На върха: Политическите лидери – изолирани. А съвети?

Проф. Сам Потолиокио за качествата на управляващите пред Bulgaria ON AIR
4 май 2017 13:45,
2

Той е млад, но вече преподава в един от най-престижните университети в Съединените щати. Изнасял е лекции в над 100 държави, а политологията е движещата сила в живота му. Проф. Сам Потоликио съветва водещи политици, правителства и бизнес лидери в над 30 страни по света.

Той признава, че няма задълбочен поглед върху българската политика, но е убеден, че всеки политически лидер трябва да притежава няколко задължителни качества.

"Политическите лидери имат навика да се самоизолират. За тях не е присъщо да потърсят съвет от по-широк кръг хора. Когато се изкачват по политическата стълба, колкото повече растат политическите им отговорности, толкова по-малко вероятно е те да се замислят какво биха ги посъветвали другите хора в конкретната ситуация. В подобна ситуация за тях е по-малко вероятно да разчитат на друг за съвет, предложение или препоръка", смята проф. Потоликио в интервю за Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
4
 
! Отговори
FAKE NEWS преди 6 години
Снимка на Борисов а тръгва някакво видео хаха..... Манипулация и Дезинформация тука
1
2
 
6
 
! Отговори
дъното преди 6 години
Томислав Дончев е осъдил известна журналистка на 40 000лв за въпроси за "Отворено общество" чрез хипер не корумпираният съд!