Прогноза: 10% повече туристи у нас през лятото

До 20 на сто може да е ръстът от Русия
11
Прогноза: 10% повече туристи у нас през лятото
Снимка: архив, БулФото

Около десет на сто ръст на чуждестранните туристи това лято прогнозира пред журналисти министърът на туризма Николина Ангелкова.

Разчетите са на база на заявките към момента на ранни записвания и заявените чартърни полети. Толкова се очаква да бъде и ръстът на българските туристи по морето, коментира Ангелкова преди началото на първата работна среща с представителите на туристическия бизнес.

Министърът очаква това лято руските туристи да са с между 10 и 20% повече.

Ангелкова информира още, че в сектор "туризъм" има недостиг на кадри - над 23 000 души, позовавайки се на данни на Агенцията по заетостта. Търсят се основно изпълнителски кадри, предаде БТА.

Предстои създаването на квалификационен и преквалификационен сектор към министерството по примера на Испания, Португалия и Франция. Очаква се за следващия летен сезон той да подкрепи сектора с кадри. По предварителни разчети средно около 1000 и 3000 души ще могат да бъдат обучени в този център годишно.

В отговор на въпрос министърът каза, че ще направи проверка по сигнал за заравнени дюни в къмпинг "Оазис".

Общият брой на неохраняемите плажове към 31 март е 103 плюс още три за природосъобразен туризъм, като се очаква техният брой след съответните процедури да бъде намален поне на 90, коментира министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Дай боже да е така но всяко лято това слушаме и четем,че 100% от местата в курорти са заети но в края на годината и когато трябва да плащат данъци започва един рев как са били малко почиващите и са на загуба.
6
2
 
1
 
! Отговори
prazni betonpanelki преди 6 години
gladni bg kokochki proso sanuvat ;) for you ;)
5
2
 
8
 
! Отговори
Men преди 6 години
До пратените боклуциНе пич, много си е объркал. Ако искаш *** август на бг плажовете със син флаг. После *** в гърция на който и да е плаж. Ще видиш, че едното няма нищо общо с другото. България няма морски туризъм, има фекален.
4
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
българското черноморие се превръща в оазис на туристи-пияндурници
3
1
 
24
 
! Отговори
Men преди 6 години
Пуснете си гугъл и вижте на сателитните снимки какво представлява "къмпинг" оазис. Отдавна не е къмпинг нито пък оазис, а частен жилищен комплекс заграбил плажната ивица.
2
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
е то какво излиза, в Гърция беше малко по скъпо миналото лято а сега ще е същото като цени с БГ. и защо да ходя в БГ тогава?
1
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
кой ходи на тия обезобразени от родната мафия миризливи плажовече и сянка ще им плащам хахахтова е да си харчиш парите за стока която предварително знаеш че е развалена