Командироват 400 полицаи, ще вардят "Слънчев бряг"

Полицията отчита скок при джебчийството по морето
4 май 2017 14:07, Анисия Иванова
7
Командироват 400 полицаи, ще вардят "Слънчев бряг"
Архив: Булфото

Над 400 командировани полицаи ще се грижат за сигурността на туристите през този сезон в курорта "Слънчев бряг".  Очаква се помощ да оказват и румънски и полски служители на реда, обяви началникът на Областната дирекция на МВР - Бурлгас ст. комисар Калоян Калоянов.

Миналото лято в заведение в курорта имаше стрелба, гард на Митьо Очите бе убит, а самият Желязков - ранен. Това наложи темата за сигурността в курорта и по цялото Черноморие сред водещите за летния сезон.

Още по темата

"Готови сме да приложим и тази година мерки, свъэрзани с контролния режим на курорта. През миналата дадоха ефект - в повечето видове престъпления отчитаме сериозен спад", коментира Калоян Калоянов.

Той уточни, че единствено при джебчийството е имало завишение.

"Има един специализиран контингент, извършващ такъв вид престъпления. Характерното за лятото на  2016 година беше, че те бяха извършвани основно в градския и междуградския транспорт Бургас - Несебър - Слънчев бряг. Тази година сме се подготвили, ползвайки и колеги от други областни дирекции, които ще противодействат на този вид престъпност. Тъй като те познават и контингента, който пристига от тези областни дирекции. Говорим за лица специализирани в такъв вид престъпления. Те са основно от Стара Загора, Ямбол и от Сливен", допълни Калоянов пред БНР.

По думите му полицията ще приложи този контролен режим и тази година, ако бъдещото ръководство на МВР прецени за необходимо. Началникът на бургаската полиция разкри, че имат идея да разширят обхвата на проверките, включвайки и контролните органи за шума от нощните заведения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
E shto harchite tolkova pari,nal znaiti koi sa djebchiite idete v tyah na gosti i gi pratete v Rusiya da gi opurliat
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пласьорите и сводниците са се увеличили с 400 в Слънчев бряг.
2
0
 
5
 
! Отговори
Леле преди 6 години
Толкова полицаи не охраняват мрежата по оградата на границата с Турция.
1
0
 
8
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Ако джебчииките ви изпуснат ,в хотелите прошка няма .