Хейтърството: Критикуваме, но поглеждаме ли себе си?

Ако "мразиш" нещо – не мрънкай, опитай се да промениш нещо!
2 май 2017 15:30,
60

Защо коментираме другите и поглеждаме ли себе си, също? Дали "хейтърството" (от "hate" - мразя, превод от английски, бел.ред) не се превърна в социално явление в България и обичаме ли да мразим?

"Коментираме другите, защото сме невъзпитани, вторачени в миналото, а не в бъдещето. Ампутирали сме способността си да се зарадваме на успеха на другите, а това е градивно, позитивно и може да ни донесе успех и на нас", каза PR-експертът Ива Екимова.

След последната боксова победа на българин, коментари заляха социалната мрежа. Кубрат Пулев бе обвинен, че уреждал мачовете си и подбирал по-лесни противници. Ива Екимова и учителят по история Емил Джасим коментираха пред Bulgaria ON AIR защо хората пишат злобни коментари в социалните мрежи.

Според PR-експертът хората са изолирали общуването помежду си и са избрали комуникацията в социалните мрежи, криейки се, по думите й, зад профилите си, позволявайки си да кажат неща, които не биха изрекли очи в очи.

Във всяко общество има хора, на които най-голямото постижение им е да не се сбият, когато се напият, твърди Емил Джасим.

"Това по-скоро е израз на лична неудовлетвореност и невъзможност да реализират потенциала си, някои хора просто нямат такъв", отсече учителят по история.

Джасим продължи, че той, заедно със свои бивши колеги, са приключили конкурс, който се казва "Репортийн" под надслов "Обичам хейта", чрез който се опитали да "впрегнат" енергията на скритото коментиране зад профилите в социалните мрежи.

"Опитахме се да обърнем думата "хейт" и да кажем, че ако наистина "хейтиш" нещо, недей да мрънкаш, а го промени", категоричен бе Джасим.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
18
 
3
 
! Отговори
3.4К Заплата TL преди 6 години
Нека да ми завиждат жалкарите, аз съм напред, бачкам, печеля, напредвам, пия, бия и *ба!
3
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали е демокрация и може много мнения. Като се струпат повече отрицателни мнения значи политиката е сгрешена.
2
14
 
5
 
! Отговори
ЗАВИСТТА преди 6 години
Е ОСНОВНО КАЧЕСТВО НА БЪЛГАРИНА. ТЯ ПОРАЖДА ОМРАЗАТА (hate) И ЗЛОБАТА.МЪРЗЕЛЪТ Е ДРУГО ВАЖНО КАЧЕСТВО.
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз виждам себе си винаги ама отсрещната страна не защо попитаите я може да получите отоговор ако повечето хора се поставят на мястото на хората манталитета щее друг но понеже не се поставят гледат себе си присмиват се сме на това ниво що щото оня бил по слаб в малък град като ловеч това е на мода