Патриотично от Каракачанов: Казармата – как, кога, защо?

МО ще проучва и планира условията за връщане на наборната служба
5 май 2017 10:45,
390

Военното ни мистерство, под ръководството на Красимир Каракачанов, ще предприеме реформа, която ще включва и връщане на наборната военна служба, обяви пред Bulgaria ON AIR доц. Милен Михов от Обединените патриоти.

Въпросът за връщането на наборната военна служба, който беше поставен преди близо година, срещна тогава отпора на БСП, а от ГЕРБ се въздържаха с аргумента, че пари за връщане на казармата няма.

Още по темата

Днес обаче, като министър на отбраната, Красимир Каракачанов отново поставя въпроса на дневен ред: "Господин Каракачанов заявява, че от позицията на министър на отбраната ще работи активно за проучването, за планирането и за отговора на въпроса как, кога и при какви условия можем да възстановим наборната военна служба", обяви Михов.

По думите му при разглеждане на това предложение е необходима обща консенсусна позиция.

"Със сърцето си съм категорично за връщането на наботната служба в България. С разума обаче имам доста колебания, коментира пред националната телевизия бившият депутат Росен Петров.

"Армията в България винаги е била културен институт, казармата винаги е възпитавала патриотизъм. Но не мисля, че държавата е в състояние да си позволи наборна служба, тъй като е свързано с доста средства", допълни още Петров.

Той коментира, че по-разумно би било да се въведе военно обучение на доброволен принцип за период от няколко месеца, за да може по демократичен път да бъде даден избор на обществото.

Журналистът Владислав Пунчев подчерта, че младите хора несъмнено се нуждаят от елементарна военна подготовка. По думите му при изменена среда за сигурност познанията за действия и аварии биха намалили броя на потенциалните жертви, а това определено е в интерес на националната сигурност на България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


390
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
252
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-после лъсна истината за коментиращите ни които под всяка друга статия ще се бият в гърдите и ще се правят на патриоти и националисти обаче реално нямат *** за една казарма :)))))) колко жалък трябва да си :)
251
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз съм служил в БНА, но там ме възпитаваха да служа на световната революция, а не на татковината си. Говореха ни за световния империализъм и затова че трябва да защитаваме нашия по-справедлив стой от контрареволюцията
250
6
 
2
 
! Отговори
Майката на нацията преди 6 години
Ама не плачкайте така няма бе спокойно няма да боли няма оо оо оо няма. Да избършем суполките сега опааа
249
3
 
14
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
Do 248Ако беше ходил в казарма щеше да знаеш че тя е доста по-розова отколкото си я представяш от нечии истории. Служих в 3 поделения и в 2 от тях имаше обратни (не го и криеха). Oбратни влязоха, oбратни си се уволниха. И сега чакам да ми кажеш как казармата ще ги направи тези хора мъже ?Много ми е интересно и каква ти е представа за МЪЖ на теб. Какви навици трябва да има един човек за да се нарече МЪЖ ?
248
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки който е чел историята на Балканите през последните две столетия е наясно, че със сила нищо не може да се постигне.
247
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Патриот е- душа даваза наука, за свобода, но не свойта душа, брате,а душата на народа..."Гениалният Ботев
246
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като чета как се избиват в училищата, не ми се мисли какво ще стане в казармата, ако имат и оръжие. Ми то война не ни трябва, сами ще се ***...
245
0
 
11
 
! Отговори
До Василев преди 6 години
Прав си, съгласен 100%! Кой ще покаже какво е всъщност професионалния военен, физически подготвен, мотивиран, знаещ и можещ, за пример? Воеводата ходи като професор Вучков, гащите му виснали, шкембака отгоре, май не се и къпе често. Той ще е примера? Май и войник не е бил. И как ще вземе правилни решения като няма представа? Или ще викне онзи очилатко от Брюксел да му помага. И той не е помирисвал военна смазка за АК 47. Защо все неразбиращи дават акъл?
244
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахаха големите националисти :) големите патриоти :) под всяка друга статия веднага почвате да се биете в гърдите ама като стане дума за казарма и се попикавате всичките. Жалка гледка сте другари. Жалка и мизерна. Нищо не става от вас освен да се слюнчите под коментарите и мама да ви носи сокче с бисквитка и да ви пере чорапите.
243
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До дрън-дрънНикой няма никъде да се сражава ве що сте толкова прoсти?
242
2
 
10
 
! Отговори
дрън-дрън преди 6 години
Защо, моите синове да се сражават за крадливите ни политици ??!!Аз няма да позволя да проливат кръвта си за пишман кюфте патриоти !!!
241
3
 
4
 
! Отговори
ГЕНЕРАЛ ДОБРИ ДЖУРОВ преди 6 години
ЕДНО ВРЕМЕ 70-ТЕ ГОДИНИ, МНОГО СОФИЯНЦИ, ГОВОРЯ ЗА ОБИКНОВЕННИТЕ МОМЧЕТА, НЕ ВРЪЗКАРИТЕ, ГИ ПРАЩАХА В СЛИВЕН И АЙТОС..ТАМ СЕ СТАВАШЕ ИСТИНСКА МАШИНА. КОЯТО ИЗДЪРЖА НА ВСИЧКО.КОИТО Е СЛУЖИЛ В АЙТОСКАТА ТАНКОВА БРИГАДА, И В НОВО СЕЛО - ЗА МЕН Е ГОТОВ ЗА БОЙ.
240
0
 
8
 
! Отговори
Б от С. преди 6 години
Бас държа, че от тук нататък Каракачанов нищо няма да постигне, защото ще се наяде, накове и др. неща ще са му в главата. То...лесно да си бил опозиция..., но когато седнеш на министерското кресло.....,друга песен ще запееш.Дано само не се пръсне от собствената си лакомия-ежедневна за всеки БГ-политик....Тези неща с а писани от нашите класици....
239
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 255Аз живота ли си ще си живея или ще тичам след полата на мама???
238
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бил съм в казарма 26 месеца. Пълна простотия! Комплексирани офицери и крадливи старшини, пияници. У нас към войника се отнасяха като към добиче. Мачкаха всеки който беше по-различен, по-интелигентен, по-независим. Вместо тези качества да се стимулират. Гавреха се с висшистите, присмиваха се. И то безмизъчни старшини-селяци, нагли и безумно мързеливи. Кой ще създаде офицерски състав от нов тип, спортни, стегнати, професионалисти? Шкембо ли, или Джамбазки? Те не да били в армията, тогава?
237
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма нищо лошо децата и родителите да живеят в една голяма къща и да си помагат. Преди едно столетие българските семйства са живеели така и държавата се е развивала бурно. Повече ме дразнят деца които навестяват родителите си веднъж годишно по време на летните отпуски.
236
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До една женаТакива кат тебе дет децата им цивеят с майките си до 40-50 годишна възраст сте ми ясни. Без вас не могат да си изперат чорапите, няма идея къде се плащат сметките и още му носите храната в стаята. Такива като вас не трябва да раждат мъже е жени.
235
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Казармата няма да оправи държавата. Мисля че това е ясно на всички. Ако пък си говорим само заради говоренето, това означава че пак ще се симулира дейност
234
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До една женаау горкия щял да бъде тормозен и да гладувал ... миличкото мамино мъжленце :( ще се разплача :(
233
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До една женаЖалка си. Такива като теб правят днешните жалки мъжленца които за нищо не стават.