Патриотично от Каракачанов: Казармата – как, кога, защо?

МО ще проучва и планира условията за връщане на наборната служба
5 май 2017 10:45,
390

Военното ни мистерство, под ръководството на Красимир Каракачанов, ще предприеме реформа, която ще включва и връщане на наборната военна служба, обяви пред Bulgaria ON AIR доц. Милен Михов от Обединените патриоти.

Въпросът за връщането на наборната военна служба, който беше поставен преди близо година, срещна тогава отпора на БСП, а от ГЕРБ се въздържаха с аргумента, че пари за връщане на казармата няма.

Още по темата

Днес обаче, като министър на отбраната, Красимир Каракачанов отново поставя въпроса на дневен ред: "Господин Каракачанов заявява, че от позицията на министър на отбраната ще работи активно за проучването, за планирането и за отговора на въпроса как, кога и при какви условия можем да възстановим наборната военна служба", обяви Михов.

По думите му при разглеждане на това предложение е необходима обща консенсусна позиция.

"Със сърцето си съм категорично за връщането на наботната служба в България. С разума обаче имам доста колебания, коментира пред националната телевизия бившият депутат Росен Петров.

"Армията в България винаги е била културен институт, казармата винаги е възпитавала патриотизъм. Но не мисля, че държавата е в състояние да си позволи наборна служба, тъй като е свързано с доста средства", допълни още Петров.

Той коментира, че по-разумно би било да се въведе военно обучение на доброволен принцип за период от няколко месеца, за да може по демократичен път да бъде даден избор на обществото.

Журналистът Владислав Пунчев подчерта, че младите хора несъмнено се нуждаят от елементарна военна подготовка. По думите му при изменена среда за сигурност познанията за действия и аварии биха намалили броя на потенциалните жертви, а това определено е в интерес на националната сигурност на България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


390
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
292
3
 
3
 
! Отговори
3x7x24 преди 6 години
kade...ikolko...efendi shkembe ministar...;)
291
6
 
19
 
! Отговори
Агджата преди 6 години
Каква казарма бре, смешници? Пари имате ли за казарма бре? Или ще си носят храна от вкъщи войниците, буркани.
290
5
 
14
 
! Отговори
э23 преди 6 години
"Армията била културен институт"!? :))))) То затова в казармата огромната част от старшините и офицерите приличаха като герои от *** културни вицове.:))
289
3
 
20
 
! Отговори
до 308 преди 6 години
Това, на което се научих в казармата за 2 години и три месеца, беше как да се "скатавам", да обикалям като улав около някакви погреби през ден и че е по важно да имаш бяла якичка, отколкото да се къпеш.Простотиите между стари и новобранци въобще не ги коментирам.
288
3
 
6
 
! Отговори
Фронто преди 6 години
По някаква случайност в момента препрочитам Ремарк. ПСВ - учениците от последния клас(18 г.) в с и ч к и, без нито едно изключение,заедно с класния се записват доброволци! Те в казарма не са влизали, но в окопа искам да бъда с такива момчета , а не с онези нссила'облечени' и насила(!?!) патриоти правени. Знам с какво ще ми опонирате, но еярвам сте разбрали какво изначлно имам предвид.
287
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Болен мозък. От тук си вадим изводи че избираме не когото трябва. Иначе идеята си я бива , доста пари ще отидат в джобовете на ?
286
3
 
4
 
! Отговори
Петърчо преди 6 години
Това да виждаш как явно хора които са били в казармата искат тя да се върне е като онзи вицНа политзанятие в бившия СССР лекторът патетично заявява:- Другари, през последните 30 години градихме социализма. В следващите 30 години ще изградим за нашите деца комунизма!Глас от залата:- Браво! Така им се пада на тези хулигани!
285
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Keine kazarmen!
284
6
 
3
 
! Отговори
Гларус преди 6 години
Военните са много ''умни'' плейбоите им праскат жените, докато те крещят на новобранци.....
283
2
 
