Радев към Гигова: Научихте ни, че спортът е школа за патриотизъм!

Президентът връчи орден "Стара планина" на легендата ни
Обновена: 4 май 2017 20:55 | 4 май 2017 20:00, Веселина Йорданова
7
Радев към Гигова: Научихте ни, че спортът е школа за патриотизъм!
Снимка: БТА

Мария Гигова вдъхнови хиляди момичета по целия свят и издигна България на пиедестал. Това заяви държавният глава Румен Радев, който удостои легендата в художествената гимнастика Гигова с орден "Стара планина" първа степен за нейния принос за развитието на спорта в България. Церемонията се проведе в Гербовата зала на "Дондуков" 2.

По думите на Радев със своята неизчерпаема енергия и отдаденост Гигова работи така, че днес във всяка школа по света да се говори за България.

Президентът отбеляза, че Мария Гигова е не просто спортен деятел и публична личност, а "институция" в художествената гимнастика и световния спорт, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 
 
"Вие ни научихте, че спортът не е само титли, а школа за патриотизъм, за възпитание и доказателство, че победите се постигат ежедневно с воля, дух и всеотдайност", каза президентът и допълни, че най-ценният урок, който тя е давала и продължава да дава на всички, е упоритост, трудолюбие и достойно поведение.
 
Румен Радев подчерта, че легендарната ни гимнастичка е първата, спечелила три абсолютни световни титли в историята на художествената гимнастика и постижението й е вписано в рекордите на Гинес. За феноменалната й спортна кариера тя е отличена с титлата "Гимнастичка на 20-ти век" на Международната федерация по гимнастика и на Българската федерация по художествена гимнастика.
 
"Изживяла съм много щастливи мигове и си спомням само тях. Не бих искала да помня онези, които са били разочароващи за мен, но точно те са ме правили по-силна духом", заяви Мария Гигова и благодари за висшето държавно отличие и честта, която й е оказана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
2
 
! Отговори
До N:3 преди 6 години
Ти си заблуденото овчарче.Стани пилот на изтребител и тогава напиши простотиите си.Но затова са необходими извънредни усилия.
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искам да попитам тоя саит гонг плеи миналия месец като го платих защо не можах да го ползвам тоя които ми открадна регистрацията и ми го ползва да е здрав повече тоя саит няма да го ползвам не съм за шест лева но някоя касиерка на изи пеи клон ловеч се направи на разсеяна е ненормалное това е сити център
2
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
TEZI I DVAMATA NE SA RABOTILI I EDIN DEN ,ZA DA VIDYAT KAK SE IZKARVA HLYABA.TAZI E NEKADARNIZA,NO E BLUDOLIZKA I E MILIONERKA,A TOYA POLUCAVA NA TEPSIA 10 000 LV. DA SI KLATI KRAKATA I DA GOVORI GLUPOSTI.
1
8
 
10
 
! Отговори
Анализ преди 6 години
След поредицата груби грешки, които направи, президентът Радев явно се е вслушал в по-добри съветници и вече се себеизявява в по-безопасни сфери като спорта. Това е добре за страната!