От днес - българите без визи за Канада! Но... не всички

Облекчението е за тези, които са имали виза в последните 10 г.
1 май 2017 10:43,
82
От днес - българите без визи за Канада! Но... не всички
Снимка: архив Reuters

От днес Канада премахва частично визите за български граждани.

От 1 май отпада необходимостта българите да кандидатстват за виза с цел краткосрочно пребиваване в Канада, ако в последните 10 години са притежавали канадска виза или към момента притежават валидна американска неимигрантска виза, съобщи БНР.

Българските граждани, които отговарят на тези критерии, трябва  предварително да получат одобрение чрез Електронната система за издаване на разрешение за пътуване до Канада.

За подаване на онлайн молба, пътуващите български граждани трябва да използват само официалния уебсайт на правителството на Канада. Необходими са валиден паспорт, кредитна или дебитна карта за заплащане на такса и валиден имейл адрес.

Повечето заявки се одобряват в кратък срок, но процесът на обработване може да отнеме до няколко дни, ако се изисква предоставяне на доказателствени документи. Препоръчва се пътуващите да си осигурят одобрение чрез Електронната система за издаване на разрешение преди да резервират полета си до Канада.

От Министерството на външните работи обръщат специално внимание, че решението засяга единствено граждани, пътуващи до Канада с въздушен транспорт. Българските граждани, които влизат в Канада през сухопътните или морските граници, ще продължат да се нуждаят от виза, с изключение на тези наши сънародници, които притежават зелена карта за постоянно пребиваване в САЩ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
3
 
! Отговори
Стамов преди 6 години
Многознайковците да не пишат това което не знаят. Първо никой никъде не пита с виза ли си или без ако си намериш или ти намерят работа роднини близки познати не пиша за големи компании но ако имат нужда от специалист и те харесат за три дни се разбират с емиграцията друго работа се намира най вече в торонто монтреал, алберта на друго място не знам през лятото има много работа през зимата по кофти шоф. Книшка се вади за три дена караш не караш добре е за проверка англ. Е предимство
40
2
 
9
 
! Отговори
ОМРЪЗНА МИ ЕДНОИСЪЩО преди 6 години
Канада е 30 милиона, ако отвори трудовия си пазар за EU, който е 500 милиона .... е умряла на секундата. Питайте приятели и познати италианци, испанци, германци, че дори и UK-ци: дали могат ей така да вземат самолета до Канада, и да почнат работа?? Дори и за UK-ци не може, въпреки че са под една кралица.Имат си точкова система, настроена към специалисти от конкретни области. Айде спирам, дано сте разбрали, просто е като 2+2=4. Стига овча радост с тия криворазбрани визи!
39
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма ни липсва много да заминава за Канада.
38
2
 
16
 
! Отговори
ОМРЪЗНА МИ ЕДНОИСЪЩО преди 6 години
Който е квалифициран в област, в която Канада изпитва недостиг, може да замине да работи и СЕГА, а и след промените. Останалите не могат да работят както сега, ТАКА И СЛЕД ПРОМЕНИТЕ. Бойко одобри търговското споразумение в замяна на едно-единствено нещо: възможността да се разходим като туристи (т.е. за кратко време да харчим, но не и да работим/печелим) без административните визови тъпотии. Това, честно казано, е доста *** сделка ... кон за кокошка ...Няма да се уморя да го повтарям..
37
0
 
14
 
! Отговори
ОМРЪЗНА МИ ЕДНОИСЪЩО преди 6 години
В EU българите можем да работим и живеем навсякъде, благодарение на уникалния принцип на свободно движение на хора, стоки и капитали. Канада не е EU, съотвенто за нея няма такъв принцип!!! Нямаме право да работим там легално, просто на основанието, че сме български граждани. Питайти германците дали могат свободно да работят в Канада .. и тогава говоретеТова е взаимно: американци и канадци, които искат да живеят и работят в EU, трябва да кандидатстват за разрешително за работа, и за РАБОТНА виза
36
1
 
7
 
! Отговори
ОМРЪЗНА МИ ЕДНОИСЪЩО преди 6 години
"Ще отиде там нашенеца, ще го вземат да бачка на некаква нископлатена работа..."- Приятелю: не няма да го вземат, особено ако работата е нископлатена! Канада имат строга имигрантска политика, вземи прочети малко сайта им. Имат си достатъчно чистачи и миячи. Търсят само специалисти, от които имат нужда. Вземете помислете малко: ако беше както го мислите, ще им се изсипят милиони български и румънски роми. Те да не са луди да правят така .....
35
1
 
