Патриотично от Каракачанов: Казармата – как, кога, защо?

МО ще проучва и планира условията за връщане на наборната служба
5 май 2017 10:45,
390

Военното ни мистерство, под ръководството на Красимир Каракачанов, ще предприеме реформа, която ще включва и връщане на наборната военна служба, обяви пред Bulgaria ON AIR доц. Милен Михов от Обединените патриоти.

Въпросът за връщането на наборната военна служба, който беше поставен преди близо година, срещна тогава отпора на БСП, а от ГЕРБ се въздържаха с аргумента, че пари за връщане на казармата няма.

Още по темата

Днес обаче, като министър на отбраната, Красимир Каракачанов отново поставя въпроса на дневен ред: "Господин Каракачанов заявява, че от позицията на министър на отбраната ще работи активно за проучването, за планирането и за отговора на въпроса как, кога и при какви условия можем да възстановим наборната военна служба", обяви Михов.

По думите му при разглеждане на това предложение е необходима обща консенсусна позиция.

"Със сърцето си съм категорично за връщането на наботната служба в България. С разума обаче имам доста колебания, коментира пред националната телевизия бившият депутат Росен Петров.

"Армията в България винаги е била културен институт, казармата винаги е възпитавала патриотизъм. Но не мисля, че държавата е в състояние да си позволи наборна служба, тъй като е свързано с доста средства", допълни още Петров.

Той коментира, че по-разумно би било да се въведе военно обучение на доброволен принцип за период от няколко месеца, за да може по демократичен път да бъде даден избор на обществото.

Журналистът Владислав Пунчев подчерта, че младите хора несъмнено се нуждаят от елементарна военна подготовка. По думите му при изменена среда за сигурност познанията за действия и аварии биха намалили броя на потенциалните жертви, а това определено е в интерес на националната сигурност на България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


390
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
272
8
 
9
 
! Отговори
Младеж преди 6 години
Аз съм роден в годините когато вече казармата не е била задължителна. Но казармата си е била голяма простотия. Има един лаф влизат еднакво умни, излизат еднакво тъ.пи. И как по-точно се става мъж в казармата или по-точно как се излиза мъж, като може с други наклонности да излезеш, ако старшините те изпраскат. Според мен мъж се става най-вече от възпитанието на бащата в семейството. Пък ако искат да имаш военно обучение, да се ходи всеки ден по няколко часа, но после да си се прибираш в къщи.
271
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не съм ходил казарма, защото вече я бяха премахнали, но съм живял в чужбина. Работа по 12 часа на ден, ходене до бачкане пеш или с колело с километри във всякакви условия. Не само сам си готвиш, ами и сам се переш, търсиш / чистиш квартира, работа. Сам и пазаруваш и какво ли не още. Роднини и въобще всеки, който познаваш, е на хиляди километри. Ще ми е много интересно да ги видя "коравите мъжаги" колко точно би им харесало това :)
270
0
 
4
 
! Отговори
упс... преди 6 години
да се въведе военно обучение на доброволен принцип за период от няколко месеца...при изменена среда за сигурност познанията за действия и аварии биха намалили броя на потенциалните жертви...--------Като идея не е нещо ново, пък и несъмнено ще е от полза.Няма нужда да се открива "топлата вода", просто може да се използва чуждия опит - например този на Швейцария!
269
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 290хаха те майките им няма ги пуснат бе :)))
268
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Липсват ли ти първите 7 години и 3 да караш военна служба няма да станеш човек. На 19-20 г. всички навици вече са изградени и това са пълни глупости. Още повече че българската казарма вместо да ти вдига самочувствието ти го срива до 0. Мога да разправям идиотщини от казармата с часове, ама не се ли види не е същото.
267
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 286В момента ми говориш за новобранския център. Казах ти не говори за неща които само си чул някъде. НИкъде не се ходи на баня под строй след като бил разпределен, и не нямаш един чифт дрехи. Имаш две работни, зимна и лятна форма +парадна униформа. Това което говориш в момента са пълни глупости които просто си чул някъде както казах.
266
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някак не виждам сегашната младеж,ако се наложи как ще воюва. Опитвам да си ги представя на Дойранската позиция,на Каймакчалан, при Тутракан, при Булаир и нещо не се вързва, както по лица,така и до дух.Жалко!
265
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вище се хубаво господа патриоти :) хубаво се погледнете. За нищо не ставате. Само силни по коментарите. Казаха ви за една казарма и се попикахте. Жалка пастмина сте вие.
264
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Казармата е отживелица
263
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сериозно... Ако няма казарма, няма сам да се научиш, така ли? Ами значи от теб нищо не става.
262
1
 
7
 
! Отговори
до 276 преди 6 години
Ама и ти толкова си ходил в казарма. Къпането ставаше веднъж седмично под строй. Прането на дрехи....евентуално в неделя или ако те пуснат отпуск. Имаш един чифт дрехи които ги сваляш само вечер след 10 ч. Топлите месеци може и да изсъхнат за 4-5 часа, ама януари когато трябва да съхнат по 3 дни... се перяха само вкъщи.Така че.....да живей българската казарма.
261
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съгласен съм да ходя 2 години в казармата, ако няма скатавки. Ако обаче чуя че някой връзкар се е измъкнал, същото ще направя и аз
260
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 281Тоест ако ти забранят да си бръснеш краката ли хаха
259
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименВ Германия няма казарма от 2010. И специално за Германия когато са имали казарма е можело заповед да не се изпълни ако нарушава достойнството ти.
258
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами, то си личи - едни са моделирани да слушат команди от разни недоучили тикви и да си трайкат, другите сами си избират какво да правят.
257
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 275Такива като теб са ми много смешни. Чували сте вие за казармата само пиянски истори и както винаги доокрасени. Знам защото съм служил и съм ги чувал всякакви. Казармата не те учи да си оправяш леглото и да се къпеш мамин лигльо. Казармата те учи на дисциплина и да се справяш сам без мама да ти държи ръчичката. В казармата се вижда кой реално какъв е. Маминия лигльо се познава още първия ден.
256
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Времената са други! Младите се интересуват от други неща,не искат да ходят войници,макар че навремето беше чест да си отслужил.Сега са модерни чужбината, баровете,фейсбуци,селфита,смартфони и тн.Времето в което живее човек го изгражда и моделира.
255
0
 
2
 
! Отговори
... преди 6 години
Добре де аз ще ида ако върнат наборната служба отивам доброволно, няма да се боря срещу това, НО с какво ще се сръжаваме? То в България останаха 3 пушки, 1 АК-47, 2 джипки и 1 ТТ. Ако ни върнат наборната служба какво ще правим ? Ще подскачаме на място ли? Полицията в момента има право на 6 патрона на ГОДИНА за тренировка по стрелба. В армията е същото с текущата бройка, ако станем 300 000 какво правим? Замеряме се с камъни? Безсмислено!
254
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 273Японците махнаха казармата като клауза от предаването. Нямаха право да имат войска доста време. В същото време страни като Русия която много обичате още има казарма. Германия също има казарма с опция за мамините синчета да я отбият в обществена дейност. Други страни прогресивни в ЕС още имат казарма.
253
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ИстЕнският българин за нашият патриот е ясен - до 18 пълен двойкаджия, къпе се рядко, ако не и никога, извън родното си село не е ходил. Едва чете и пише. Но изведнъж - луч светлина! Взимат го казарма, учат го, че едни дрехи не се носят непрани по 2 месеца, че съществува и баня и че може и да си оправя леглото. Получава културен шок.След това цял живот се хвали как е научил неща, които всеки нормален човек знае и прави на 10 години. И как всички трябва да преминат през това.