Отровите за кучета – равносилни на оръжия. А децата ни?

Поли Генова смята, че трябва да има повече контрол
5 май 2017 12:07,
181
Отровите за кучета – равносилни на оръжия. А децата ни?
Снимка: Facebook

Поли Генова призова за повече контрол и отговорност от страна на институциите след като кучето ѝ стана жертва на натравяне след разходка в Южния парк в столицата.

Още по темата

Повръщане и гадене са били симптомите, които нейното куче Лана е проявило след разходката в парка. То веднага е било заведено при ветеринарен лекар, който след изследванията установил, че в кръвта на животното има фосфорни съединения от отровни препарати, използвани за защита на растенията.

Те могат да бъдат опасни не само за домашните любимци, но също за хората и техните деца. Трябва да се спре безразборната продажба на подобни препарати, тъй като те могат да бъдат закупени от всеки. А това е равносилно на закупуването на оръжие, коментира още Поли Генова пред камерата на Bulgaria ON AIR

Преди два месеца стопани на кучета в столичния квартал "Младост" също проплакаха след като се разделиха с домашните си любимци.

Подобни случаи имаше и в Борисовата градина, както и в други български градове. Стана ясно и, че отровите са опасни за хората, но до този момент няма арестувани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А стига с тия кучета, бе! Като че от броя и здравословното им състояние зависи бъдещето на държавата, та чак толкова грижи и вопли!!!
23
4
 
13
 
! Отговори
меркуцио преди 6 години
тази зима имаше много сняг и никои не чистеше градинките и детските полощадки. хората направили едни пътечки по които разкарават и кучетата като извеждам внучето ставам разноглед да не би да настъпи някое кучешко лаино................кучетата се развеждат основно по детските площадки,вечер и в пясъка ...през деня децата се заравят там....................
22
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
на снимкатаКва порода е тоя озъбен пес? Че и фрак с папионка носи . За убийство на хора няма наказание та за животните седнали да се оплакват.САМО ТОВА НИ ОСТАНА ДА РЕШИМ ЕДВА ЛИ НЕ !
21
7
 
12
 
! Отговори
АХЕ преди 6 години
Абе не се занимавайте с глупости при толкова насилие сред и при децата ни. Ай да ти се не види и кръвосмешеното жиутно дето не се знае и кво му е:(
20
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
трябва повече контрол, да. Да си контролират кучетата къде ходят и какво ядат
19
4
 
8
 
! Отговори
Фюри преди 6 години
За пръв път виждам пинчер с папионка ! Но му отива...
18
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те и възглавниците са смъртоносни оръжия в правилните ръце. Колко хора са били задушени с тях. Да бъдат забранени, защото всеки може да си купи. Или поне строг контрол.
17
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фосфорът е съставна част от изкуствените торове. Както азотът и калият. Това не са отрови, а компоненти от разтворите за кърлежи. Заедно с препаратите за кърлежи просто се пръска и тор за по-свежи тревни площи. Ако детето ви пасе трева или дъвче пръст - проблемът е в неговата глава и тези на родителите му. И да напомня, че четириногата ви торба с бълхи трябва по закон да носи намордник. Ако беше с намордник, нямаше да се нагълта с пръст, треволяци и т.н. - нямаше да се отрови.
16
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Елате в Парк Гео Милев! Има табели и изрични места, където трябва да се разхождат кучета свободно. Никой не го спазва кучетата се гонят като вълци рано сутрин, както и следобед! Никакъв контрол, ама никакъв! Като кажеш на някой да си вържи кучето, той ти съска кротко било, какво съм искал! Ами искам да спазваш къде има забрана за разхождане на кучета, да има някъде, където детето ти да играе спокойно! Това искам!
15
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 15А точно до тази градинка има алея - покрай Канала на Евлоги Георгиев, където пък изрично е разрешено за псе.та...., обаче кучкарите искат да седнат в градинката на пейките и да пушат до децата, докато пс.етата им се.рат, душат, плашат и пи.кат върху зелените площи.Антифриз му е майката.
14
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доста грозно това куче. Обаче пък папионката му е хубава.
13
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кучкарите са едни от най-нетолерантните хора, които познавам. За тях кучето/ката е по-важна от децата на хората. колкото пъти съм направил забележка, че местната градинка (Банската на Лозенец) е ИЗРИЧНО забранена за ***, толкова пъти ме гледат накриво, че и се дървят. Скоро и там ще има трупове на ***.
12
6
 
15
 
! Отговори
до 3 преди 6 години
Поли няма как да има деца тъй като е на другия бряг. Надявам се схващаш.
11
13
 
9
 
! Отговори
factotum преди 6 години
Не се и учудвам, станахме скотове, които се избиват един друг, децата прикриват убийци в училище, убиват се. Е достигаме атлантическите ценности! И после пак повтаряйте ,как е нормално да се хвърля отрова по детските площадки! А тези които хвърлят отрова за да убиват , от животни могат да минат и на хора, като им стане скучно!
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"хората и техните деца"Браво, Борянче!!!
9
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Яжте уранова вода, асвалт и ГМО и фосфор полезни са за панкреаса и жлъчката.
8
9
 
15
 
! Отговори
vlady преди 6 години
Трябва да се ползват бавно действащи отрови като аманитин, ореланин, паракват, циклохексимид и т.н., които нарушават обменните процеси и така увреждат органите и причиняват бавна и мъчителна смърт при това няколко часа до няколко дни няма симптоми.
7
3
 
20
 
! Отговори
Сократис преди 6 години
Сравнението е тенденциозно!Всеки родител трябва да учи децата си да не взимат и да не поставят в устата си нищо от земята!Ако се спазва и контролира, няма нито да се натровят, нито да хванат ***!Виждал съм деца как ядат пясък пред погледа на пушещите си майки и дори съм правил забележки, но отговора е-"Нищо,господине, ще им стане по-здрав стомахът", но ако детето им получи стовашно разстройство в детската градина, веднага се викат услужливите репортерки и започват манипулациите...
6
23
 
5
 
! Отговори
Боклук преди 6 години
До СЪВЕТАз пък се надявам твоите научени деца да хапнат от земята... Много ми се иска да ти видя глупавата муцунка след това... И без това такива като теб не трябва да се размножават...
5
5
 
5
 
! Отговори
до 1 преди 6 години
А ти като малък колко пъти си изми ръцете след игра на вън? Все едно незнаеш какво се има предвид.