Внимание! Вирус с цени на тока атакува мейлите ни

Не отваряйте прикачените файлове, съветват IT специалисти
4 май 2017 07:48,
6
Внимание! Вирус с цени на тока атакува мейлите ни
Снимка: Reuters, архив

Нов вирус с цени за електрическа енергия атакува електронните пощи, алармираха специалисти по кибер сигурност и пострадали.

Засегнатите потребители получават писмо от името на "Търговски операции" ЕНЕРГЕО ЕООД, като темата е "относно цени ел-енергия", алармира "Монитор".

Специалистите по IT сигурност съветват в никакъв случай да не отваряте и разархивирате прикачения файл, защото в него е скрит компютърният вирус.

Заразеното писмо се изпраща от японски сървър. Идентична атака е имало и през 2016 г., но тогава писмото е идвало от холандски домейн.

Миналата година по същия метод на няколко пъти бе изпращан и вирус от името на Националната агенция за приходите (НАП). И тогава фалшивото съобщение идваше от различен на официалния домейн и приканваше потребителите да отворят .rar файл, в който всъщност се намираше вирусът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всъщност нормалното е да отворят псимото - сега падна монопола за доставка на ток и може да си намериш друг доставчик, ако той предлага по-ниски цени. Нормалното е такива доставчици да се рекламират по всякакви начини, вкл. и като изпращат електронни писма.
5
3
 
6
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Така ли ,значи напразно обесих инкасатора.
4
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И кой луд ще отвори имейл, в който се говори за цени на тока?
3
10
 
5
 
! Отговори
андриод преди 6 години
До вирусологПо добрия вариант..от червената бояджийка Нинова.
2
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вирус е разбира се. Нарича се дскомпаразит. Отворете сайта на фирмата и ще разберете за какво става въпрос. Геотех незнам какво си. Строят (крадат) от метрото,от пътища,мини,машини, хотели, енергия и какво ли не. Някой червен другар му уредили далавера и колибарът се прави на бизнесмен.
1
11
 
17
 
! Отговори
вирусолог преди 6 години
Вирус е.......нарича се Борисов!