог, ако имаше щеше гръм да те удари на входа на тая катедрала.За убийството на Чакъра , на Мишо.Бирата, на детето му и жена му, за ограбените от нас пари, за лъжите ти, дето и ти не помниш кога какво си излъгал, за метаните ти в джамията, че и друг бог имаш, освен Него.Ми то грах не остана от тебе неизвършен.
130
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Останаха ли градинки за застрояване?
129
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да вярваш в бог, няма нищо лошо, лошото е, когато този, който те приканва да вярваш го прави само, за да си вдигне рейтинга.
128
0
 
18
 
! Отговори
ХАХ преди 6 години
НА ВАС ЛИ БЕ ДАЛАВЕРАДЖИИ
127
1
 
18
 
! Отговори
Верваме ли... преди 6 години
Дали не я докарахме да повярваме, че с две риби и пет хляба ще ни нахранят ? Сигурно, като гледам как намаляваме....
126
2
 
21
 
! Отговори
Гад Мръсна преди 6 години
От нашите пари даде на поповете, че са им малко имотите. Децата ни просят пари за лечение - за тях няма.
125
4
 
17
 
! Отговори
БЪЛГАРСКИЙ преди 6 години
Комунисти, демократи, либеристи и анархисти са един дол дренки национални предатели....
124
1
 
21
 
! Отговори
ГЕРБ=БКП преди 6 години
До КапиталистКакъв капитялист си ти бе, ГЕПаджия крадлив. Ютгоре на всичко и с фашистки убеждения. Такива като тебе отвратиха хората от достойния честен частен труд. Като гледат успели мутри, с интелект на шестокласници в спортно училище, богати и преяли преди да навършат пълнолетие, знаеш ли кога ще харесат това, което ти смяташ за капитализъм.Бандит гаден. Ама фашистите си го намерха. Сега е ред на гербистите.Помни ми приказката - ще дойде вашия ред."И ще е ридание, вой и скърцане с зъби"
123
1
 
9
 
! Отговори
Елка да смята преди 6 години
Щом не те иска ме и Господ няма да ти помогне , изпята песен си партизанино смешньй .
122
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не моа го дишам вече тоа .....
121
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Младите сами сте си виновни, атомизирали сте се, нямате никакво усещане за съпричастност към реална общност.Живеете във виртуална джунгла и не се сещате, че за да има нещо за общността трябва да се дава за общността.Най-тъ-пото в случая е, че светът ви принадлежи и от вас зависи на кого от нас старите ще позволите да бъде част от вашето настояще.Протестирайте, рушете, градете, правете каквото искате, но го живейте този живот в реалността и сред общността.
120
1
 
13
 
! Отговори
Хитър Петър преди 6 години
Патриотизмът е изцапана дума заради такива като Атака, НФСБ, ВМРО, ГЕРБ, БСП и още ивращения.
119
2
 
14
 
! Отговори
До капиталист преди 6 години
Ами морете народа с глад и бедност и вие си живейте добре и се мислете за велики.Да го *** на тая която те е възпитала така.
118
2
 
22
 
! Отговори
axxa преди 6 години
Борисов пак трябва да ходя в чужбина да изкарвам пари че тука няма. Бях в Щатите 2 пъти по бригади, в Англия бях и ся пак трябва да ходя към Англия щото от крадене тука не останаха млади. Повярвай на това !