Средна заплата от 1500 лева след 4 години? Възможно е!

За пенсия от 300 лева обаче Гълъб Донев отсече: Не и на този етап!
30 апр 2017 12:43,
168
Средна заплата от 1500 лева след 4 години? Възможно е!
Снимка: Flickr

Всички предварително направени сметки показват, че на този етап пенсия в размер на 300 лева не е възможна, заяви служебният министър на труда и социалната политика Гълъб Донев пред БНТ.

Той подчерта, че служебното правителство не е оставило мини пред бъдещото управление, особено що се отнася до социалната политика.

Още по темата

"Средна работна заплата от 1500 лв. в края на 4-годишния мандат е реална при непрекъснато нарастване на икономически ръст, повишаване на доходите, при повишаване на търсенето и предлагането на труд, при намиране на качествени работници и служители от страна на работодателите за свободните работни места или за тези, които преструктурират, както и при адекватно образование на работниците и служителите", обобщи Гълъб Донев.

Социалният министър изрази удовлетворение по отношение на постигнатото от служебното правителство в сферата на труда, като постави акцент върху защитата правата на работещите. Гълъб Донев призна, че данните на Изпълнителна агенция "Главна инспекция по труда" показват, че има затруднение при редовното изплащането на заплатите на работниците и служителите.

"Имаме проблем и с нерегламентираната заетост. Със съживяването на строителния бранш 587 са случаите на работа без трудови договори от февруари месец досега. Това, разбира се, е свързано със сивата икономика. Но има и една тенденция, че когато икономиката се съживява и имаме икономически ръст, когато имаме оживяване, когато имаме намаляване на безработицата, обикновено сивият сектор започва да изсветлява", посочи министърът.  Гълъб Донев беше категоричен, че държавата винаги е обявявала война на некоректните работодатели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
32
 
! Отговори
валентина преди 6 години
дойде ми до гуша от тази държава..
13
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пази боже от Гълъб в управлението :)
12
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То въпросът е не какво е числото, а какво можеш да си позволиш да правиш с тези пари. От много години слушаме обещания и най-хубавата дума е "трябва".
11
3
 
34
 
! Отговори
Нико преди 6 години
Тя и сега средната е над 800 лева,но има доста хора ,които работят за 400.Така че кел файда като стане 1500 а повече от половината народ взема 500.Има един лаф за статистиката.Попитали богатите : Какво ядете? Отговор-морски дарове.Попита ли бедните.Те отговорили ориз.Значи народа е богат .Яде паеля.
10
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До :(Отлагането е нормално за обикновенния чевек - иначе за активни борци, милиционери и зеленочорапковци бъди сигурен че са на тавана и ще доживеят и четвъртата възраст кат баба цола
9
4
 
45
 
! Отговори
:( преди 6 години
Това вечно отлагане на нормализирането на пенсиите е неприемливо.Пенсионерите са в трета възраст и не се знае кой колко ще живее. Жестоко е това, което правят с тях. Не е нормално да си работил 30-40 години, да си бил осигуряван и в крайна сметка да нямаш възможност да платиш три неща - сметките на малко жилище, скромния порцион за един човек и стандартните лекарства, с които се поддържат възрастните хора.
8
0
 
14
 
! Отговори
ха преди 6 години
Да ама не .....
7
2
 
27
 
! Отговори
ss преди 6 години
със 100-200% инфлация може :)
6
1
 
19
 
! Отговори
бааа го преди 6 години
А к'во отсече Гугутка Донева?
5
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А дано *** на дали. Едновре кат питат кво прайш, се отговаряше - нищо работя. Сега на същия въпрос се отговаря гепаджия. В бойколандия това не само е работа но и критерий за просперитет.
4
1
 
30
 
! Отговори
naco преди 6 години
Да,но защо НИКОЙ не посочва ФОРМУЛАТА за изчисление на тази СРЕДНА ЗАПЛАТА? Какви са ВЕЛИЧИНИТЕ в тази ФОРМУЛА?
3
2
 
46
 
! Отговори
ГРОБАР преди 6 години
СЛЕД 4г Я СМЕ ЖИВИ Я СМЕ НА ТЕРМИНАЛ 5 А ЦЕНИТЕ МОЖЕ И ДА СА ДВОЙНИ. ИЛИ ВЕДНАГА ДА ВДИГАТ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ ИЛИ ДА СИ ДАВАТ ОСТАВКИТЕ
2
4
 
40
 
! Отговори
С други думи, преди 6 години
Това изказване ни поставя пред задачата да умуваме:1. Дали този експерт ни залъгва на принципа "Трай коньо за зелена трева (за средна заплата 1 500 лева)"?2. Или пък има предвид това, че нещата са тръгнали в такава посока, че след 4 години 1 500 лева ще имат стойност на 10 щатски долара? Нали българите са оцелели с такива заплати преди 20 години? Какво пък толкова, една инфлация повече или по-малко в многострадалната ни история ...
1
6
 
34
 
! Отговори
грую преди 6 години
Хахаха, за 1500лв средна заплата, трябва икономически ръст от 60%, или грубо по 15% на година. Това е невъзможно, и за това министърО е изгрял с идеята да уволни всички нископлатени работници - така средната ще стане и 2000лв