Отровите за кучета – равносилни на оръжия. А децата ни?

Поли Генова смята, че трябва да има повече контрол
5 май 2017 12:07,
181
Отровите за кучета – равносилни на оръжия. А децата ни?
Снимка: Facebook

Поли Генова призова за повече контрол и отговорност от страна на институциите след като кучето ѝ стана жертва на натравяне след разходка в Южния парк в столицата.

Още по темата

Повръщане и гадене са били симптомите, които нейното куче Лана е проявило след разходката в парка. То веднага е било заведено при ветеринарен лекар, който след изследванията установил, че в кръвта на животното има фосфорни съединения от отровни препарати, използвани за защита на растенията.

Те могат да бъдат опасни не само за домашните любимци, но също за хората и техните деца. Трябва да се спре безразборната продажба на подобни препарати, тъй като те могат да бъдат закупени от всеки. А това е равносилно на закупуването на оръжие, коментира още Поли Генова пред камерата на Bulgaria ON AIR

Преди два месеца стопани на кучета в столичния квартал "Младост" също проплакаха след като се разделиха с домашните си любимци.

Подобни случаи имаше и в Борисовата градина, както и в други български градове. Стана ясно и, че отровите са опасни за хората, но до този момент няма арестувани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що за човек трябва да си, за да оправдаваш престъпление от то доста гнусно, като това тровене на кучета на обществени места?!
63
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледам кучета и чакам дете.Като говорим за проблемни кучета не става дума за сладкото пинчерче или добродушно лабрадорче.Родителите ги е страх от напомпаните стероидни питбули и овчарки, дето ги бият всеки ден да са разярени за бои с кучета. И дето ги насъскват да разкъсват улични котки и кучета точно около детските площадки пред очите на децата.Е какво да правим с тях? Собствениците им знаете какви животни са предполагам. Полицията им е през оная работа също както и службите за контрол!
62
4
 
2
 
! Отговори
Докторе преди 6 години
Толкова е неумно това, което каза, че дано не си лекуващ. Но не е лошо поне да научиш детето ти да си мие ръцете и да не си ближе пръстите
61
3
 
6
 
! Отговори
Иван преди 6 години
До Анонимен 79А аз ходя в Швейцария. На автомата за билети в гардския транспорт продават билет за възрастен, за дете и за куче. Хората се возят с домашните си любимци в автобуса, без да са с намордник. В парка кучетата тичат и да - стопаните им чистят след тях.
60
4
 
9
 
! Отговори
До 78 преди 6 години
Това в кое село не си видял?Аз в София през последните повече от 10 години не съм видял човек с куче, който да не почиства след кучето си. Това, което го има по земята е от бездомните кучета, а не от домашните кучета. И разбира се само изрoд може да трови чужди кучета или да се отнася положително към тровенето.
59
4
 
6
 
! Отговори
доктор преди 6 години
някой от вас виждал ли е кучешка тения?аз да, бях студент и я видях на един труп и никога няма да забравя,прави в човешките органи едни кисти пълни със зародиши...най-често бял и черен дроб и това ми е постоянно в мислите докато си разхождам детето.ужас...
58
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Край А ти кога дойде в София,че да имаш претенции???? На село явно се тровите за кеф! Всеки дошъл от село,гледа да скъса с животните,че може и да го познаят от къде е.Само да ви обясня,че ви познаваме най-вече по манталитета и говора.
57
6
 
10
 
! Отговори
Психодиспансер преди 6 години
Прочетох 10 коментара. Кучето е приятел на човека от повече време отколкото жената. Кучето е едно прекрасно същество дори, когато изгризе новите ти обувки. Хората са проблема, не кучетата. Учете децата си да мразят кучетата, хората, котките и утре ще пожънете плода на това. Ще умрете захвърлени сами в някой хоспис или мазе с мухъл, защото не може да сееш омраза, а да береш обич.
56
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато Картофената принцеса не си гледа работата, хората намират отрови и решават въпроса. А наглвтите с кучета добре знаят, там където играят децата кучетата нямат място! Деца и кучета, къде го има? Ходя в Ню Йорк. Куче без каишка и намордник няма. А свободно да играе, забрави! Глобата ако влезеш с кучето в спортен комплекс е до 1000 USD! Влез и му мисли! У нас заради психари и комплексари, децата да боледуват а песовете да се кефят?? Нали има инспектори, къде са, какво инспектират?
55
2
 
