Пътна полиция с три акции "пълна газ" за седмица

Те са по повод Световната седмица на ООН за пътна безопасност
8
Пътна полиция с три акции "пълна газ" за седмица
Снимка: Булфото

Пътна полиция подготвя три специализирани операции по време на Световната седмица на ООН за пътна безопасност. Всички те са в рамките на инициативата, която започва в понеделник, информира МВР

Тази година тя ще премине под мотото "Спаси живот! Намали скоростта!" с акцент върху шофирането с по-ниска скорост в населените места.

За ограничаване на шофирането с "пълна газ" са планирани специализирани операции. При първата е предвидено автопатрули да следят за скоростта в районите на учебните заведения в пикови часове, преди започване и при приключване на учебните занятия.

В рамките на следващата акция екипи на "Пътна полиция" ще бъдат разположени в участъци с концентрация на пътнотранспортни произшествия.

При третата акцент ще бъдат малките населени места, където скоростта ще се контролира от оборудвани с технически средства патрулни автомобили.

И за трите операции ще бъдат използвани всички налични мобилни и стационарни камери. Освен специализираните акции, служители на "Пътна полиция" ще проведат и превантивни беседи със средношколци, отчитат от МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слагайте си камери в колите , за да не ви баламосват катаджиите че сте извършили нарушение и да си просят пари Всеки път като ви спрат на пътя имате право , най вече заради своята сигурност , да заснемете всичко на видео Вадите телефона и снимате катаджията какви ги върши Катаджията няма право да ви забранява да го снимате на обществено място Тяхната работа е публична , пише го в закона за МВР
7
0
 
4
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 6 години
До Анонимен 3 "е, празници идат сега ако не изкарат некой лев кога"Да бе, да. Този уикенд, когато ще е голямото движение, ще са се изпокрили като мишки. От вторник обаче - засада зад всеки храст.
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Специалист. Добре ги предупреждаваш ама имали кой да прочете и да разбере за какво става въпрос? Мислиш ли че с това килиино образование с което са някой ще разбере от вредата за здравето им? Едвали! Шефовете им много добре знаят каква техника са им поверили а също така знаят как да стоят далече от нея. Все едно да ползваш микровълнова печка без капаци и врата. Но тава ще го разберат по късно когато започне да ги яде рака! А шефовете им ще се правят на нито лук яли нито на лук мирисали.
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
е к'ва пълна газ, аз на 5-та мога да карам със 110 без да натискам до край => няма ме хванат в акцията?някой *** от филма Такси ги мисли тия имена :D
4
0
 
9
 
! Отговори
Факт преди 6 години
КАТ трябва да се закрие, за да намалеят в пъти нарушенията и катастрофите в България
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
е празници идват, сега ако не изкарат некой лев кога
2
0
 
4
 
! Отговори
специалист преди 6 години
Всеки един полицай седнал в патрулка с радар да си знае,че изиграва ролята на пилето в микровълновата печка.Я дочакал пенсия ,я не!Който пък не вярва да се поинтересува какво е квантов тунелен ефект и какво радиочестотна болест.После да не казват,че не сме ги предупредили както навремето БКП не ни каза нищо за Чернобил.Ето казваме,ако искат нека четат,ако не искат тяхна си работа!Естествено,че началниците им няма да им го кажат,както няма и да седнат те в такава патрулка!
1
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато пътна полиция направят акция "раждива мантинела" или акция "липсваща маркировка", тогава имат право да правят и акция "пълна газ", освен ако не се изживяват като най-обикновен репресивен орган в ръцете на властта срещу хората.