9
 
! Отговори
Фронто преди 6 години
Три въпроса( а са поне 30!):На каква възраст ще бъдат призованите? Възрастта е важна с оглед житейския опит и отговорността която носят при съвременните високосмъртоностни оръжия;С какво образование ще бъдат призованите? Днес системите са високотехнологочни и още на ' първо четене' трябва високо о- ние.На какъв конкурс щебъдат подлагани призованите? В различните родове воиски трябват специфични умения. За това пишат пруските военни анализатори още през 19 век. Чети К- ов! Излиза- проф.армия!
282
7
 
8
 
! Отговори
до Младеж преди 6 години
Аз съм роден в годините когато вече казармата не е била задължителна. Но казармата си е била голяма простотия.--------Според вас да си обучен да защитиш Отечеството си от външен агресор е "голяма простотия"!Съжелявам но в домашни условия баща ви няма как да ви убучи в танкист, артилерист, мотострелковак, в моряк...Как се водят воени действия в градски условия или пресечена местност.Методите на воената служба, която предлагате се прилага в Израел.Но, пък там службата е Три годишна!
281
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разбирам, че не им е приятно на момчетата да чуят новина за казармата. Като всяко нещо тя има своите плюсове и минуси. Основното предимство обаче е, че казармата научава да се преглътне егоизма. Там не си сам, не се правиш на интересен, научаваш се да мислиш за други хора, защото твоя издънка дъни и тях. Освен това, много полезно ще бъде за някои млади и наперени гологлавци да се научат да зачитат чуждно мнение и да изпълняват заповеди. Така ще станат по-отговорни и ще си преглътнат нарцисизма.
280
3
 
16
 
! Отговори
дисидента преди 6 години
в държава, в която всичко е частно, т.е. държавата е частна, да искаш да налагаш "задължителна" казарма, която имаше своето място, когато държавата беше "народна" - е престъпение срещу личността и нагло издевателство срещу хората : "всичко е наше и ви доим по капиталистически, но вие ще ни пазите - по социалистически" !ама верно ли има някой, който си мисли, че тове ще стане ?! то и гласуването беше "задължително", ама 50% извадиха средният пръст!
279
15
 
8
 
! Отговори
Башка Луд преди 6 години
Чета коментарите и се чудя, що за хора има! Що за ценности ги вълнуват! Не искат да пазят нечии частни интереси, не искат да плащаме ца наша си войска, това им било криво, онава не било тъй!Дядовците ви са си оставяли костите по бойните полета не в името на частните интереси на царя, при Дойран, не за червената идея, при Драва, а за България!Защо гласувате за тая цялата *** в парламента? Защо не сте по площадите?Аман от безидейни лигльовци!Утре, САЩ или Русия ще ни пазят границите?
278
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Верно е, казармата е едно отвратително място, от което остават само хубави спомени
277
3
 
5
 
! Отговори
Старец преди 6 години
До Младеж: Ще те изпраскат ако се правиш на тариката мадама и им подадеш дупе, точно това Ти държание те прави или мъж или *
276
3
 
11
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
Най-хубавото на казармата е че след години остават само хубавите спомени. Като цяло си е голям та*ак. Без пари нито платена, нито наборна казарма може да се прави. Освен PR Каракачанов друго не прави.
275
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първо трябва да преминат наборните комисии, които са няколко години. Да махнат наркоманите и азисовците. Ще останат малко.
274
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като гледам днешните женчовци, казармата не само трябва да се върни, ами трябва да е 3 години без право на отпуска
273
2
 
7
 
! Отговори
от 286 преди 6 години
Ами ти ако си служил в някое поделение с връзкари където всяка стая е имала баня може, но в Банско имаше една баня която се отключваше събота и неделя с бойлер стигащ за половин рота, в Плевен беше същото. Парадните униформи (в Банско) ги разрешаваха само събота и неделя и тогава ако успееш да се изпереш успееш.