Отровите за кучета – равносилни на оръжия. А децата ни?

Поли Генова смята, че трябва да има повече контрол
5 май 2017 12:07,
181
Отровите за кучета – равносилни на оръжия. А децата ни?
Снимка: Facebook

Поли Генова призова за повече контрол и отговорност от страна на институциите след като кучето ѝ стана жертва на натравяне след разходка в Южния парк в столицата.

Още по темата

Повръщане и гадене са били симптомите, които нейното куче Лана е проявило след разходката в парка. То веднага е било заведено при ветеринарен лекар, който след изследванията установил, че в кръвта на животното има фосфорни съединения от отровни препарати, използвани за защита на растенията.

Те могат да бъдат опасни не само за домашните любимци, но също за хората и техните деца. Трябва да се спре безразборната продажба на подобни препарати, тъй като те могат да бъдат закупени от всеки. А това е равносилно на закупуването на оръжие, коментира още Поли Генова пред камерата на Bulgaria ON AIR

Преди два месеца стопани на кучета в столичния квартал "Младост" също проплакаха след като се разделиха с домашните си любимци.

Подобни случаи имаше и в Борисовата градина, както и в други български градове. Стана ясно и, че отровите са опасни за хората, но до този момент няма арестувани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
23
 
! Отговори
Няма зоополиция! преди 6 години
Колко е тъжно, всъщност проблемът се корени във факта, че някой не си е свършил работата:1. Не може да има бездомни кучета!2. Всяко куче задължителна регистрация в общината и тест за агресивност от професионалисти, към хора и др. животни.3. Агресивните кучета се приспиват.4.Жестоки глоби 300 - 500 лв. за кучкари непочистващи след кучето си. (и аз имам куче, но чистя след него и ми се повръща от фекалии по улиците)Няма контрол, няма зоополиция - срещу това трябва да протестираме!
83
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблемът ще съществува, докато не изчезнат бездомните кучета. А това е въпрос на държавна политика. Останалото е приказки хвърлени на вятъра. 05418
82
7
 
9
 
! Отговори
Го4о преди 6 години
Обърнете внимание първо на храните с които ТРОВИТЕ ДЕЦАТА НИ, а след това - кучетата!
81
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато детето ви се върне нахапано, кървящо и ревящо обезумало от страх.Искам да го попитате, добре ли е кученцето. Да не си го ударил нещо докато ти е ръфало месото!И защо си е държало ръчичките пред врата!? То точно там най-сладко се е опитвало да ге заръфа милото кученце.Аман от хора дето не обичате животните бе!
80
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комбинацията "кучелюбци-човекомразци" може да използва само човек, който силно мрази света около себе си.
79
25
 
16
 
! Отговори
До 105 незапознатия преди 6 години
99% от хората обичащи кучетата, обичат и хората.99% от хората мразещи кучетата, мразят и хората.Факт!
78
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Темата е важна и то много - пълната безнаказаност при извършване на престъпление, каквото е това тровене.
77
8
 
7
 
! Отговори
запознат преди 6 години
Ами опасни са тез отрови ако някой вземе от земята нещо за ядене. Това е. Като има едни кучелюбци-човекомразци, които защитатават бездомните *** като да са им деца, а общините не вземат адекватни мерки докато не пропищи някой ухапан, стреснат, заразен с гадост или хванал ***- така ще е.Гледал съм куче и то в къщи, където живея аз. Няма нужда да ми казвате, че имам нещо против кучетата.
76
3
 
3
 
! Отговори
До 103 преди 6 години
Казваш, че не е правилно нито да се разхвърлят отрови, нито да си разхождаш кучето СПАЗВАЙКИ ПРАВИЛАТА, както е в случая. Това да не се спазват никакви правила е едно голямо изключение и там случая е съвсем друг.
75
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доказано е, че отглеждането на домашни животни и най-вече на кучета, се отразява изключително добре на здравето на семейството, което ги гледа. Премахва стреса, подобрява физическото състояние и най-важното - прави хората по-добри към света около тях. Ето и тук някакви озлобени хорица се радват, че някой техен озлобен събрат трови кучетата на хората и това ги прави щастливи!!! Такива хора трябва да се лекуват, но всеки знае, че такъв болен никога не признава, че е болен.
74
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Децата ли?! Че тя отровата може да е там заради тях, гадните кретенчета.
73
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За озлобените животни са виновни собствениците.. ама ние родителите какво да направим?Полицията бачка със собствениците или ги прикрива щото са кварталните дилърчета.Еми няма да оставя пна метри от детето ми кучета да ръзкъсват други докато дрогирани батки им се смеят. Сърди се на полицията, че не си върши работата. Обичам кучета и гледам. Включително взети от улицата.
72
3
 
12
 
! Отговори
бг преди 6 години
Зъбите на кучетата също са оръжие .Много хора бяха наранени и убити от тези оръжия.Не следва ли и те да са под контрол?
71
2
 
1
 
! Отговори
пак минувач преди 6 години
До Анонименами не го оправдавам ,ама го разбирам...това са хора които са разбралиуче друго не може да се постигне на тая територия
70
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така ще е. След 1989-та подрипвахте и ревяхте по площадите, за да имате банани и да може да тровите кучето на съседа. Е, успяхте - постигнахте мечтата на живота си. Имате банани и тровите. Браво!
69
5
 
9
 
! Отговори
Част от ултра агре- преди 6 години
-сивните кучкари наистина стигат до крайности, концентрирайки върху домашните си любимци чувства, каквито човек със здрав разум и нормален интелект обикновено насочва към член от семейството или близки. Психоанализата ги обяснява тези работи - проекция,изместване и т.н. Но в един момент трябва да се запитаме, дали много от тези емоционално объркани индивиди всъщност не злоупотребяват по-така с правата на животните. В интернет тук-там има хиляди клипове, от които косата може да ти щръкне
68
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Що за човек трябва да си, за да оправдаваш престъпление от то доста гнусно, като това тровене на кучета на обществени места?!"Аз го оправдавам, НО за определени кучета!Овчарките и питбули които се пускат да разкъсват улични животни до смърт пред очите на децата - РЕАЛНИ СЛУЧАИ!Е при такъв случаи жена ми да разхожда невръстното дете ли?! Целият път в кървища и ония умират от кеф и смях къв звяр имат и как таковало мамата на уличното куче... дето не е яло от една седмица.А ПОЛИЦИЯ НЯМА!
67
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато Кучелюба мисли, че кученцето му е по-важно от всичко, хората ще им показват, че не е така. Ще има хлебче с антифриз, розов, ампулки в кремвирши или саламче с бял прах. Каквото повикало, такова се обадило.
66
1
 
8
 
! Отговори
До 90 преди 6 години
Преди 20 години имах женска немска овчарка и беше изключително добродушно куче. Разни деца я мачкаха, както и мъжката немска овчарка на един съсед, но и двете стояха толкова мирно, че чак им се чудех как издържат на тормоза. Така е, че не обобщавай по порода, а по възпитание на кучето. Може и пинчер да озлобиш или котка.
65
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"А аз ходя в Швейцария. На автомата за билети в гардския транспорт продават билет за възрастен, за дете и за куче."И аз съм бил в Швейцария. Ама там има ли напомпани стероидни батки, които развеждат питбули целите в белези от бой с кучета... дето ги бият собствениците им да са по-яростни?Там ако такива типажи пуснат боините си животни да разкъсат дрег домашен любимец пред очите на деца... знаеш ли какво ще им се случи?Швейцарските служби там са брутално ефективни! Тука си затварят очите!