От днес - българите без визи за Канада! Но... не всички

Облекчението е за тези, които са имали виза в последните 10 г.
1 май 2017 10:43,
82
От днес - българите без визи за Канада! Но... не всички
Снимка: архив Reuters

От днес Канада премахва частично визите за български граждани.

От 1 май отпада необходимостта българите да кандидатстват за виза с цел краткосрочно пребиваване в Канада, ако в последните 10 години са притежавали канадска виза или към момента притежават валидна американска неимигрантска виза, съобщи БНР.

Българските граждани, които отговарят на тези критерии, трябва  предварително да получат одобрение чрез Електронната система за издаване на разрешение за пътуване до Канада.

За подаване на онлайн молба, пътуващите български граждани трябва да използват само официалния уебсайт на правителството на Канада. Необходими са валиден паспорт, кредитна или дебитна карта за заплащане на такса и валиден имейл адрес.

Повечето заявки се одобряват в кратък срок, но процесът на обработване може да отнеме до няколко дни, ако се изисква предоставяне на доказателствени документи. Препоръчва се пътуващите да си осигурят одобрение чрез Електронната система за издаване на разрешение преди да резервират полета си до Канада.

От Министерството на външните работи обръщат специално внимание, че решението засяга единствено граждани, пътуващи до Канада с въздушен транспорт. Българските граждани, които влизат в Канада през сухопътните или морските граници, ще продължат да се нуждаят от виза, с изключение на тези наши сънародници, които притежават зелена карта за постоянно пребиваване в САЩ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
6
 
! Отговори
Queen преди 6 години
Ай стига мрънкане. Торонто си е супер як град. Живея тук от 18 години. Елате да видите Канада и после обсъждайте.
60
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
голямо облекчение само тия които са имали че кой ли българин не е имал.
59
3
 
12
 
! Отговори
Честито преди 6 години
Който не е ходил да му разкажа за Канада. Скъпо, наемите и цените на къщите са адски високи $900000 и нагоре в Торонто. Зимата е зверска -30С, вечер -45С.Пълно е с дръпнати и индийци, чисто е, голяма конкуренция за работни места, БГ посолството е малко но си вършат работата добре.Просто не виждам за какво толкова тръбят щом не може да работиш, много важно че може да посетиш страната (лятото) без виза. Пълна тъпотия.
58
1
 
7
 
! Отговори
Един българин. преди 6 години
До до СЕЛЯНИТЕБългария не може да бъде западна държава, защото е в Източна Европа.Понаучи малко география и български език преди да коментираш.
57
1
 
8
 
! Отговори
Глупости преди 6 години
До до СЕЛЯНИТЕКанада само присвоява полу-стандарти от Скандинавия и драпа да наема специалисти от Европа, защото нищо не отговаря на европейските стандарти. Айти сектора е пълен с руснаци, българи и французи, Сименс ще им оправя метрото и влаковете и т.н. Да не говорим за шуробаджанащината по произход и некадърността в болниците
56
0
 
13
 
! Отговори
Нема що преди 6 години
ЕС не си мръдна пръста да отмени дискриминационната визова политика за България. Канада присвоява толкова много злато у нас, че трябва да храни и издържа всеки един българин много години. А примитивите във франкофонските провинции още не са признали българския трудов стаж, както Федералното правителство...
55
1
 
17
 
! Отговори
Четете 100 пъти преди 6 години
Става въпрос за краткотрайни посещения БЕЗ ПРАВО НА РАБОТА.Който не ми вярва да си напише завещанието, да се прости с роднини и приятелии в средата на Януари да тръгне за Канада.Ще ви узрее тиквата тогава колко "бяла и уредена" държава като ви задуха ураганния вятър на -30. Как не ви е срам, дори и индийците знаят каква е процедурата за легална емиграцияв Канада, само българските мечтатели си живеят в някакъв измислен свят.
54
1
 
18
 
! Отговори
злобен преди 6 години
Мен не ме вълнува. Канада не ми е сред любимите държави. Абсолютно никаква полза нямаме от падане на визите. Отпадат визите само за туризъм. А за пък това да ходя да се моля за виза, за да отида на туризъм и съответно да им развивам икономиката няма да стане. Достатъчно по-хубави държави има без визи!От САЩ са ме карали сигурно над 10 пъти да отида на работа. Но няма да си мръдна пръста докато трябва да ги моля за виза, за да отида да им работя. Достатъчно пари мога да изкарам и в Европа.
53
4
 
6
 
! Отговори
До Станой от Ахелой преди 6 години
За някои хора дори народният съд трябва да се върне. Като се има предвид какви продажници са известна част от българите.
52
4
 
4
 
! Отговори
Жул преди 6 години
До Жул: без право на работа. Който иска да работи трябва да си мине по процедурата за имиграция, а критериите са доста високи вече. Айде Успех и късмет с живота :)
51
5
 
6
 
! Отговори
Жул преди 6 години
До ОМРЪЗНА МИ ЕДНОИСЪЩО: Аз ще ти кажа. От Обединеното кралство могат да дойдат и да работят тук до 2 години в Канада. Просто си хващат самолета и идват. След първата година могат да кандидатсват за постоянно гражданство защото имат Канадски стаж. Тоес работили са тук и имат работодател. Пиша тук защото аз живеят в КАнада. Живял съм и в Европа и знам какви са предимствата и недостатъците и на двата контитента. Всеки ще може да идва тук, вече и сърнародниците ни, но само за да посетят страната
50
1
 
18
 
! Отговори
Смях преди 6 години
Абе каква работа ви гони в Канада....става въпрос за кратковременни визи не за работни.Ако хамериканец иска да дойде в Бг за 30 дена той хваща самолета и идва няма визи.същото е и за канадеца.Всички ЕС граждани освен Бг имат право да отидат до Канада без виза на посещение.
49
2
 
5
 
! Отговори
до 38 преди 6 години
Хахахха то вече това със специалистите умря....аз ако съм толкова добър ще отида в ЕС ...плащат и по добре и не е необходимо да им покривам канадските измислени изисквания.
48
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Външно министрество къде дреме....да се въведат реципрочно визи за канадски и американски граждани.
47
1
 
14
 
! Отговори
Дориан преди 6 години
Канада беше съсипана от лъжелиберали марксисти-екстремисти управници, които отвориха вратите й за масова, неконтролирана ислямска миграция! В последните 15 години Канада с дни се превръщаше в ислямско гето, а в последните 2 години с часове! Законите на Шерията вече действат в някои от провинциите, Парламента на Канада одобри Закон номер 103, (може да се провери в Гугъл като се потърси Canada M103), известен като закон за ислямската чест! Скоро Канада ще се преименува в Ал Канадия или Канадистан!
46
14
 
9
 
! Отговори
до СЕЛЯНИТЕ преди 6 години
***.БългаристаНЯ никога няма да бъде западна държава.Канада и класи над повечето европейски държави.Единствено скандинавите могат да се мерят с тях.България завинаги руска колония.Мизерията е номер 1
45
4
 
11
 
! Отговори
Кондьо преди 6 години
С такава радост го съобщават медиите все едно утре всички ще се юрнат към Канада.До колкото ми е известно визи за САЩ и Канада са отказвани само на общаци
44
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Европейските политически продажници и либерасти заедно с българските си "колеги" продадоха здравето на нациите си и икономиките си на интересите на друга държава срещу.... лъжа и измама. Канадците никога няма да махнат визите. След време това "условно" премахване на визи ще отпадне и ще кълне старото положение. Добре е да има някакви закони които да наказват предатели политици. Например трудов лагер, ама в уранови мини. Няма нужда от смъртно наказание. А на Канадците, да им се върне.
43
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
простичко преведено : където е текло,пак ще тече. другите - просто изтичат в канавката. а къде ли е текло обилно ?
42
0
 
2
 
! Отговори
Стамов преди 6 години
Продълж. Работа може да търсите при попа на св кирил и методи тел го има в нета отче валери печен поп помага за работа ако има и пиячка още по печен става