"Борисов 3" – факт! Оптимист ли е българинът за коалицията?

Ето какво мислят читателите на Dnes.bg
Обновена: 4 май 2017 21:01 | 4 май 2017 17:45, Красимир Ангелов
68
"Борисов 3" – факт! Оптимист ли е българинът за коалицията?
Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Кабинетът "Борисов 3" вече е факт. Със 133 гласа "за" и 100 "против" лидерът на ГЕРБ бе избран за премиер, а със 134 гласа "за" и отново 100 "против" бе одобрена и структурата на новия Министерски съвет.

С това решение ГЕРБ и Обединените патриоти официално станаха управляваща коалиция, която заяви желание и готовност за цял 4 годишен мандат.

Ще бъде ли обаче той цял, или отново ще има предсрочни парламентарни избори?

Още по темата

Екипът на Dnes.bg се обърна към своите читатели в традиционната ни анкета с въпроса: Какво очаквате от новата управляваща коалиция (ГЕРБ - Обединени патриоти)? В традиционното ни допитване участие взеха точно 4964 наши читатели.

Оказа се, че близо 44% от тях не предричат дълго бъдеще на новата коалиция и очакват да се стигне до срив на отношенията в нея преди края на мандата на това Народно събрание.

Точно 16% пък са тези, които са убедени, че ГЕРБ и патриотите ще изкарат пълен мандат и ще реализират своите планове и програми.

11% от запитаните очакват новото правителство на първо място да построи магистрала "Хемус", която да свърже София и Варна, а 4% очакват новото правителство да вдигне още повече пенсиите до края на своя мандат.

3% от нашите читатели пък виждат втори бум на санирането в страната. Други 12%, къде на шега, къде сериозно, очакват от новата коалиция да направи рано или късно Динко от Ямбол вътрешен министър. Е, на този етап поне това няма да стане със сигурност.

Цели 9% от хората пък признават, че не се интересуват особено от бъдещото управление, явно загубили надежда за по-добро бъдеще, тук и сега.

Какво ще стане реалност предстои да видим. Като за начало днес просто ще отбележим ден първи от третия кабинет на ГЕРБ и Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уаууууу, чак 16%!!!!!!! Пак са множко т.ъ.п.а.н.а.р.и.т.е!
33
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С това правителство ни чака НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА.
32
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Безнадежден случай!
31
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе колко пипе ви трябва да разберете, че ГЕРБ е вторият ешалон на БКП/БСП, а в някои случаи и първият. А и така наречените "патриоти" също са заквасени в червено. Но яма драма - така го иска БГ народът. Сам изхвърли десните от процеса. Най-голамата шизофрения в БГ е, че огромна маса от хора имат претенция, че гласуват антикомунистическо, защото така е престижно, но в същност гласуват за баш комунисти. И после - от умрял писмо. Ама народът си е виновен. Няма друг.
30
1
 
15
 
! Отговори
Biliana преди 6 години
sled 2 sedmici sa v istoriata ...
29
2
 
47
 
! Отговори
бааа го преди 6 години
Със такъв екип от тесни ''специалисти'',Борисов 3 няма да изкара до Коледа!
28
29
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предпочитам властта да се предава както днес се предаде - с ръкостискане и пожелания за успех ...ОТКОЛКОТОкато в македония с насинени и залепени с лепенки глави за смях на целия святИма една значителна част от народа ... предимно неграмотни, изпаднали аутсайдери, (обикновено русофили) които с радост биха вкарали страната в хаос и дори война ... те нямат какво да губят.За радост засега са малцинство ... въпроса е докога !
27
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПрофесорНе те знам къФ професор си, ама и ода за ГЕРБ да съчиниш, нема да те огрее! Местата в ОПГ-то са заети! Ти можеш само да се облизваш...около 2 години, щото толкова му виждам поредния мандат на МагнолиеФФ. Да не си мислиш, че с тоя сбирщайн, дето ни го сервира "любимецът на цял народ" или по точно на 1/5 от него, ще докрета до 4-тата година? След 2 години, най-много, ще има "глътна вода, удави се"...Пак ще се нацъпи и пак ще иска избори, щот' така му изнася...
26
0
 
22
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До "Професор": Много си елементарен, драги.
25
0
 
26
 
! Отговори
до професора преди 6 години
мижитурче, нагаждачка се окряка като квачказа една троха,зрънцедава душа и сърце / дупце
24
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОСТАВКААААА ЗАЩО ИЗЛЪГАХТЕ БЕДНИЯ БЪЛГАРИН
23
38
 
7
 
! Отговори
Професор преди 6 години
Шуми Марица окървавена, плаче комунистка люто ранена. Марш марш с Генерала наш на изборите Kyрнелия да победим.
22
1
 
29
 
! Отговори
Яни преди 6 години
Баща ми беше партиен секретар в Монтана и член на БКП сега е член на Герб
21
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко е като Живков- ***,нагъл и хитър!Живков- една книга прочел,но по поръчение на царската мафия знае кога и как да "слезе от Балкана", да изчисти досиетата" и след като 35 години е комунистически вожд- с дъщеря и премиер- ръководители на дисидентско движение и ограбването на БГ - и обявява,че "социализъма е едно недоносче" и светът се управлява от хората с пари ...Бочоолу също е с една книга в главата и ръководи и участва в унищожаването на икономиката и половината население на БГ!БАСТА!
20
3
 
33
 
! Отговори
Андрешко преди 6 години
Да ви е честит новия кабинет на Тиквун. Сега да очакваме нов 16 милиарден заем,който ще бъде окраден до местните избори и пак оставка. Това правителство ще бъде правителство на безвремието и без реформи. Герб и ОП не желаят да се правят реформи,защото отхвърлиха кандидатурата на Гунев,защото искал да прави много реформи. Ако се направят реформи трябва да се правят съкращения в администрацията,а това ще доведе до недоволство към партия Герб и загуба на бъдещи избиратели.
19
0
 
22
 
! Отговори
azi преди 6 години
До ПрофесорТоя пък и стихове почна да поства.Съвсем сте изчаткали в тая ***.
18
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Ще бъде ли обаче той цял, или отново ще има предсрочни парламентарни избори?"Ми що бе, защо задават този въпрос? Някой съмнява ли се? Народът избра ГЕРБ! С малко, но за винаги!
17
39
 
4
 
! Отговори
Професор преди 6 години
ГЕРБ, ти си надежда,С теб е наш'та вяра,ГЕРБ, България е в нас.И ни зове в този час.ГЕРБ нас ни повеждаГЕРБ евронадежда,С теб изгрява светлинаВ нашия дом и сърца
16
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БСП има двойно повече депутати от предишния парламент. Как смята Борисов да изкара цял мандат? С ония суеци Каракачанов и Симеонов - смех! Оставаше и на Сидеров да дадат едно министерство, но явно Сидеров е помъдрял и се спазарил за нещо по изгодно. А матреяла кучета го яли.
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Bravo bate stari novi vse sa edni i saschti siderov poboinika se oktoti boiko mu e priatel ve4e debelata pavlova kakvo e tova ministerdtvo 50 miliona kade sa lilo otslabni malko pogrosna i tia seleni otrovni zvetove ne ti otivat 5o milina ti kolko sabogatja ot komisionnite