Патриотично от Каракачанов: Казармата – как, кога, защо?

МО ще проучва и планира условията за връщане на наборната служба
5 май 2017 10:45,
390

Военното ни мистерство, под ръководството на Красимир Каракачанов, ще предприеме реформа, която ще включва и връщане на наборната военна служба, обяви пред Bulgaria ON AIR доц. Милен Михов от Обединените патриоти.

Въпросът за връщането на наборната военна служба, който беше поставен преди близо година, срещна тогава отпора на БСП, а от ГЕРБ се въздържаха с аргумента, че пари за връщане на казармата няма.

Още по темата

Днес обаче, като министър на отбраната, Красимир Каракачанов отново поставя въпроса на дневен ред: "Господин Каракачанов заявява, че от позицията на министър на отбраната ще работи активно за проучването, за планирането и за отговора на въпроса как, кога и при какви условия можем да възстановим наборната военна служба", обяви Михов.

По думите му при разглеждане на това предложение е необходима обща консенсусна позиция.

"Със сърцето си съм категорично за връщането на наботната служба в България. С разума обаче имам доста колебания, коментира пред националната телевизия бившият депутат Росен Петров.

"Армията в България винаги е била културен институт, казармата винаги е възпитавала патриотизъм. Но не мисля, че държавата е в състояние да си позволи наборна служба, тъй като е свързано с доста средства", допълни още Петров.

Той коментира, че по-разумно би било да се въведе военно обучение на доброволен принцип за период от няколко месеца, за да може по демократичен път да бъде даден избор на обществото.

Журналистът Владислав Пунчев подчерта, че младите хора несъмнено се нуждаят от елементарна военна подготовка. По думите му при изменена среда за сигурност познанията за действия и аварии биха намалили броя на потенциалните жертви, а това определено е в интерес на националната сигурност на България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


390
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
312
1
 
7
 
! Отговори
Фронто преди 6 години
Нещо за парите необходими на Българската войска:Откъде? Непосредствено след Освобождението Възродена България намира пари за да изпраща своите синове в най- добрите академии на Европа; намира пари за най- доброто оръжие. Резултатите? " Прусаците на Балканите", а ген. Вазов разполага оръдията под Одрин с точност до ... метър!!Сега по- бедни ли сме?
311
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия патриоти ще затрият Бат Бойко.Явно това е последния му управление.
310
3
 
24
 
! Отговори
Абе, тулуп, преди 6 години
що реши, че децата ни ще охраняват мутро-милиционерската територия, която сте си наредили като индианско племе от предколумбова америка? Я си събирайте набор между мутрите и милиционерите и си я охранявайте, ако можете! Аз лично ще преведа децата зад граница, ако решите да върнете наборната служба! Да пазят търбуха на еднокнижен вожд и някакви псевдопатриоти, които лапат без почивка! Аре у лево!
309
15
 
11
 
! Отговори
до 335 преди 6 години
Какво ще научат ли? Ще имат практически знания как се ползва и как се грижи за оръжие. Ще знаят по- добре как да оцелеят, било то и зимата в гората. Ти знаеш ли как ще оцелееш зимата на -20 ако ти се наложи? Отделно, някои лоши черти на харакера ще бъдат изкоренени.
308
4
 
15
 
! Отговори
Редник преди 6 години
Някой да знае, това дебело кюфте, Каракачанов дали е служил? Или като доносник на ДС е минал метър?
307
7
 
20
 
! Отговори
222 преди 6 години
Стига с това фатмашко мислене!Какво ще научат в казармата,което ще е полезно за живита им?Нищо,освен простотии и загубено ценно време!
306
0
 
3
 
! Отговори
Питам преди 6 години
До До Агджата 332 То добре ман...те да работят , ама какво? Дай идея.Освем да крадат ,друго не могат.
305
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До э23От гледна точка на някое интелигентно момче, току що завършило езикова гимназия и възпитано от родители-висшисти, казармата може и да е изглеждала така, както ти пишеш. Особено пък някои поделения, чиито шегаджийски имена бяха станали пословични.Но за неграмотните момчетии, изхранени с пари на данъкоплатците, казармата наистина е важна културно-просветна и образователна институция.
304
4
 
6
 
! Отговори
До Агджата преди 6 години
По-напред някой е написал какво да се направи по тази въпрос - спират се помощите на *** в трудоспособна възраст. Онези от тях, които имат деца, вместо да чакат детските надбавки, за да си купят ракия, да бъдат принуждавани да работят, за да си хранят потомството.Тогава да видиш какви пари ще останат, най-съвременни казарми и въоръжаване ще можем да си позволим, а също и по-високи заплати за онези, които искат да останат на платена военна служба.Начини има, управленска воля няма.
303
13
 
3
 
! Отговори
Ром преди 6 години
Браво за гениалната идея на Каракачанов! Наистина трябва да се вьрне казармата!Аз сьм служил цяла година в строителни войски и за мен е гордост и чест че сьм служил за моятата Майка Бьлгария! Дай боже повече такива депутати!
302
5
 
9
 
! Отговори
ponti преди 6 години
Ако върнат и строителни воиски и мобилизират малцинствата в тях, ще се намерят и пари за другите видове воиски и престъпността ще намалее и *** ще излизат със занаят, готови за понататъчна интеграция - опита го е доказал.
301
6
 
8
 
! Отговори
Jej Jej Oko4a преди 6 години
Kazarmata e nuzna da spre izpederastqvaneto na haivanite
300
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
К'ва армия бре, за свястна армия трябват минимум 40млрд., от къде !?Да връчиш по един ръждясал калашник на метросексуалното гаменче и да му осигуриш кюфтенца със сос( върховната гадост ), не значи нищо.Да си натискаме парцалите в НАТО и да се надяваме, че, ще възпират Ердоган, до там се докарахме.
299
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каракачанов да ходи да яде л**на. По-голяма про*тотия не успя да измисли.
298
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много лесно с трудоваците. Тия които биха журналистите, например, прявят им бързо производство, три месеца да бачкат тежък физически труд и готово. Ще изразходват енергията която имат. А такива напомпани със стероиди добитъци колкото щеш. Само системата за трудова повинност да е по гъвкава. Това за редовна армия трябва да е вече платено. Не може да правиш убиец от човек който не ще. А такива които искат са много, но не работят за малко. Сега има едни ****ераси на които дават по 1200лв. незаслужен
297
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво щяло да стане при война... Не ви знам аз съм се клел в народна република българия а такава няма :) оправяйте се младите
296
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 317Защото армията ни беше по образец на русия. Какво искаш освен безмозъчни алкохолици
295
5
 
8
 
! Отговори
иван преди 6 години
За военната не знам от къде ще дойдат пари , но задължително да се върнат трудоваците !
294
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каракачанов, вЪрни и лагерите!
293
2
 
11
 
! Отговори
Спас преди 6 години
Да я въведат, но там да бъдат и техните синове! Както са били синовете на Аспарух, Тервел................ Сталин!!! Били и умирали за РОДИНАТА СИ!!!