Очаквано: "Борисов" 3 смени от раз 22-ма областни

Част от губернаторите са познати от предишните мандати на ГЕРБ
48
Очаквано: "Борисов" 3 смени от раз 22-ма областни
Снимка: БТА

Правителството на Бойко Борисов назначи двадесет и двама областни управители на първото си редовно заседание, освобождавайки досегашните. Те пък бяха назначени от служебното правителство на Огнян Герджиков.

В Благоевград поста ще заеме Бисер Михайлов, във Варна – Стоян Пасев, във Враца – Малина Николова, в Кюстендил – Виктор Янев, в Ловеч – Георги Терзийски, в Смолян – Недялко Славов, в Хасково – Станислав Дечев, а в Ямбол – Димитър Иванов. Те са заемали същите длъжности в периода от 2014 г. до 2017 г.
 
Ирена Соколова за втори път става областен управител на Перник. Тя е заемала длъжността през 2014 г. и 2015 г. Митко Стайков поема поста в Търговище, където вече е бил областен управител от 2009 г. до 2013 г., съобщиха от правителствената пресслужба.
 
Двама заместник-областни управители – на Видин Албена Георгиева и на Пазарджик Стефан Мирев, стават областни управители, а Ивелин Иванов, който от 2015 г. е главен секретар на областната администрация в Силистра, е определен за областен управител на Силистра.
 
Любомира Попова застава начело на област Велико Търново. Тя е професор към катедра "Педагогика" в педагогическия факултет на Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий".
 
В Габрово областен управител става Невена Петкова. От 2004 г. до 2016 г. е старши разследващ полицай в ОДМВР – Габрово, РУ – Севлиево. Магистър е по право от ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий".
 
За областен управител в Кърджали е назначен Никола Чанев. В териториалната данъчна дирекция в града последователно той е заемал различни постове – от данъчен инспектор до началник сектор. Магистър е по национална и регионална сигурност от ПУ "Паисий Хилендарски", както и магистър по счетоводство и контрол от УНСС.
 
За областен управител на Монтана е определен Росен Белчев – икономист от УНСС, който в момента работи в частния сектор.
 
На поста в Плевен е назначен Мирослав Петров. Магистър е по икономика от СА "Димитър Ценов" в Свищов, завършил е и НВУ във Велико Търново. През 2013 г. е бил директор на ОД на МВР – Плевен.
 
Народният представител в 43-ото Народно събрание Гюнай Хюсмен ще оглави областната администрация в Разград.
 
В Сливен областен управител става Чавдар Божурски. Работил е продължително време в сектора сигурност, бил е директор в ОДМВР - Сливен. Магистър е по право от СУ "Св. Климент Охридски".
 
На длъжността областен управител в Стара Загора е назначена Гергана Микова, която два мандата е общински съветник в Стара Загора. Завършила е българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски".
 
Проф. Стефан Желев поема ръководството на областната администрация в Шумен. Бил е народен представител в 42-рото и 43-ото Народно събрание. Ръководител е на факултета по технически науки в Шуменския университет "Епископ Константин Преславски".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв е този реваншизъм в Борисов, че сменя всичко наред с партийни назначения :D
24
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 7 - аре, рипни бе, пенционер, тва да не е като с руските баряци, ше се въргаляте по улиците, и се си събирате ченетата, червени като савецкия баряк! стига с тия призиви, а само сте посмеяли, другите си умираме от страх!
23
8
 
17
 
! Отговори
haha преди 6 години
Дугаре как така стана че Герджиков уволняваше областни управители а Борисов назначава ??? Дали не сте пристрастни а?
22
22
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Естествено ако оставят комунистите ,те ще саботират работата на правителството.Особенно и след изявлението на кака *** ,че бъдат винаги против Боко!
21
23
 
19
 
! Отговори
чичо пичо преди 6 години
Бой по тиквата с чирпакаааа! И след 4 г. да не съм чул думичката БСП и Россия!
20
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
много здраве от Герджиков и той кът мъжете
19
5
 
17
 
! Отговори
да ви е.. и тъпанари преди 6 години
какви областни бе, така ли се прави, пишете колко неустойка ще плащате на назначените и не работилите! тапунгери, вместо добавки към пенсиите, ще дават пати на радевите и герджикови тарикати! свещи да си купят! бел ден да не видят!
18
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Областната администрация и ненужна структура. Издръжката и от гърба на данъкоплатците. Нали има кметове по общините - те да си решават проблемите!
17
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 7 - аре умирайте и не вдигайте шум, герб го дига и на баща ти, пази булката!
16
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Черна несправедливост. Защо не възстанови като областна на Пазарджик тъщата на областния на Пловдив, уволнена от Герджиков????
15
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
бая държавна пара се троши да се славят малоумщините на тиквата.. все пак цялата тая *** на държавни службици трябва да прави нещо
14
6
 
27
 
! Отговори
бойко преди 6 години
ти си тумора на България ако е вярно че всичко се връща то твоя род е обречен ... както ти обрече всички честни хора в България на мизерия постоянна миграция и недоимък как не те е страх от съдбата и от Бога ... незнам ... обаче за всеки има час за разплата ... твоя не знам кога е но много имаш да плащаш
13
11
 
11
 
! Отговори
миро преди 6 години
Споко , Радев ще ги вземе за съветници !
12
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гаврата с БСП продължава :)
11
36
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поправи глупостите, които самозабравилия се соц. ***, сол ташакаа на Решетников, Радеф надроби.
10
17
 
30
 
! Отговори
валери преди 6 години
Просто възстанови придишните , уволнени от Герджика и БСП за нищо !!
9
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А мамин Делянчо си го избраха за член на три комисии в парламента с почти пълно мнозинство. 178 за и само 4 въздържали се.
8
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво и без това тия не сме ги и чували откакто са тука
7
14
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това ли е най-важното? ГЕРБ вдигнаха газта, водата, а сега готвят 50% балтия за тока, а вие си чешете езиците. А да сте чули някой монополист да е намалил своята заплата и тези в сектора му заради загубите, някой да е тръгнал пеш или с метрото? Ако си траем, ще измрем в мизерия.
6
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е,е,е ... физкултурникът Здравко Димитров и този път оцеля