15
 
! Отговори
ОМРЪЗНА МИ ЕДНОИСЪЩО преди 6 години
Продължават безумно простите коментари! Как еди кой щял да отиде да работи и т.н. добри ли били там парите или не .... АБЕ ЗА БОГА, ХОРА, РАЗБЕРЕТЕ ГО ВЕДНЪЖ ЗА ВИНАГИ! ТЕЗИ ВИЗИ СА САМО ЗА ТУРИЗЪМ! НЕ ВИ ДАВАТ ПРАВО НА ЛЕГАЛНА РАБОТА!!!! АКО ИСКАТЕ ДА РАБОТИТЕ В КАНАДА, УСЛОВИЯТА В МОМЕНТА И СЛЕД ГОДИНА, И ВИНАГИ СА ЕДНИ И СЪЩИ. КОЛКОТО СЕГА МОЖЕ ДА ОТИДЕТЕ ДА РАБОТИТЕ, ТОЛКОВА ЩЕ МОЖЕТЕ И СЛЕД ПРОМЕНИТЕ .... ЧУЛ НАШЕНЕЦА "ВИЗИ", И СИ МИСЛИ ВЕЧЕ КАКВА РАБОТА ДА СИ ИЗБЕРЕ ....
34
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** си мисли, че като слезе на летището е Канада ще го чака Пламена Андерсен в оскъдно облекло, държаща голям куфар, пълен с долари, ама в папки на по 500, който ще му връчи за добре дошъл.....Не, Пламена го изпраща на летището в София. *** бяга от хубавото и отива на лошото. Такъв е ***.
33
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще отиде там нашенеца, ще го вземат да бачка на некаква нископлатена работа, ще се прави по социалните мрежи на голяма работа, че е в Канада и като тръгне за БГ ще търси пари на заем за билет.
32
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не купувайте канадски и турски стоки купавйте български качествени продукти без ГМО. Чакаме ново избори и правителство което да въведе визи за канадците.
31
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Торонто 2012 година. Разхождам се край CN Тоwer. Огладнявам. Спирам край едно павилионче да си взема хот-дог. Продавачът 25-26 годишно гърче. "Ясу, малака!" му викам.Разправя, че много ги ударила кризата в Гърция, нямало работа при тях, Канада му се струваше като Обетованата земя. Каза ми че работи за 12 канадски долара на час (което за оня стандарт си е пълна мизерия). Хубаво е там за богатите, работливите и можещите. Мизерникът навсякъде е *** - и в Гърция, и в България, и в Канада.
30
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абсолютно вярно. Аз имах предвид, че в САЩ иКанада те искат там само ако им работиш, не си изгоден като работодател. Освен ако на местните не ги правиш супер богати....Така е, но ти ако си имаш пипе и си успял и тук да станеш работодател и там ще успееш.Не става тука на борсата и на социални, а там изведнъж работодател, Биг бос. Няма как да стане
29
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като се юрнат българите за Канада, на Бай *** ще му остана за гласоподаватели само тези дами и господа, живеещи в затворените общества и говорещи неразбрани литературен български език.
28
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Честито за тези, къде ще заминават за Канада. Да почерпят!
27
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** си мисли, че като слезе на летището е Канада ще го чака Пламена Андерсен в оскъдно облекло, държаща голям куфар, пълен с долари, ама в папки на по 500, който ще му връчи за добре дошъл.
26
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДИС-КРИ-МИ-НА-ЦИЯ!
25
4
 
4
 
! Отговори
до 22 преди 6 години
Еми то безмозъчните ви маркират минуси понеже никога не са работили в Швейцария и Германия. Те дали изобщо са излизали извън София.
24
4
 
9
 
! Отговори
До Анонимен 16. преди 6 години
Ама ти за другите ли работиш? Ами работи за себе си! Не си давай заплатата на други, Арчи я за себе си.---Абсолютно вярно. Аз имах предвид, че в САЩ иКанада те искат там само ако им работиш, не си изгоден като работодател. Освен ако на местните не ги правиш супер богати.
23
15
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ходил съм в Канадата - нищо особено. Студ, големи разстояния, лицемерие, никакъв социален живот. Само бачкаш за някакви миризливи пари, които накрая ти вземат в данъци. Мани тая работа.
22
11
 
23
 
! Отговори
евроатлантик преди 6 години
В Канада е супер за нас евроатлантиците защото са разрешени гей браковете.