Купуват ли се първите череши? Цената - 50 лв. за кг

Bulgaria ON AIR се срещна с продавачи, купувачи, производител
Обновена: 2 май 2017 19:21 | 2 май 2017 19:00, Анисия Иванова
98

Табели с цени от 50 лева за килограм череши се появиха по пазарите в София. Оказва се, български череши по сергиите няма. А реколтата в Кюстендилско е близо на 100% унищожена.

Заради минусовите температури от последната седмица дърветата са измръзнали. Така цената на плодовете ще бъде значително по-висока в сравнение с минали години, разказва Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И АЗ ИМАМ ДВЕ ГОЛЕМИ ДЪРВЕТА В ГРАДИНАТА - ЕДРИ СОЧНИ ХРУЩЯЛКИ, АМА ЗРЕЯТ В НАЧАЛОТО НА ЮНИ.ПРИ МЕН НЯМА РОМЕИ, ТАКА ЧЕ НЯМА И ОПАСНОСТ.
50
2
 
21
 
! Отговори
упс... преди 6 години
Сериозно!?50лв. за килограм череши в Бг??????България, в чиято земя/почва каквото и да посееш/засадиш ще цъфне и ще даде плод?????Браво, бе!До там ли я докарахте!?ПСА, черешите български ли са?????
49
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЧЕРЕШИТЕ СА ЗА СОФИЯНЦИ, ТЕ СА БОГАТИ , С ТЛЪСТИ ЗАПЛАТИ.ДОРИ И 80 ЛВ ДА СТАНАТ, ПАК ЩЕ КУПУВАТ.
48
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На някои места в страната има слани/градушки - на други не. Всяка година има по някой "изгорял", така че е нормално всяка година да има подобни новини за нулева реколта при някого. Тази година обаче "изгоряха" Сливен и Кюстендил. Сливен не е единствения производител на череши и праскови, но е достатъчно голям за да се усети липсата на пазара. Естествено череши по сергиите ще има - 20% български и 80% гръцки гуменки, рекламирани от продавачите като български...
47
3
 
18
 
! Отговори
Васо Чоризото преди 6 години
В двора си имам 3-череши, 4-круши ,2-ябълки и 1-слива ...растат си без застраховки и охрана , щото тоягата ми е 5+1...Уинчестър!Не продавам ....сам си ям витамините!Цените у Софето , малко ме интересуват!
46
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
50 цирея да ви изл....
45
1
 
23
 
! Отговори
сиромах преди 6 години
Ако върнем костилките ще има ли отстъпка?
44
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 39господин многознаещ, знаеш ли що за застраховки се предлагат? Против слана, НО от 1-ви Май нататък. Каква слана след 1-ви Май? А тази за градушка - идват, обикалят цялата градина, намират дървото с най-малко щета и пишат цялата градина с такава щета. Като не си доволен ти казват да ги съдиш щом искаш - трудно ще си позволиш по-добър адвокат от техните а, дори да успееш да ги осъдиш делата се протакват с години. Застраховките са хубаво нещо.... но в белите държави, не в България
43
3
 
9
 
! Отговори
До 43 преди 6 години
Ти на колко годинки си ? Кога зреят черешите? Първи май сме разбирачо.Поне малко вложи мозък че от г.л.у.п.а.к. умник не става. Изчакай края на месеца и се,,изкажи"
42
1
 
3
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 42Що бе наборе.В ВБ и Гер.да не би да са в сезона.Чети калво пишат хората живеещи там
41
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо се палите? Миналата година в Метро имаше кайсии от ЮАР за по 22 лв. кг. с отвратителна визия. Месец по-късно тръгнаха и българските. От крайпътни производители за 1 -1,50 лева килограма.
40
0
 
5
 
! Отговори
До 42-Анонимен преди 6 години
Набор съм. Ами те немогат не да знаят ,а не могат да си представят какво беше плод зеленчук тогава.Един месец им е достатъчен и не терминал 2 ,ами през всички граници ще хукнат ,ако са с тази днешна представа за живота
39
1
 
18
 
! Отговори
стефчо преди 6 години
това са глупости,не съм чул някой да си е купил досега череши за 50 лв. килото. След 2-3 седмици стават моите които са ми в градината,тези цени са само материал за вестникарските търсачи на ***..
38
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Aaaaaaa utrepahte konia s lopatata.V UK 1 kg chereshi e 7 pandura.Ha ha haa..ne e istina..Da si gi yadat za 50 lv che i turgovski trik 49 po eftino
37
12
 
3
 
! Отговори
daemon преди 6 години
Не се кахърете!И по 100 лева да са ще си купя.
36
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи миналата година пак същото, 85 до 100% от черешовите дървета били измръзнали заради студовете в края на април и черешопреработвателните предприятия в Кюстендил трябвало да внасят от Гърция череши при изкупна цена от 80 евроцента за килограм,с транспортите разходи цената стигала 2 лева за килограм. Да приемем че е истина как цената по сергиите стига 50 лева за килограм????????????????? От българин търговец НЕ става.
35
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Просто не са в сезона бе мушмороци ЗА това са тези цени. Има и грозде и дини на яки цени.Естественно че малко могат да си ги позволят.Но можете ли да сравните Плод-зеленчука през този сезон по време на соца- прорасли картофи и лук,последнте туршии в бидоните и началото на марулите,това беше. Кога виждахте плодове и зеленчуци през зимата бе набори мои? Рядко 3-4 артикула в,,показния" Почти никой няма да си купи сега но просто мислете какво пишете. А пуберите представа си нямат от онова,,изобилие
34
2
 
2
 
! Отговори
от северна германия преди 6 години
до36 шматка ли си,шматарок ли си *** не знам но това е истината. а до твоя въпрос има и *** и карамбозови им да.но да ти кажа че много *** правят оран върху бели цъфнали градини. и в българия и в германия на всякъде.нали си грамотен ти ще разбереш за какво ти говоря,за черешовата оран която ви правят братята ***.
33
3
 
4
 
! Отговори
КОМУНИЗЪМА СВЪРШИ!!! преди 6 години
НЕМА "ЕВТИНО" ...И ЗА "БЕЗ ПАРИ"....!!!Айде сега , пак ме питайте , защо Партийни секретар у село преди 10.11.89-г..ДАВАШЕ , ...бележки за "СЛЕДВАНЕ".....САМО ЗА ДУПЕ...!!?!
32
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи родния пишман производител няма да си направи застраховка,вместо това ще се опитва да стопли 70 декара череши със запалени гуми и после реве че бил на загуба.Смеееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееех.