Нощен живот, ама в соц-а. В соц-а, ама нощен живот!

Агент Тенев за емблематичните заведения, кръчми и барове
7 май 2017 09:44,
124

В неделя в "Провокативно" по Bulgaria ON AIR светският хроникьор Иван Тенев си спомня за екзотиката на нощния живот по времето на соц-а. Агент Тенев разказва от първо лице за най-емблематичните заведения, кръчми, ресторанти, които е посещавал тогава.

"От "Панорамата" в София се слизаше в бара на София (тогавашния "Гранд хотел София"). Там вече сумите се увеличаваха. Това беше нощно заведение, вариете в истинския смисъл на тази дума с балети, фокусници. Случваше се често да стоят няколко запазени маси, най-централни, в очакване на видни гости, които можеха и да не дойдат, но ако дойдат, трябваше да си имат масите. След програмата хората отиваха само за да си допият и тогава тези маси се пускаха и за обикновения посетител. Аз бях от привилегированите, защото лека му пръст на Иван Славков – той беше един от тези, които имаха всяка вечер в бара запазена маса, но тя се и оправдаваше, защото компаниите, които се събираха, и консумацията, която се правеше, бяха големи".

Целия разговор гледайте в "Провокативно" в недея от 10:30 часа по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всяко поколение смята смята своето за по-умно от миналото и по мъдро от следващото.В днешното аз виждам само нихилизъм,нихилизъм ,нихилизъм ,мързел и необразованост. Неудачници с претенции.
17
4
 
12
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
Забравих да напиша, че последният ми коментар с номер 18 е адресиран до номер 10 който възхвалява и възпява "добричкия" комунист Иван Славков!Я! Не може да бъде! Думичката "комунист" ми е излязла изписана вместо със звездички?Значи, не я смятат за лоша думичка, така ли излиза? Щото аз я използвам като oбиднa!Човеко номер 10, комунизмът не просто беше кофти, той беше yжасен!Няма как да не политизираме темата, как предлагаш да стане?Е вярно е че имаше и хубави неща но много малко.
16
1
 
9
 
! Отговори
pomne6t преди 6 години
Е е е нямат край глупаците и престъпниците брей!!!
15
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига с вашите политики бе пубери! Говорим за кръчми и барове. Не плямпайте глупости за неща от които хал-хабер си нямате.Нямаше интернет и висене денонощно пред клавиатурата.Не ни пукаше за политиката непрекъснато като вас.Правехме си купони,нямаше чалготеки .Хипарството а не чалгата беше на ,,дневен ред"
14
11
 
14
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
Аз човеко съм от старото поколение, от тези които лично са изживели cкaпaния "соц".И ме е ужасно яд че в него мина младостта ми, или поне част от нея.Имам още "свежи" спомени от това как ходехме по кръчмите в село Зверино когато бяхме там на студентска бригада. Сутринта на закуска там съм ял баничка с бира, щото нямаха айрян. Нямаха и никакво друго безалкохолно. Естествено, бирата беше топла, въпреки уверенията че била студена.А Иван Славков е типичен гaдняp комунист, от най-yжacнитe!
13
11
 
17
 
! Отговори
Въпросът на века преди 6 години
Как е възможно през 1980 година България(27-*** в света) да е била два пъти по богата от развитата Южна Корея,а сега Ю,Корея е 13-та в света,България-70-та как стана този номер!?
12
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А сега при демокрацията и ЕС има ли запазени маси за олигарсите и мутрите в нощните заведения?
11
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви компютри бе момче? Когато ходехме в ,,Бамбука" или ,,Феята" или бар,,Астория" компютри нямаше. Социализма не започва след 82ра година ,а започна да ,,залязва" Тогава се появиха правешките ИМКО. Явно си сравнително млад.
10
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А какво стана с Христо Бисеров?
9
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При соца нощния живот беше само срещу заплащане и нямаше тоалетна хартия и банани, а сега при демокрацията имаме тоалетна хартия а в нощните заведения няма запазени маси за мутрите и пиенето и коката са без пари на корем.
8
4
 
13
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
До: "прав ли съм ?"Прав си, прав си, абсолютно си прав, точно така си беше!Всички видяхме излагацията на българина Славков.Те го уволниха директно, изритаха го като мръcнo коте!А ако беше някой шеф в България, щяха да го разследват и после да го оправдаят.Добре че МОК не е българска мафиотска групировка, като *** или ВИС.А Славков с традиционната му усмивка, след като го уволниха, отговори с благ глас: "Невинен съм като гергьовско агънце!". Лично го видях по телевизията!
7
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Иван Славков беше бохем и много готин човек. А кръчмите и баровете от онова време няма как да бъдат,,обяснени" на младото поколение,те трябва да бъдат,, изживени" .Който е имал дневен и нощен живот тогава,може да го има и днес.Зависи от човека. Не политизирайте младоста ни .Кофти беше социализма но има неща които вие младите никога няма да изживеете или разберете. Спора е безмислен.
6
23
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Соца бяга най-добрите времена, никога българите не са жувеели толкова добре колкото при соца и Тодор Живков.
5
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В условията на евроатлантизъм и 10 години членство в ЕС България стана страната с най-висока смъртност в света, населението намаля от 10 на 6 милиона от които само 4 милиона са българи, 80% от хората живеят под прага на бедността а младите хора са тотално опростачени и необразовани!
4
11
 
8
 
! Отговори
sms преди 6 години
не не си прав
3
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а точно срещу нар. събрание,зад опашката на коня,имаше нещо като мазе,казвахме му студентски дом,беше заведение за пиене.дори работеха вечер студенти там. а когато трябваше да дойде някой от " големите"....може и да е само един,ама с 2 мацки, заведението се затваряше за нас,студентите. знам,защото там работеха двама мои колеги. помня,че и алкохола беше по-евтин от другите заведения.не знам,това сега съществува ли ?
2
22
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В условията на социализъм няма дневен и нощен живот, а има дневен и нощен социализъм.
1
30
 
33
 
! Отговори
ЗАКОН преди 6 години
НЕ СЕ НАРИЧА СОЦ-А, А СЕ НАРИЧА - ПРЕСТЪПЕН КОМУНИСТИЧЕСКИ РЕЖИМ! ТОВА Е ПРАВИЛНОТО ИМЕ.