Бивши зам.-министри попълват втория ешелон на властта

Вицепремиер от служебния кабинет влиза в МРРБ
5
Бивши зам.-министри попълват втория ешелон на властта
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Министър-председателят Бойко Борисов подписа заповеди за назначаването на 10 заместник-министри. Предложенията са на съответните министри, съобщиха от правителствената пресслужба.

В Министерството на труда и социалната политика заместник-министри стават Зорница Русинова, която до януари 2017 г. бе социален министър, и Росица Димитрова – директор на Дирекция "Социални дейности и здравеопазване" в община Велико Търново. Тя има магистратури по "Социални дейности", "Здравноосигурителни системи", "Стопанско управление" и "Управление на европейски проекти" от ВТУ "Св. св. Кирил и Методий" и ПУ "Паисий Хилендарски".

В Министерството на регионалното развитие и благоустройството са назначени Деница Николова, която от ноември 2014 г. до януари 2017 г. заемаше същия пост, и Малина Крумова – вицепремиер по еврофондовете в последния служебен кабинет.

Заместник-министри на околната среда и водите стават Атанаска Николова, заемала поста от август 2014 г. до декември 2016 г., и народният представител в 40-ото Народно събрание Николай Кънчев, който в последните години работи в частния сектор.

Велик Занчев е назначен за заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията. От 2014 г. до момента е председател на Съвета на директорите на "Холдинг БДЖ" ЕАД. Магистър по финанси от УНСС.

Александър Манолев ще бъде заместник-министър на икономиката, а Жечо Станков – на енергетиката. Манолев е бил заместник-министър на туризма в периода 2015 г. – 2016 г., а след това става председател на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. Жечо Станков е бил заместник-министър на енергетиката в периода 2015 г. - януари 2017 г.

В Министерството на младежта и спорта заместник-министър става Ваня Колева. В периода 2014 г. – януари 2017 г. е парламентарен секретар на ведомството. Завършила е Треньорския факултет – лека атлетика, в Националната спортна академия "Васил Левски".


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И пак те се казва кой кой е в Министерство на здравеНЕопазването.
А то всъщност зам.министрите измислят пръстови отпематъци и други тарикатлъци за опразване на Касата
4
0
 
0
 
! Отговори
mtsp fond преди 3 години
boko taia mishka burdaska zornica i mishoka lazarov dokoga be tia ste se pensionirat v mtsp a nisto ne razbirat mahai gi tia navleci
3
0
 
12
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 3 години
Странно,имаме министерство на икономиката без да имаме такава,а в САЩ нямат такова министерство пък са най развитата страна.
2
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Истината е, че като вървим по социалната пирамида нагоре залатите нарастват и то в пъти. И в пъти нарастват възможностите за незаконно облагодетелстване.Та не ми говорете какво било при Тодор Живков, ами гледайте какво става днес.
1
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Когато бившият вече френски президент Франсоа Оланд дойде на власт, първата му работа беше да си вдигне своята заплата и тези на неговите министри. Неговата заплата стана от 14000 евро месечно (при Саркози) на 17000 евро. Да си спомним, че Станишев казваше: "Моята заплата в сравнение с западноевропейските премиери е малка." Неотдавна същото заяви и Бойко Борисов. Той каза: "Ами, моята заплата е малка." Това е вечен неразрешим проблем, вечно експолатиран от популизмът. Простолюдието казва:"Тия горе взимат много", богоизбраните казват: "Малко ни е." Истината е, че като вървим по социалната пира