8
 
! Отговори
минувач преди 6 години
на 50 години съм и още не съм виждал кучкар да си чисти след любимеца...
54
3
 
4
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Наистина е въпрос на контрол! Да, има стопани, които не чистят след кучетата си и те трябва да бъдат глобявани и то строго! Но да хвърляш отрова по паркове и градинки, оправдавайки се, че кучетата цапат или лаят е безразсъдно и отвратително! Дори да не обичаш животните, трябва да мислиш за децата! Те са трудно контролируеми, слагат всичко което намерят в устата си, а въздействието на отровата върху техните тела е същото като при кучетата! Като не обичате кучетата мислете поне за децата!
53
5
 
16
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Ако кучкарите спазваха законите,то нямаше да има и отравяния!Същото се отнася и до общините!Куче се разхожда задължително с повод,а едрите породи с намордник.При бездомните кучета има малко дефект в закона-сега ги пускат отново след улавянето,обезпаразитяването и кастрирането,а трябва да е:улавяне,обезпаразитяване,две-три седмици в кучкарника,ако се осинови кастриране,ако не-приспиване.Защо в белите държави няма кучета по улиците?Какво мислите че ги правят ако не се осиновят?
52
6
 
16
 
! Отговори
Край преди 6 години
Права си Поли - контрол трябва. Фандъкова ми дължи да глобява всеки дето си е пуснал кучето без каишка, всеки дето не чисти след него и всеки дето кучето му лае когато хората почиват. Отделно ми дължи да няма нито едно бездомно куче по улиците. Нито колибки от *** и чинии с прокиснала манджа в тях оставени от "състрадателни" кучефили. И когато кучефилите станете свестни граждани и не пречите на никой-никой няма да ви трови хайванчетата.
51
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обичам животните но не и кучкарите. Защо ли, защото излезе от дома и започваш да ходиш шахматно, защото любимците са цвъкали по тротоара и никой не събира. В парковете някои събират но по-голямата част не. В съседния вход има една *** с ротвайлер. Кашпата пред входа мирише на урина ужасно и до нея тлъста торта. Никога не го прибира! Между 1.5 и 2 тона кучешки красоти съхнат в София и това се диша! Да не говорим за тенията, на първо място сме! Отвратителна болест! Ето защо хората тровят.
50
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Просто трябва да изчезнат всички човекопобни, зли, гадни, лоши изверги, КАТО ТЕБ! :)
49
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 71Нали! Едно българко куче разполага с много повече интелект отколкото 90% от българските граждани! Кучетата за това ги хапят! Миришат на пържичност от близко и далече!
48
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 70Възможно е! Пропее ли Лиленцето Иванова почвам да получавам киселини и хълцам на поразия!
47
3
 
9
 
! Отговори
asd преди 6 години
От 15 години го слушам това за хората и децата, а досега никой не се е натровил. Явно яденето от земята не е толкова разпространено, колкото искат да мислим.
46
23
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Забелязал съм ,че всички хора отглеждащи в Дома си кучета са по-добри и по-човечни, а децата им са много по-добре възпитани. Само погледнете каки са хората, които мразят кучетата - всичките имат някакъв психологичен проблем, който избива в омраза към тези, които не могат да се противопоставят - кучетата.
45
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има един сигурен начин за решаване на проблема с хвърлящите отрова. Ако се избият всички кучета ще отпадне необходимостта от разхвърляне на отрова и проблема ще изчезне.