"Борисов 3" – факт! Оптимист ли е българинът за коалицията?

Ето какво мислят читателите на Dnes.bg
Обновена: 4 май 2017 21:01 | 4 май 2017 17:45, Красимир Ангелов
68
"Борисов 3" – факт! Оптимист ли е българинът за коалицията?
Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Кабинетът "Борисов 3" вече е факт. Със 133 гласа "за" и 100 "против" лидерът на ГЕРБ бе избран за премиер, а със 134 гласа "за" и отново 100 "против" бе одобрена и структурата на новия Министерски съвет.

С това решение ГЕРБ и Обединените патриоти официално станаха управляваща коалиция, която заяви желание и готовност за цял 4 годишен мандат.

Ще бъде ли обаче той цял, или отново ще има предсрочни парламентарни избори?

Още по темата

Екипът на Dnes.bg се обърна към своите читатели в традиционната ни анкета с въпроса: Какво очаквате от новата управляваща коалиция (ГЕРБ - Обединени патриоти)? В традиционното ни допитване участие взеха точно 4964 наши читатели.

Оказа се, че близо 44% от тях не предричат дълго бъдеще на новата коалиция и очакват да се стигне до срив на отношенията в нея преди края на мандата на това Народно събрание.

Точно 16% пък са тези, които са убедени, че ГЕРБ и патриотите ще изкарат пълен мандат и ще реализират своите планове и програми.

11% от запитаните очакват новото правителство на първо място да построи магистрала "Хемус", която да свърже София и Варна, а 4% очакват новото правителство да вдигне още повече пенсиите до края на своя мандат.

3% от нашите читатели пък виждат втори бум на санирането в страната. Други 12%, къде на шега, къде сериозно, очакват от новата коалиция да направи рано или късно Динко от Ямбол вътрешен министър. Е, на този етап поне това няма да стане със сигурност.

Цели 9% от хората пък признават, че не се интересуват особено от бъдещото управление, явно загубили надежда за по-добро бъдеще, тук и сега.

Какво ще стане реалност предстои да видим. Като за начало днес просто ще отбележим ден първи от третия кабинет на ГЕРБ и Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
3
 
! Отговори
Винету преди 6 години
Тиквата ***, а народа още по-*** да гласува да него тгрпети път!!! *** народс-слаба държава!
53
0
 
10
 
! Отговори
ОНЗИ преди 6 години
Разпадането на БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВНОСТ е неизбежно до момента в който се вземе онова най-ликвидно решение спрямо този проамерикански *** - друга логика няма!!!! Погледенето го само - *** отвсякъде!!!
52
3
 
6
 
! Отговори
Стамат преди 6 години
Я съм непоправим оптимист по отношение на Боко :-D
51
2
 
16
 
! Отговори
uprava преди 6 години
как ще управлява тази измислена коалиция, при условие че около 50% от хората не са гласували за нито една партия в този парламент, резултатите показват че негласувалите са и по-интелигентната част от обществото и колко години още може да управлява горната личност 10 или 20 г.
50
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не!
49
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вече освен калинки, ще ни управляват и пиявици .
48
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТОВА Е ПРОФЕСОРА ОТ ЛУДНИЦАТА В КУРИЛО. ПАК СЕ Е ДОБРАЛ ДО КОМПЮТЪРА НА ДОКТОРА.СПОКОЙНО, ТОЙ Е КРОТЪК, ЩЕ МУ КАЖЕМ, ЧЕ БОРИСОВ СЕ Е ОБАДИЛ И МУ Е НАРЕДИЛ ДА ПАЗИ ТАЙНА, ЧЕ Е ГЕРБЕР.
47
2
 
27
 
! Отговори
Бай Корлеоне преди 6 години
Пишете ОСТАВКА НЕКАДЪРНИЦИ, шайката ТИКВАТА 3 ще заГРОБи България с нови 16 милиарда евро заеми до очакваната ОСТАВКА наесен!
46
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нов бардак със стари *** не става.
45
0
 
28
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 6 години
ПОД "МЪДРОТО" РЪКОВОДСТВО НА БОКО ТИКВУНОВ ОПТИМИЗМА НА БЪЛГАРИНА СТИГА ДО ГРОБИЩАТА!!!
44
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Събирай българино жълтите стотинки, че след годинка ще трябват милончета за избори! Събирай, ти който работиш, плащаш данъци, осигуровки! Мамо,тате и вие събирайте! Ако не можете да съберете за нови избори ..Все тая, след година..нови..в..нов б.рд.к. Важното е да има зрелища. Поне в Рим имаше ХЛЯБ и зрелища. Сега и хляб трудно ще си купувате. Ако не можете... Яжте пасти! Подпис Мария Антоанета! После и тя оядена отиде нааааа.. Умните знаят, тия дето са чели само Винету.. Мария отиде във вечните.
43
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен31 И с незаконно избран ,Председател,след закриване на сесията на народното събрание . . Демократично, нали ?
42
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен Не ми се иска да съм на мястото на привържаниците на БКП- ГЕРБ който с пяна на устата проклинаха Сидеров а сега му правят фифитки ,сиреч мелодия с уста . Гласуваха за Червеният гербер -получиха и Сидеров .Сега трябва да преглъщат пяната в устата .,, Аз съм *** и Вии сте прости ,,Разбраха те се . Честито !
41
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оптимист ! МУТРА -3 ! СЪС СТАРИ БРАНТИИ НОВ БАРДАК .....???2
40
1
 
17
 
! Отговори
nema vreme преди 6 години
minuta e mnogo.
39
2
 
33
 
! Отговори
Аз съм герберче преди 6 години
Аз съм герберче и силна майка мен ме родила.Аз съм герберче. Обичам нашите планини зелени.Аз съм герберче свободно, на мутрата Борисов пръв другар.На всички избори аз гласувам под строй за ГЕРБ.Всичко герберско и родно любя, тача и милея.Герберин да се наричам, първа радост е за мен.Автор: Тиквата.
38
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ми се иска да съм на мястото на привържениците на патриотарите , чиито водач нарече СОБСТВЕНИКА на ГЕРБ " това гюле" , а сега е *** !
37
1
 
33
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 6 години
ОСТАВКА ОСТАВКА ОСТАВКА...видяхме че експеримента на Славните КАЛИНКИИИИИИИ от ГЕРБ ЕООД Комерс и ЕООД Обединените Крадци е вреден за България и за народа,два провалени мандата,кражби и корупция в високите етажи на власта: примерииии огромните кражби от прословутите магистрали,от прословутото безплатно саниране,от историческата елементарната телена ограда която се стои от ЕООД Обединените ***...т.е за кражби на милионииии и милиардииии пари има,за прилични заплати и пенсиии няма....ОСТАВКА
36
1
 
21
 
! Отговори
Луцифер преди 6 години
Докато има такива ,,професори", ще има и такива като ББ. Ако не е той професора .
35
3
 
38
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 6 години
ОСТАВКА ОСТАВКА ОСТАВКА на мутренско-фашистко то управление на Асвалт паша...СРАМ и ПОЗОР е старото-новото крадливо,корумпирано,некомпетентното правителство на Асвалт паша този път с Псевдопатриотите-фашистите....лидерите на ПсевдоПатриотите вместо да са на съд и затвор ще управляват ....СРАМ и ПОЗОР...