Хейтърството: Критикуваме, но поглеждаме ли себе си?

Ако "мразиш" нещо – не мрънкай, опитай се да промениш нещо!
2 май 2017 15:30,
60

Защо коментираме другите и поглеждаме ли себе си, също? Дали "хейтърството" (от "hate" - мразя, превод от английски, бел.ред) не се превърна в социално явление в България и обичаме ли да мразим?

"Коментираме другите, защото сме невъзпитани, вторачени в миналото, а не в бъдещето. Ампутирали сме способността си да се зарадваме на успеха на другите, а това е градивно, позитивно и може да ни донесе успех и на нас", каза PR-експертът Ива Екимова.

След последната боксова победа на българин, коментари заляха социалната мрежа. Кубрат Пулев бе обвинен, че уреждал мачовете си и подбирал по-лесни противници. Ива Екимова и учителят по история Емил Джасим коментираха пред Bulgaria ON AIR защо хората пишат злобни коментари в социалните мрежи.

Според PR-експертът хората са изолирали общуването помежду си и са избрали комуникацията в социалните мрежи, криейки се, по думите й, зад профилите си, позволявайки си да кажат неща, които не биха изрекли очи в очи.

Във всяко общество има хора, на които най-голямото постижение им е да не се сбият, когато се напият, твърди Емил Джасим.

"Това по-скоро е израз на лична неудовлетвореност и невъзможност да реализират потенциала си, някои хора просто нямат такъв", отсече учителят по история.

Джасим продължи, че той, заедно със свои бивши колеги, са приключили конкурс, който се казва "Репортийн" под надслов "Обичам хейта", чрез който се опитали да "впрегнат" енергията на скритото коментиране зад профилите в социалните мрежи.

"Опитахме се да обърнем думата "хейт" и да кажем, че ако наистина "хейтиш" нещо, недей да мрънкаш, а го промени", категоричен бе Джасим.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хейтърството идва само от една единствена странна - комунистите ! Само те са способни да мразят защото е научно доказано , че комуниста е човекоподобен индивид. Нормалните свободни хора се раждат с обич в сърцата , комуниста се ражда (научно доказано) с камък или без нищо в гърдите , те не познават обичта както ние нормалните хора ! Те мразят всичко живот , мразят се и помежду си , обичат само себе си индивидуално и с огромни щастие и оргазъм биха изклали и изнасилили всички живи същества !
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А БЕ ТО СИ Е ТАКА.КАТО ВИДИШ, ЧЕ ГРОЗЦДЕТО Е ВИСОКО, А ПЪК ТИ СИ ДРЕБЕН, ЗАПОЧВАШ ДА МРАЗИШ ГРОЗДЕТО.
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"позволявайки си да кажат неща, които не биха изрекли очи в очи" - особено на човек с физиката Кубрат Пулев.
21
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото и да съм добронамерен, като видя Борисов, "хейтването" ми избухва спонтанно и освен това кой знае защо винаги се сещам за Ломброзо.
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Това по-скоро е израз на лична неудовлетвореност и невъзможност да реализират потенциала си, някои хора просто нямат такъв", отсече учителят по история."Какво ли ме кара да мисля, че любещият робството учител по история май е искал да се качи по-нависоко по социалната стълбица, но не е успял?
19
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво излиза в крайна сметка, ако не си съгласен с написаното и си изразиш мнението е "хейтване", каквото и да значи.Всички трябва да приемаме казаното за чиста монета и да блееем в един глас, за да им е по-лесно на управляващите, медиите, църквите да ни манипулира.
18
1
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
хейтърство е е като нафулиш вова п у хаберлер бг или като пишеш че газпром си оправят вересиите с задунайская губерния благодарение на р.овч. и ти набичат филтър, а некой направи 20 поздрава за *** без да можеш да му върнеш.
17
0
 
5
 
! Отговори
за един преател преди 6 години
Тва Ива общата ли е?
16
0
 
9
 
! Отговори
PD преди 6 години
А хейтърството няма общо с омразата. Българина умее силно да люби и мрази. И пред вековете и едното и другото е имало силно въздействие върху събитията. А хейтър, е етикет, поставян в модерни времена, от определени малко умни групари, с внедрено, но лишено от разбиране т.н. "позитивно мислене", чиято основна задача, е да прикрият късогледството си, обикновено и физическо такова. И да се изтъкнат, разбира се, че са в масовото стадо.
15
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хейтърите са от Тъмната страна на Силата.
14
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какво е "хейтърство" бе, жур.наля заспали? Айде по-бързо закон за езика с хубави глоби, особено при издънка в ефир или от официална медия.До гуша сте ни дошли с агресивното си налагане на чуждици.Малко опит за словотворчество, просто за разнообразие?
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако мразиш нещо не мрънкай и не си търси правата тъй ли ,туй ли е демокрадцията. Закрийте тогава ЕС и поканете Ким да ни оправи и не мрънкайте ако Ким ви яхне. По всичко личи че Тиквите се завръщат.
12
0
 
1
 
! Отговори
до 9 преди 6 години
Познаваш ги от кръста надолу най - добре, по - важното е, че ти вземаш макс 1.3, смешен телефонист с провинционален оттенък, марш обратно в Родопите!
11
0
 
7
 
! Отговори
Hitreca преди 6 години
Точно пък Ива Екимова ли ще разправя за хейтване. По добре да си се прибере у дома!
10
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Под общото име хейтърство тук в бг се слага всичко което е критично мислене, обосновано възражение, всякаква форма на бунт, дух на гражданство, солидарност..........мога д аизброявам до довечера, но тъй като голяма част от тези понятия с анапълно непознати на медиите, отнякъде измислили думата хейтър. Пълни некадърници сте
9
0
 
20
 
! Отговори
Hater преди 6 години
Точно тези коментатори да дават оценки - Емил Джасим - този дето обясняваше, че Левски бил престъпник и Българите живеели добре под турско робство. Или Ива Екимова - известна задето съпруга и почина (бог да го прости, де) и не може си начеше минджата...Не съм комплексиран, а реалист...
8
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това не е само омраза, злоба, лизцемерие и т.н., а неспособност и нежелание да се поставиш на мястото на друг човек - как, кога, защо е направил нещо и какви са били мотивите. Нищо не е черно и бяло. Колкото до Джасим или Екимова - единия изля кофа с помия върху българската история, другата я знаем от Бай брадър. На съвети и словоблудства сме се нагледали. Човек просто не може да се вгледа в себе си, освен ако не е безкрайно самокритичен.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 3.4К Заплата TLПознавам не-TL-и, които вземат поне с 1К повече от теб. Смешен си. Че и си изтипосал заплатата най-отгоре :DDDD
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Критиката е огледалото на политика и ако е грозно, значи политикът не е добре а не е виновно огледалото.
5
0
 
17
 
! Отговори
11 преди 6 години
До 3.4К Заплата TLПропуснал си акането.